Въпрос на новоизлюпен имигрант
Въпрос на новоизлюпен имигрант
Здравейте!
Наскоро успешно приключих процедурата за имиграция (federal skilled worker) и следващия месец пътувам за Канада.
Въпросът ми е към тези, които вече са поживели известно време в Канада и са се установили в някаква степен: Според вашия опит, кои документи е важно да се носят от България, кои трябва да се преведени, от кои няма смисъл? Може ли да се превеждат на място в Канада?
Освен това - ако някой има наблюдения - при тази икономическа стагнация, има ли търсене на компютърни техници или системни/мрежови администратори ?
Наскоро успешно приключих процедурата за имиграция (federal skilled worker) и следващия месец пътувам за Канада.
Въпросът ми е към тези, които вече са поживели известно време в Канада и са се установили в някаква степен: Според вашия опит, кои документи е важно да се носят от България, кои трябва да се преведени, от кои няма смисъл? Може ли да се превеждат на място в Канада?
Освен това - ако някой има наблюдения - при тази икономическа стагнация, има ли търсене на компютърни техници или системни/мрежови администратори ?
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Въпрос на новоизлюпен имигрант
Не превеждай, купувай, раждай нищо което не можеш да направиш тук след месец.
Компютърни техници има много. И работа има много. Ти можеш ли да пребориш конкуренцията?
Битовите компютри като се скапят направо се сменят.
Компютърни техници има много. И работа има много. Ти можеш ли да пребориш конкуренцията?
Битовите компютри като се скапят направо се сменят.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
To дали има търсене е едно на ръка ами по добре виж колко плащат за тая работа .......лично моито мнение е че дават много малко кинти.chrst написа: Освен това - ако някой има наблюдения - при тази икономическа стагнация, има ли търсене на компютърни техници или системни/мрежови администратори ?
Здрасти!chrst написа:Здравейте!
1. Дипломи, шоф. книжка, лична карта от БГ/може да потрябва, ако се наложи да отскочиш до БГ/.
-ако си с деца: имунизационните картони, актове за раждане.
2. Може и тук да се преведат/нямам представа къде е по-изгодно от финансова гледна точка/
3. Има работа.
Мой познат в момента е на $25 на час/комп. техник/ Започна преди 1,5години на $19.
Дали е много или малко!- ти си решаваш

Успех!
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Документи:
1.Диплома. Непременно си я преведи, след което тука ще е добре да я дадеш на местен университет за да я преведат и те и да ти дадат едно документче което да показва на какво отговаря според тяхната система. Ако решиш да учиш, или да доказваш/показваш диплома, това упражнение има смисъл.
2.Шофьорска книжка. Непременно. тука без кола е трудно.
3.Лични документи. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Не знам кога ти изтича срока на твоите, но ако е като на почти всички, това означава 2010, така че е по добре да загубиш сега време да си изкараш нови лична карта и паспорт, вместо тука да се тормозиш с местното консулство.
4.Работа - Ако си работил в международна фирма, или навънка, гледай непременно да им вземеш референсе писмо. Тука това оказва въздействие
5.Работа има много, но за тебе ще е трудно като начинаеш. Първо един съвет, още отсега се ориентирай и търси работа в така наречените "индустриални" зони. Примерно за Онтарио това са: Mississauga, Brampton, London, Kitchener...
1.Диплома. Непременно си я преведи, след което тука ще е добре да я дадеш на местен университет за да я преведат и те и да ти дадат едно документче което да показва на какво отговаря според тяхната система. Ако решиш да учиш, или да доказваш/показваш диплома, това упражнение има смисъл.
2.Шофьорска книжка. Непременно. тука без кола е трудно.
3.Лични документи. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Не знам кога ти изтича срока на твоите, но ако е като на почти всички, това означава 2010, така че е по добре да загубиш сега време да си изкараш нови лична карта и паспорт, вместо тука да се тормозиш с местното консулство.
4.Работа - Ако си работил в международна фирма, или навънка, гледай непременно да им вземеш референсе писмо. Тука това оказва въздействие

