колко пари да носим

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
gdimova74

Re: колко пари да носим

Мнение от gdimova74 »

Така, значи това което ми стана ясно е че ние получаваме социал 903$за семейство и за децата -детски по 275 и на 3 месеца по 125$. КОето става 550 об6то за 2те деца +250 (т.е.800 за децата).Стават около 1700$. Ако имаме квартира за 800, колко 6те са ни необходими за храна на месец, можете ли горе-долу да ми кажете.Смятаме да се установим в St. Laurent и се надявам че ще си намеря работа и аз и съпруга ми. Доколкото из4етак за квартала и от инфото от приятели е доста голям квартал с най-много работа, така ли е. Ако не пътуваме по-далече за работа мисля че известно време можем да се справим с около 1700$ на месец, А?Знам ли пак, вие сте там , по-наясно сте.
Интервю - 8.06.2009
Медицински - 6.07.2009
ок на медицинските- 20.07.2009

Господ е дал на човека два края-глава и задник.От това,кой от тях ще използваш,зависи как ще живееш.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Мне, не мисля ,аз 3000 на месец не ги усещам !! :roll:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
gdimova74

Мнение от gdimova74 »

ок , де с 900$ не можем ли да се изхраним и за транспорт???
Интервю - 8.06.2009
Медицински - 6.07.2009
ок на медицинските- 20.07.2009

Господ е дал на човека два края-глава и задник.От това,кой от тях ще използваш,зависи как ще живееш.
army

Мнение от army »

Можете.
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
iveta333

Мнение от iveta333 »

800$ за квартира за начало според мен е много-ако това е само наема де.Ст. Леонард е хубав квартал , но е малко трудно с транспорта.Има теми за кварталите- ако искаш чети.За храна около 100$ на седмица- без лишения.Има карти за гр. транспорт-69$ на човек за месец,на децата около 39$ мисля.Това е мое мнение.Като дойдете ще видите.От Бг. трудно се правят сметки,защото тук е различно.Успех!
pumpy

Мнение от pumpy »

gdimova74 написа:ок , де с 900$ не можем ли да се изхраним и за транспорт???
ток, газ, отопление през зимата (ако трябва), храна, танспорт, телефон и интернет, застраховка за апартамента, разни непредвидени (такива има всеки месец и то по много), дрехи, и всякакво други, които не се сещам в момента.

Бихте могли да се справите, но ще ви е трудно. Спомням си по социалогия веднъж гледахме едно филмче за Хошелага-Мезонньов, където са доста на социал - та дали беше пропаганда или действителност не мога да кажа, но даваха една многодетна майка на социал, която обясняваше, че когато се хранят(обядват/вечерят) храната й е толкова премерена, че НЯМА допълнително ако някое от децата си поиска......

В момента живея про една лелка, която е минала през пропозъл/предбанкрут - трябва да отиде на физиотерапевт, но не може, защото има застраховка, но трябва да си плати и те ще й върнат парите след 1-2 седмици. Е да де, ама тя НЯМА кеш, за да си плати днес и сега и съответно не ходи на физиотерапевт - ужасна мизерия

И последно - направете си добре сметката: понякога с минимална заплата и разни програми за подпомагане на правителството се изкарват накрая повече пари, отколкото на социал и работа на черно. Няма да коментирам облагородяващия ефект на работата ;)
Аватар
Ascao

Мнение от Ascao »

Първо на въпроса, колко пари да носим? Ние дойдохме с 8500$ и на втория месец трябваше да почна да работя. Освен колата която ни излезе към 2200$, другите така и не разбрах къде отидоха при това не сме се отпускали много. Ние също сме 2 възрасни + 2 деца. Така че декларирай спокойно, ако се озорите да си похарчите парите до социала винаги се напират приятели дето да ви дадат фактури за да си оправдаете разходите.

Относно колко пари ще ви стигат е много индивудуално, но ще ти дам пример с нас, при вас как ще е не знам. Значи базовия социал за двама възрастни е 903.67$, ако имате малко дете обикновенно майката получава още 117$ допълнително. На английски звучи така:" Temporarily limited capacity allowance". Когато майката започне КОФИ, тези 117$ ги спират. Детските за 2 деца в момента са 549,40$ от федералното правителство и се привеждат всеки месец плюс 100$ за деца по-малки от 6 години. Кебекарските детски се привеждат на тримесичие (съответно януари, април, юли и октомври) и при на са в размер на 812,25$ за двете деца. Да уточня че тези сума са за доходите, които сме декларирали ние за последните 3 години.

