Stoimir написа: Аз например сменям на всеки 20000км задните спирачни дискове независимо дали сам ги купил от официалния дилар за 400$ или от монтьора до нас за 200$.

Stoimir написа: Аз например сменям на всеки 20000км задните спирачни дискове независимо дали сам ги купил от официалния дилар за 400$ или от монтьора до нас за 200$.
Въобще не съм се объркал. И аз бях безкрайно възмутен, когато новата ми кола на 20000 км почна да тресе отзад при спиране&, От фирмения сервиз ми обясниха, че било нормално задните дискове да руждасват заради калта и ми ги смениха с/у 400$. Като направих 40000км ми обясниха, че е нормално педните ми гуми (МИшелин) да нямат вече грайфер - тия гуми не били за тука!!! Някога в БГ имах Шкода, на която навъртях 160000км и никога не смених дискове, а оригиналните гуми (Барум) ги свалих на 80000км... Та какво исках да кажа - тука частите са боклук независимо от кого ги купувашtodor73 написа:Stoimir написа: Аз например сменям на всеки 20000км задните спирачни дискове независимо дали сам ги купил от официалния дилар за 400$ или от монтьора до нас за 200$.Ти за това последното сигурен ли си, те плакетите издържат повече, ти за дискове говориш на 20 000 км и то задни, нещо си се объркал искам да кажа
Аз утре ще ходя до Лавал, че трябва да взема още някакви документи, та може да се вслушам в съвета...Ascao написа:Миналата седмица сменях масло в "Роза"-та и понеже и на мене ми светеше чек енджина ми провериха грешката гратуи. Оказа се повишена концентрация на бензинови пари в резервоара. Ти и без туй трябва да сменяш филтри, масло и ремък може да се раходиш до Лавал и момчетата ще ти кажат....
Много си ми забавен когато започнеш да демонстрираш начетеност.rolyd написа:Ето я и буксата на колата ...... а другия край май трябва да е VGA или USB, ама не съм сигурен.
Ето това е кабелаablood написа:Много си ми забавен когато започнеш да демонстрираш начетеност.![]()
Иначе наистина буксата DB9 (RS232) наистина изглежда подобна на VGA, но е най-малкото нелогично да си включиш колата към видеокартата, или директно към монитора.
Сега един съвет: Понякога бордовия компютър инцидентно отчита грешка без да има такава. За да го рисетнеш откачи минусовата клема и дай на контакт за десет (10) секунди сякаш палиш. Ако след ден-два грешката пак се появи значи е реална.
Не съм чувал да има преходник от RS232 to USB но ако има мога да те уверя че ще струва повече от кабела дето е на смимката. Интерфейсите са съвсем различни, не може просто да разместиш жиците и да тръгне. Някои трябва да "преведе" логиката на единия интерфейс в другия (все едно да включиш телевизор "Електрон" към домашен компютър). Ако отвориш буксата към OBDII края, ще видиш малка платка, която конвертира сигнала идващ от компютъра на колата към такъв разбираем за RS232 входа. На практика ще ти излезе по евтино, да си вземеш кабел който е OBDII to USB. Ако пък отвориш буксата и не видиш нищо освен кабели значи ще си включиш лаптопа на дирктно на 12В и ще опържиш дъното.rolyd написа:По скоро диска с драйвърите за кабела и може би преходник RS232 to USB.
Да, всъщност става дума за компактно устройство, конвертиращо сигнала.IvHaydu написа:
Има кабели от USB към DB9 (RS232), струват около 15$.
Само не разбрах каква е ползата от даването на контакт и то за 10 секунди след като откача минусовата клема. Аз знам че се откача едната от клемите на акумулатора за едно денонощие, но при автомобили с газова уредба не фабрично поставена и не газов инжекцион за да се ресетват натрупани грешки.ablood написа: За да го рисетнеш откачи минусовата клема и дай на контакт за десет (10) секунди сякаш палиш.