колко пари да носим
колко пари да носим
Каква е сумата , която можем да носим при влизането си в КАнада, така , че да не ни попречи да кандидатстваме за социал след това? Не мога да намеря писано по този въпрос, въпреки, че мисля , че съм чела преди някъде във форума.
МОже ли да си кажете мноението и да ни дадете съвети за парите( то ние и няма да имам екой знае колко повече от тези, които изискват, но все пак). Нямам намерение да сме дълго на социал , но за начало докато се осъферим и дръпнем малко с френския( не съм супер зле, но има доста нужда от подобрение) май си е най-добре на социал, та поне да сме спокойно за насъщния и квартирката.
МОже ли да си кажете мноението и да ни дадете съвети за парите( то ние и няма да имам екой знае колко повече от тези, които изискват, но все пак). Нямам намерение да сме дълго на социал , но за начало докато се осъферим и дръпнем малко с френския( не съм супер зле, но има доста нужда от подобрение) май си е най-добре на социал, та поне да сме спокойно за насъщния и квартирката.
Интервю - 8.06.2009
Медицински - 6.07.2009
ок на медицинските- 20.07.2009
Най-добре е да декларирате минималната сума, дори и да имате някоя стотачка / дай- Боже хилядарка /отгоре.
Най-добре е да декларирате минималната сума, дори и да имате някоя стотачка / дай- Боже хилядарка /отгоре.

‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Re: колко пари да носим
Да, знам колко пари трябва да имаме по декларация. Въпросът ми бе6е дали трябва да делкарираш с точност парите , които имаш, има ли някакъв лимит , който не то броят, напр. 5000$ на човек или не6то такова.Бях 4ела някъде.И вече декларираш парите над тези. Или декларираш всичко , което имаш, ако пък решат да ти ги броят и имаш пове4е ,могат ли да ти ги вземат.В такъв смисъл ми бе6е въпроса.
Интервю - 8.06.2009
Медицински - 6.07.2009
10 000?
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
10 000$ на 4овек ли . Ама декларираш ли ги, 6тото ако ги декларираш после трябва да доказваш 4е си ги изхар4ил.
Интервю - 8.06.2009
Медицински - 6.07.2009
има определен размер, от който ако носиш по-голяма сума трябва да я декларираш
размерът за Канада не го знам колко е
и затова попитах дали е 10 000
всеки си е отделна личност все пак
и при минаване на митница се декларира на човек
това е едната страна на въпроса (относно митницата)
относно социала е втората част - там сумата трябва да е над минималната изисквана
значи си търсете сума между минимума и максимума
само вие си знаете колко точно
но след като искате да сте на социал трябва да гоните минимума
размерът за Канада не го знам колко е
и затова попитах дали е 10 000
всеки си е отделна личност все пак

и при минаване на митница се декларира на човек
това е едната страна на въпроса (относно митницата)
относно социала е втората част - там сумата трябва да е над минималната изисквана
значи си търсете сума между минимума и максимума
само вие си знаете колко точно

но след като искате да сте на социал трябва да гоните минимума

emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
не ти броят парите на митницата,освен,ако....имаш "голям късмет".така,че можеш да декларираш колкото си искаш,съответно далеч по-малко.аз така направих.никакъв проблем нямаше.гледай да не декларираш повече от изисквания минимум за влизане в Квебек.познавам и такива дето почти нищо не са декларирали.няма да те върнат обратно в Б-я де.
за социала,всеки си знае,3 месеца кеф,не е много,то така или иначе до 3 месеца социал няма да видиш,но за след това може,но сумата е мизерна,ако можеш да работиш по-добре си започвай,а социала няма да ти избяга.
за социала,всеки си знае,3 месеца кеф,не е много,то така или иначе до 3 месеца социал няма да видиш,но за след това може,но сумата е мизерна,ако можеш да работиш по-добре си започвай,а социала няма да ти избяга.

Мизерна е сумата, но ние сме 4 души, така 4е горе-долу докато се ориентираме в нещата 6те я скърпим . Благодаря за съветите, ако се сетите о6те не6то, казвайте
Интервю - 8.06.2009
Медицински - 6.07.2009
e,ok,"кърпи" я.имай на в предвид,че социала за семейство е 903 $ за месец + детските още близо 700 $,но една част от тях не превеждат всеки месец.....и какво като сте 4-ма?2-ма от вас не ядат ли,нямат ли разходи?със социал,единия от вас задължително ще трябва да работи на "черно" и за него плановете за научаване на езика ще се забавят......та такива......
За 4-членно сем. ви трябват минимум 6500 $ за да можете да преживеете спокойно първите 3 мес.-личен опит.Ако са по-малко единият трябва да започне да работи,защото ще имате доста разходи по обзавеждането в началото и парите много бързо свършват.А вие можете да носите и повече,но да не ги декларирате-никой няма да ви проверява.Ако ги декларирате после ще ви трябва повече време за да докажете, че сте ги изхарчили и да ви дадат социал.Успех!
Наистина ли е 903$ за семейство социала, не е ли по 540 и на децата?Аз мисля 4е няма разлика, но който е минал по този път, не ка ме светне. Защото ако наистина е по-малко за децата 6те трябва и да се поработва освен да се у4и френски.И какво става ако единият си намери работа , а другият не . Този , който няма работа получава ли социал или се смята дохода на работещия според броя на членовете в семейството, това не6то не ми е ясно как е.
Интервю - 8.06.2009
Медицински - 6.07.2009
Най добре като дойдете тук,по каналния ред си трьгвате по институциите и си действате ..
Най добре като дойдете тук,по каналния ред си трьгвате по институциите и си действате ..

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
За децата няма социал.Той е за двамата родители-децата си получават детските около275$ на месец мисля и на три месеца се получават кебекарските детски още по около 125 $ на месец.Ако единият започне работа-социала спира.Реално могат да се изкарат няколко месеца със социала,но трябва да си правиш сметката.Ако ли не доработваш на черно.Това е.Успех! 

ивета е права.така е.сега не ми се влиза в обяснения,още повече,че бая съм препил тази вечер,пък и е адска жега.обаче е вярно!от тук нататък смело напред!
пък и нали знаеш сметка без кръчмар не се прави,така,че......изводите са за теб!тук лесно няма,дуржавата ти помага до някъде,ама си го избива после.
успехи!
п.с.мале,очудвам се,че успях да скалъпя нещо след толкова пиене!утре продължавам!

пък и нали знаеш сметка без кръчмар не се прави,така,че......изводите са за теб!тук лесно няма,дуржавата ти помага до някъде,ама си го избива после.
успехи!
п.с.мале,очудвам се,че успях да скалъпя нещо след толкова пиене!утре продължавам!

кво продължавам .......пиенето ха-ха
ако не сме се разбрали де....