Въпрос

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Pepon

Re: Въпрос

Мнение от Pepon »

Pehlivan написа: ...хубава страна ама започва да прогнива отвсякъде.
За съжаление е точно така. Беше така още през 2001-ва, може би процесът е започнал още по-рано. And it won't get any better :-(
Навремето аз също имах проблеми с моя чорбаджия там. Според мен, недей изобщо да говориш с твоя, в момента в който разбере, че искаш да го напуснеш, може да реши да те уволни, те знаят как да го направят това. И тогава няма да получиш нито цент.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Жени

Мнение от Жени »

Според ме е добре да говориш със шефа си. Отнеси се към него човешки и измисли аргументи, които той няма как да не уважи.

Примерно, че си решил да се местиш в друг глад заради работата на жена ти. Чул си за програмите, които ънимплоймънта предоставя - примерно секънд кариър и т.н. и че много би ти помогнало да запазиш поне част от стандарта си на живот, ако все пак държавата те подпомогне с пари на първо време в новия град, в който си избрал да се местиш.

Кажи му още, че си много благодарен, че си имал шанса да работиш за него и че много си научил и натрупал като ескпириънс и ще си му признателен, ако ти даде препоръки при нужда, когато кандидатстваш за нова работа.

Според мен от добрите обноски на човек при раздялата с работодателя може само да се спечели!

Желая ти късмет! :wink:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Pehlivan един въпрос ако позволиш.
Искаш да се отървеш от сегашната си работа само или не искаш да работиш въобще за известно време?
Например, ако си намериш веднага друга работа, ще започнеш ли?

Благодаря!
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Felipne,честно казано и двете,дотегна аз си знам как ми е на работата и да си отдъхна известно време ,все пак в друг град мислиме да ходиме поне от борсата да получавам.Естествено е,че ще си търся работа.
Жени,благодаря ти за препоръката си,с шефа ще говоря наистина накрая,когато нема други възможности,но и това не е сигурно.Да знаеш от мен тук по човешки не е практика,тука нема чувства,могат да те изиграят усмихвайки се,пълни лицемери.За жалост не това не е родината ни снашия си манталитет и наивитет,с широката българска душа.
Omega3

Мнение от Omega3 »

Pehlivan написа:Felipne,честно казано и двете,дотегна аз си знам как ми е на работата и да си отдъхна известно време ,все пак в друг град мислиме да ходиме поне от борсата да получавам.Естествено е,че ще си търся работа.
Жени,благодаря ти за препоръката си,с шефа ще говоря наистина накрая,когато нема други възможности,но и това не е сигурно.Да знаеш от мен тук по човешки не е практика,тука нема чувства,могат да те изиграят усмихвайки се,пълни лицемери.За жалост не това не е родината ни снашия си манталитет и наивитет,с широката българска душа.
Пехливан, не знам големината на фирмата в която работиш каква е, но тази в която сьм аз си има хора, които се занимават специално с подобни проблеми. Може да проучиш вьв компанията ти да имате подобни услуги. Например, ние имаме един телефон, но който можеш да се обадиш, уж анонимно, и да кажеш, в пьлна дискретност, какво преживяваш. Доколкото знам, нашите босове са доста стресирани от оплаквания на този телефон, защото ако се сьберьт повече оплаквания, ги привикват за обяснения. От мой личен опит, тука никога няма някой, който да има тотален контрол над каквото и да е било. Тоест, всеки в краина сметка е контролиран от някого.
Всеки работодател, гледа малко или много да си пази работниците. Много добре знаеш, че след 4 години опит в една компания, няма да им е лесно да те заменият без да имат главоболия. Поне в нашата е така. Виж стрктурата на компанията в която работиш и сьм сигурен, че ще изникне някой, който ще те излуша и даже и ти влезнал в положението.
Канадците са маняци да се оплакват. Много от тях се оплакват даже ако шефа ги моли да вьршат работата на друг, който не е на работа поради болест. Щом на теб ти е писнало от шефа, не си само ти. Не знам точно какво да те посьветвам, защото не познавам фирмата ти, но всяка по голяма компания има хора, които се занимват с подобни ситуяций.
А за да вземеш безработица, може и да опиташ с мотивите на дегизирано уволнение. Тоест, да можеш, поне на прьв поглед да ги обедиш, че не си имал друга вьзможност освен да напуснеш, поради гадно отношение. Това в Кебек бая вьрви и някой даже получават и обещетения от работодателя.
Мисля, че не трябва да отдаваш преживяванията ти на това, че си в Канада. Кьдето и да си, една подобна ситуация може да те подлуди.
Успех.
Публикувай отговор