доказателства за стаж
доказателства за стаж
интересува ме какви доказателства изискват за това че си упражнявал някоя професия (от списъка с търсените професии) и дали се прилага и справка от НОИ
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: доказателства за стаж
Прилагат се Reference letter от работодателя. Заверени и подпечатани с печат на фирмата където си работил.
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Също и преведена от "заклет" преводач трудова книжка, длъжностна характеристика и трудов договор. Справка от НОИ може да се приложи, а може и да не се прилага. Колкото повече официални документи приложиш, толкова по-малко повод за допълнителни проверки ще им дадеш.maioka написа:интересува ме какви доказателства изискват за това че си упражнявал някоя професия (от списъка с търсените професии) и дали се прилага и справка от НОИ
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Ние приложихме:
- трудова книжка (нотариално заверено копие+превод оригинал от заклет преводач),
- договор от последната месторабота (нотариално заверено копие+превод оригинал от заклет преводач),
- длъжностни характеристики за всичките местоработи (които ние си направихме на английски и мъжа ми се подписа отдолу).
Както и за стажа ни в Щатите прикрепихме копие на офертата за работа с изброени в нея задълженията и позициите ни.
Референции от работодател не сме изпращали, не ни и поискаха.
- трудова книжка (нотариално заверено копие+превод оригинал от заклет преводач),
- договор от последната месторабота (нотариално заверено копие+превод оригинал от заклет преводач),
- длъжностни характеристики за всичките местоработи (които ние си направихме на английски и мъжа ми се подписа отдолу).
Както и за стажа ни в Щатите прикрепихме копие на офертата за работа с изброени в нея задълженията и позициите ни.
Референции от работодател не сме изпращали, не ни и поискаха.
Изпратени докс до Букурещ--12.05.2008
Искане за доп.докс--19.12.2008
Изпратени доп.докс до Букурещ--11.04.2008
Получени Медицински--15.06.2009
ОК Медицински--10.07.2009
Покана за ВИЗА--30.07.2009
ВИЗИ--18.08.2009
Permanent residents--28.10.2009

Искане за доп.докс--19.12.2008
Изпратени доп.докс до Букурещ--11.04.2008
Получени Медицински--15.06.2009
ОК Медицински--10.07.2009
Покана за ВИЗА--30.07.2009
ВИЗИ--18.08.2009
Permanent residents--28.10.2009

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Аз не прилагах трудова книжка само заверено и преведено копие на договорите, плюс референции от работодателя. Но в крайна сметка всеки документ е в плюс.
по федералната процедура не се ли явява кандидата на интерю
- hadministratora
- Хабсурден
Ако стажа ми е вав Англия, това като предимство ли се смята, или като недостатък? Всащност и брака ми е сключен там и детето ми се роди там, всичко това ще ми даде ли някакв опредимство?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Без да искам да изказвам мнение, само ще споделя какво ми се случи като влизах в Канада преди една година за екскурзия. Точно до нашия офицер имаше друг, който разпитваше едно момче идващо от Англия. Та аз подочувах нещо и общо взето момчето го разпънаха на кръст. Питаха го въпроси от типа:
"Имаш ли къде да спиш като отиваш при сестра си?".
Той - "Ами тя работи в една ферма".
Офицерката - "Е като работи във ферма къде живее да не би фермата да е нейна?".
Той : "Ами не тя живее в една сграда до фермата." - обаче вече изглеждаше притеснен
Офицешата:"И какво работи сестра ти?".
Той:"Ами тя работи като помошник." - ама вече съвсем обезсърчен горкия
Офицершата: "И какво искаш да ми кажеш че ще спите в една стая със сестра ти ли?"
Това беше края на това което чух докато ми обработваха документите, обаче за радост на момчето и моя до някъде щото ми стана симпатичен, след това го мярнах да си взима багажа.
"Имаш ли къде да спиш като отиваш при сестра си?".
Той - "Ами тя работи в една ферма".
Офицерката - "Е като работи във ферма къде живее да не би фермата да е нейна?".
Той : "Ами не тя живее в една сграда до фермата." - обаче вече изглеждаше притеснен
Офицешата:"И какво работи сестра ти?".
Той:"Ами тя работи като помошник." - ама вече съвсем обезсърчен горкия
Офицершата: "И какво искаш да ми кажеш че ще спите в една стая със сестра ти ли?"
Това беше края на това което чух докато ми обработваха документите, обаче за радост на момчето и моя до някъде щото ми стана симпатичен, след това го мярнах да си взима багажа.
- hadministratora
- Хабсурден
По отношение на имиграционната процедура не мисля че ще е предимство или недостатък къде си направил това или онова. Ако, обаче, стъпиш на канадска земя и тръгнеш да си търсиш работа, стаж в Англия вероятно ще е по-интересен за работодателите от стаж в България.niko.78 написа:Ако стажа ми е вав Англия, това като предимство ли се смята, или като недостатък? Всащност и брака ми е сключен там и детето ми се роди там, всичко това ще ми даде ли някакв опредимство?
-
Здравейте и от мен,
Моят стаж е малко над 3 год. , но точния превод на позицията ми е structural design engineer , което не отговаря точно на construction manager(noc0711) ,но с малко игра в превода може да отговаря, тоест въпроса ми е мога ли спокойно в първоначалните документи според вас да си напиша construction manager i после да представя написани от мен и подписани от работодателя ми референции , които малко съм окрасил за да съвпадат с NOC0711 или да пиша по-правилното structural engeneer a пък само като код да споменавам въпросния 0711.
Може и да малко глупав въпрос , но доста се чудя за това с нетърпение очаквам вашите съвети
Моят стаж е малко над 3 год. , но точния превод на позицията ми е structural design engineer , което не отговаря точно на construction manager(noc0711) ,но с малко игра в превода може да отговаря, тоест въпроса ми е мога ли спокойно в първоначалните документи според вас да си напиша construction manager i после да представя написани от мен и подписани от работодателя ми референции , които малко съм окрасил за да съвпадат с NOC0711 или да пиша по-правилното structural engeneer a пък само като код да споменавам въпросния 0711.
Може и да малко глупав въпрос , но доста се чудя за това с нетърпение очаквам вашите съвети
- hadministratora
- Хабсурден
От значение е само степента до която задълженията ти се покриват с тези от NOC. Превода на длъжността почти няма значение.stereophonic написа:...точния превод на позицията ми е .... референции , които малко съм окрасил за да съвпадат с NOC0711...
-
мерси за бързия отговор