Въпрос на новоизлюпен имигрант
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Въпрос на новоизлюпен имигрант
Това ми се чини да е по-скоро 605 отколкото 405 

"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Май си прав Вальо.
- ablood
- Обратна връзка:
Карай ти стотина километра по магистралата с буца лед вместо решетка, пък ще те видим.
Тя перката не е предвидена да помага когато караш с 145.

Тя перката не е предвидена да помага когато караш с 145.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- hadministratora
- Хабсурден
Наистина като отидеш ще видиш. Причината че няма перспектива на имигранта, канадеца, бъгарина и т.н. - всеки вижда нещата по своя си начин. За едни отиването там е било най-голямата грешка в живота им, за други нещата са ок, а за трети сигурно е било най-хубавото, което някога са правили.chrst написа:...И моля ви само не ми отговаряйте с реплики от сорта "Като дойдеш, ще видиш"
.....
но ми е интересно да разбера вашата гледна точка още преди да съм погледнал на живота от перспективата на канадски/български или знам ли какъв още имигрант.
Аз лично познавам 4 човека (3х в Торонто и 1х във Ванкувър) и не съм ги чул да се оплакват, колко са зле. ДА - и те си имат грижи и несгоди, но това не означава че им зле, не са щастливи, съжаляват че отишли и т.н.
Смятам че е най-добре да се тръгне без каквито и да е очаквания и да се види на място каква е хавата.
- hadministratora
- Хабсурден
Иииии, ти пък в тоя сняг ли караш със 145 км/ч?!!! В България!?!?!ablood написа:Тя перката не е предвидена да помага когато караш с 145.
- ablood
- Обратна връзка:
Това си беше официалната легална скорост. Ченгетата си настройваха радарите на 151, защото чак тогава можеха да ти правят акт.
А за климата аз единствената разлика която усетих е по-дългата зима. Не е чак топлова фрапираща. Голямите разлики идват от късата памет.
Разбира се за идващите от Пловдив и други топли градове е по- трудно.
А за климата аз единствената разлика която усетих е по-дългата зима. Не е чак топлова фрапираща. Голямите разлики идват от късата памет.
Разбира се за идващите от Пловдив и други топли градове е по- трудно.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Е, колко по-трудно да е. Аз съм родом от Разград, сега живеем във Варна /разликата в температурите е +/- 5 градуса/.
Тогава идвай в BC. Най-човешкият климат в Канада. Но и най-скъпо за новоимигранти.
Поне първата година, де.
Безработицата сега е около 7 %, но казват, че се е е видяла светлината в тунела и че рецесията свършва.
В строителният сектор очакват през 2015 година да има отново икономически бум и да има около 100 000 шортич на работници..
Това го прочетох днес в едно списание за building and construction.
Поне първата година, де.
Безработицата сега е около 7 %, но казват, че се е е видяла светлината в тунела и че рецесията свършва.
В строителният сектор очакват през 2015 година да има отново икономически бум и да има около 100 000 шортич на работници..
Това го прочетох днес в едно списание за building and construction.
Ама ти не очаквай някой да ти гадае и познае как ще премине емиграцията ти тук. За това ще чуеш толкова и мнения, колкото и изказали се има. Малко сте чели форумите, тука има цели саги и романи за различни случаи.chrst написа:............... По-скоро ми е интересно кое й е толкова страшно на Канадата, та много хора във форума ожалват живота си там толкова драматично, без в същото време да са поне малко конкретни...
Имам предвид изказвания от типа:
"Радвай се сега, че после ще видиш какво те чака...";
"През първите няколко месеца гледаш през розови очила"
и т. н. виждали сте ги и вие.
Какво се случва след първите няколко месеца, след като мине "розовия" период? И моля ви само не ми отговаряйте с реплики от сорта "Като дойдеш, ще видиш". Знам, че ще видя, но ми е интересно да разбера вашата гледна точка още преди да съм погледнал на живота от перспективата на канадски/български или знам ли какъв още имигрант.
На мене лично климатът въобще не е проблем, калгарският мисля е по-добър е от българския. Нека някой ново- или скоро-пристигнал сподели, аз вече съм претръпнал и повечето неща не ги забелязвам.
Трудно е за самичките, дошлите да събират пари и тези, дето да се реализират в определена професия. За мене това че съм в Канада, е достатъчно.

Embrace your climate change!

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
В началото е трудно, защото не си свикнал с езика, нямаш свястна работа и социалният живот е сведен почти до нула. Но с времето всичко това се променя, повечето хора си намират местенцето. От моите познати и приятели никой не се оплаква колко е зле, на повечето им харесва тук.chrst написа:Здрасти отново. Благодаря за информацията и отговорите.
Прави ми впечатление нещо - докато чета във разделите различните мнения, много хора, които пребивават в Канада от повече време говорят за живота там като за нещо не толкова приятно. Интересно ми е на какво се дължи? Какво не ви харесва? Кое се оказва проблем за новопристигнали българи (доколкото може да има нещо общо при различните хора?)
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Благодаря на двамата човека, които са казали нещо по темата. Всички други мнения са за времето и за колите.
Ако някой администратор или модератор чете това, ще го помоля да заключи темата, защото според мене изгуби смисъл и съжалявам, че я отворих.
Ако някой администратор или модератор чете това, ще го помоля да заключи темата, защото според мене изгуби смисъл и съжалявам, че я отворих.