5.Работа има много, но за тебе ще е трудно като начинаеш. Първо един съвет, още отсега се ориентирай и търси работа в така наречените "индустриални" зони. Примерно за Онтарио това са: Mississauga, Brampton, London, Kitchener...
Здрасти отново. Благодаря за информацията и отговорите.
Прави ми впечатление нещо - докато чета във разделите различните мнения, много хора, които пребивават в Канада от повече време говорят за живота там като за нещо не толкова приятно. Интересно ми е на какво се дължи? Какво не ви харесва? Кое се оказва проблем за новопристигнали българи (доколкото може да има нещо общо при различните хора?)
Прави ми впечатление нещо - докато чета във разделите различните мнения, много хора, които пребивават в Канада от повече време говорят за живота там като за нещо не толкова приятно. Интересно ми е на какво се дължи? Какво не ви харесва? Кое се оказва проблем за новопристигнали българи (доколкото може да има нещо общо при различните хора?)
На мен не ми допада времето/климата/, но другото си е ОК.
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
На мен климата в BC ми харесва. Има много други объркващи неща в Канада, но всеки сам трябва да ги открие като дойде. С разказване не става.
Съгласен с горното.prace написа:На мен климата в BC ми харесва. Има много други объркващи неща в Канада, но всеки сам трябва да ги открие като дойде. С разказване не става.
Няма ги безгрижните балкански сутрини с безкрайни кафета, както и обедно-следобедните редовни служебни банкети...

Embrace your climate change!
- ablood
- Обратна връзка:
Ако можеше Монреалската зима да е малко по-късичка, а Юли и Август по-хладнички....
Фантастът Дъглъс Адамс беше писал за някаква планета, където вечно царял "късен априлски слетобед". Ееееех....
Фантастът Дъглъс Адамс беше писал за някаква планета, където вечно царял "късен априлски слетобед". Ееееех....
Април тука си е чиста зима само с по-дълги дни... Обаче Септември си е трепач...ablood написа:Ако можеше Монреалската зима да е малко по-късичка, а Юли и Август по-хладнички....

Embrace your climate change!
То, това да е проблемът. Аз никога не съм се възползвала нито от едните, нито от другите.7George написа:Съгласен с горното.prace написа:На мен климата в BC ми харесва. Има много други объркващи неща в Канада, но всеки сам трябва да ги открие като дойде. С разказване не става.
Няма ги безгрижните балкански сутрини с безкрайни кафета, както и обедно-следобедните редовни служебни банкети...Сбъднатите мечти си имат своята цена...
todorovi написа: То, това да е проблемът. Аз никога не съм се възползвала нито от едните, нито от другите.

Имам предвид изказвания от типа:
"Радвай се сега, че после ще видиш какво те чака...";
"През първите няколко месеца гледаш през розови очила"
и т. н. виждали сте ги и вие.
Какво се случва след първите няколко месеца, след като мине "розовия" период? И моля ви само не ми отговаряйте с реплики от сорта "Като дойдеш, ще видиш". Знам, че ще видя, но ми е интересно да разбера вашата гледна точка още преди да съм погледнал на живота от перспективата на канадски/български или знам ли какъв още имигрант.
- ablood
- Обратна връзка:
Повечето от монреалските априлски следобеди ги изкарахме по къс ръкав. Разбира се имаше и студени дни.7George написа:Април тука си е чиста зима само с по-дълги дни... Обаче Септември си е трепач...ablood написа:Ако можеше Монреалската зима да е малко по-късичка, а Юли и Август по-хладнички....
За сравнение ето една стара снимка на колата ми в София на 10-ти Април, няколко месеца преди идването ми тук. Трябваше да спра и да разбия част от леда от решетката, че започна да прегрява.

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Това да не е някой тунинг на Лъв 405 че да ти прегрява? Моето 205 в най горещото не може да загрее като хоратаablood написа:.........==>, че започна да прегрява.