колко пари да носим
Re: колко пари да носим
агента лесно стига до извода,че е по-добре да се помогне по някакъв начин с учение,за да има по-голяма възможност да се започне да се работи и да се плащат данъци,от колкото да се седи на социални помощи.по принцип,за тази програма се чака.или нивото на езика да е достатъчно за да се учи или пък по-някакъв начин агента да се обеди,че кандидата има нужда от тази стъпка.
аз учих по тази програма.при мен,веднъж агентката ми отказа,но заради учебната дисциплина.после сама стигна до това решение и сама ми предложи да уча.мина 1 г.от както се бях записал в Емплоа-Кебек.така,че не става бързо.
аз учих по тази програма.при мен,веднъж агентката ми отказа,но заради учебната дисциплина.после сама стигна до това решение и сама ми предложи да уча.мина 1 г.от както се бях записал в Емплоа-Кебек.така,че не става бързо.
Явно говориш за нещо друго, а не за Employment assistance allowance. Това са 45$ на седмица, които получаваш от Емплоа Кебек, докато учиш на КОФИ, и не се чака. В момента в който почнеш КОФИ-то, отиваш при агента и той ти ги отпуска. Получават се веднъж на 2 седмици по 90 $. Единственото условие е да получаваш социал.kapitan написа:мина 1 г.от както се бях записал в Емплоа-Кебек.така,че не става бързо.
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.
Да, и на мен ми се стори че Капитан говори за нещо друго
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Говоря за това,когато получаваш удобрение от агента от Амплоа-Кебек за следване по програма платена от тях.Според мен става въпрос за една и съща програма за плащане.Няма разлика дали ходиш на курсове по френски или пък следваш по тази тяхна програма.Тя се казва по един и същ начин и в двата случая.Аз следвам по програма финансирана от агента ми и също получавам по 90 $ + 32$ за транспорт на 2 седмици или 244$ месец общо.
Програмата е една и съща и сумите по плащането е същото.За това говорех.
А,чакайте,че пак ,не е ясно.....курсовете за Кофи е едно.За тях много не се чака,но плащането за тях е посоченото от мен по-горе.Др.нещо е учене платено от Амплоа-Кебек.За него може да се чака,докато се получи удобрение от агента.И в този случай плащането е същото и се казва както Вие казвате.
Програмата е една и съща и сумите по плащането е същото.За това говорех.
А,чакайте,че пак ,не е ясно.....курсовете за Кофи е едно.За тях много не се чака,но плащането за тях е посоченото от мен по-горе.Др.нещо е учене платено от Амплоа-Кебек.За него може да се чака,докато се получи удобрение от агента.И в този случай плащането е същото и се казва както Вие казвате.
Сега ми стана по-ясно макар че за кандидат емигрантите вероятно пак няма да е лесно да разберат... Както и да е. Само да направя уточнение ча максималния срок за получаване е 12 месеца и могат да ти плащат и детската градина на детето или сервиз дьо гарда, ако ходи на училище и имам един въпрос към Капитан.
Освен Employment assistance allowance, получаваш ли и стипендия от министерство на образованието или се издържаш по-дръг начин?...
Интересуват ме посробностите, защото януари почвам АЕС финансирано от Емплоа Кебек. Мерси.
Освен Employment assistance allowance, получаваш ли и стипендия от министерство на образованието или се издържаш по-дръг начин?...
Интересуват ме посробностите, защото януари почвам АЕС финансирано от Емплоа Кебек. Мерси.
Ако си към Амплоа-Кебек и те ти плащат образованието,нямаш право на стипендия-заем,или едното или другото,но в случая няма смисъл от заем-стипендия,защото образованието по този начин ти излиза напълно безплатно и нищо не връщаш като пари.Ако не ти стигат парите може да се работи до някакъв минимум,за да не ти спрат социалните помощи,но парите не са никак много,които са разрешени.Др.решение е да работиш на черно докато учиш.
Много интересна тема. Тъй като някои аспекти от нея ме интересуват искам да задам въпрос по конкретен казус. Става дума за следната ситуация: Семейство иска да излезе на социал, но единия член - съпруга получава покана за Кофи преди датата за кандидатстване за социална помощ. Тъй като семейството иска да се възползва от въпросната помощ Employment assistance allowance, а е видно че няма да стане, ако се излезе на Кофи преди социал, как може да се процедира в този случай?! Има ли вариант да се откаже Кофи, без да има последици при кандидастване за социалната помощ, т.е да не се отпусне такава, в следствие отказа от Кофи... Или да се отложи Кофито, за следваща сесия с основателна причина и при последваща покана за Кофи да се кандидаства за тази допълнителна помощ. В този ред на мисли, моля някой да сподели ако е попадал в подобна ситуация, каква основателна причина е изтъкнал за отказ или отлагане на Кофи и дали това е рефлектирало върху последващо кандидастване за социална помощ...
19.12.2008 - Документи Букурещ
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
Ами на мене ми се обадиха от Кофито доста по-рано от очакваното, но аз казах че гледам децата, пък жената работи и ме отложиха за следващата сесия (естествено не беше вярно, ама кои ще тръгне да ти проверява). Жена ми пък я извикаха месец по късно в сежепа Боа де Болон и тя отказа с мотива, че сежепа на Сен Лоран се намира на 2 крачки от къщи и иска да ходи в едно училище с мен и от Министерсвото и анулираха досието и тряваше пак да си зема рандеву да ходи на евалюация и т.н.efirna написа: моля някой да сподели ако е попадал в подобна ситуация, каква основателна причина е изтъкнал за отказ или отлагане на Кофи и дали това е рефлектирало върху последващо кандидастване за социална помощ...
Та обикновенно мотива с децата винаги мина. Имам и други познати които са отлагали заради децата си и досега не е имало проблем.
Така че използвай въображението си

....здарвейте хора,още не сам на вашия етап,но само да кажа,когато отиваш в даржава изван EU до 9999 евро не се декларират,а над 10 000 да...на човек,без децата...трябва да заявиш произхода им,а не да ги харчиш задължително...
27.10.2009 г.-док.Виена
26.03.2010 г. -покана за интервю
26.05.2010 г. - интервю
21.06.2010 г. -док. Букурещ
04.08.2010 г. -мед. формуляри
06.09.2010 г.-ОК мед
31.12.2010г.-покана за визи
01.02.2011g.-визи
26.03.2010 г. -покана за интервю
26.05.2010 г. - интервю
21.06.2010 г. -док. Букурещ
04.08.2010 г. -мед. формуляри
06.09.2010 г.-ОК мед
31.12.2010г.-покана за визи
01.02.2011g.-визи
Не те разбрах напълно!Можеш да излезеш от Б-я с 10000 лв. в брой без да ги декларираш пред митницата в Б-я и без да им доказваш произхода.В Канада трябва да ги декларираш на митницата по закон.