Съдейки по това което си писала ще сме най-общо казано комшии. Ние също сме в Сен Лоран, макар и не в частта в която искате да живеете. Ние сме почти на границата с Монт Роял. Та наема ни е 820$ с включено отопление. Константните сметки които плащаме на месец са: ток-60$ на месец, телефон-25$, интернет-32$, застраховка кола-32$, застраховка живот 32$, детска градина около 77 $ сервиз дьо гард за големия син 40$. Горе-долу вашите разходи ще са същите, но една забележка. В началото по 100$ на седмица за храна ни стигаха, в момента сме на 150-200. С времето човек почва да се глези :) .
И така това са разходите, но освен социала има и други приходи. Например има фондации които подпомагат семейства с ниски доходи с до 80$ ако наема им надвишава определена сума, която при 2-ма въррасни и 2 деца май беше около 500$. Когато почнете кофи те плащат по 63$ на месец за транспорт (нашата "Ламя" гори по 20 л/100 км през зимата и парите за транспорт пак са достатъчни за бензина който зареждам. Освен това КОФИ-то ви връща парите за детска градина и сервиз дьо гард всеки месец, вкючително и парите за Камп дьо жур през лятото. Освен това агента ви от Емплоа Кебек може да ви отпусне друга помощ от по 45$ на човек на седмица ако ходите на КОФИ (значи за двамата 90$ на седмица, но е много важно преди да сте почнали КОФИ-то да сте излезли на социал). Само да уточня, че помощта се казва Employment assistance allowance, защото имам познати дето отидоха в Емплоа-Кебек и понеже не знаеха какво искат - не получиха нищо.
Ами горе-долу това е. Но имам доста познати на КОФИ-то дето карат само на горе изброените приходи и пак не са крайно зле. Обаче една допълнителна работа (на черно естествено) доста подобрява стандарта на живот.
Давам тази информация понеже има доста фенове на социала и изобщо не ми дреме за антисоциаладжиите. Като искат да не пащат толкова много данъци да вървят в друга провинция. Докато социала ви устройва като вариант използвайте го, после го разкарвайте. По-добрият вариан ако не ви се работи е например да учите. Стипендиите които отпуска Министерството на образованието са двойно по-големи от социала за двама възрастни без доходи с две деца.
Късмет на всички в Канада! Ще ви е нужен. :) :beer:
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ascao написа:Ние дойдохме с 8500$ и на втория месец трябваше да почна да работя.
А как иначе си го представяше?
Аз започнах на първата седмица, въпреки, че първата ми кола беше 3 пъти по-евтина от твоята първа.

Баровци всякакви... 8)
Последно промяна от ablood на Чет Авг 20, 2009 7:59 pm, променено общо 1 път.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

myhata II написа:Мне, не мисля ,аз 3000 на месец не ги усещам !! :roll:
Муха, ти си в Торонто. Димова ще идва в Монреал.
iveta333

Мнение от iveta333 »

Само да уточня за помоща за наема-тя се отпуска само когато към мес. октомври на дадената година имаш 2год. престой в Квебек и доходи под 20000$ за 4-членно сем.
pumpy

Мнение от pumpy »

Ascao написа: Когато почнете кофи те плащат по 63$ на месец за транспорт (нашата "Ламя" гори по 20 л/100 км през зимата и парите за транспорт пак са достатъчни за бензина който зареждам.
Още едно уточнение : 126 кинта на месец за бензин значи 110 литра месечно по днесшни цени, а това значи 500 километра през зимата и без градски транспорт ( парите за карти са дадени за бензин ). Ако кофито, училището и детската градина не са ти под носа, 500 километра месечно са нищо за Монреал. Те и иначе са нищо - стигат може би за пазар
Аватар
Ascao

Мнение от Ascao »

Точно така е Пумпи. На ден ми се събират към 30 км максимум през работните дни. Уикендите ги финансирам по друга линия. :)

iveta333 написа:Само да уточня за помоща за наема-тя се отпуска само когато към мес. октомври на дадената година имаш 2год. престой в Квебек и доходи под 20000$ за 4-членно сем.
Има различни организации които подпомагат финансово и по всякакъв друг начин хора с ниски доходи. Явно говорим за различни такива, но за тези които се интересуват ето 2 линка:

http://www.fechimm.coop/programmes.html

http://www.habitation.gouv.qc.ca/locata ... loger.html
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.
thehellgirl

Мнение от thehellgirl »

ние сме от 6м тук, ако искате да минете на социал ще трябва да докажете с бележки че сте изхарчили каквото сте вкарали в страната. Другото което мисля аз е че с 4500 дали за 2 или 3 си е направо убийство, освен ако не искате веднага да почнете някоя работа за 9$ на час ... инъче за парите с колкото повече дойдете , толкова повече
Живей така, сякаш на земята е рай!

25.02.2009 Varna - Paris - Montreal
dea

Мнение от dea »

"Employment assistance allowance" - този вид подпомагане къде е описан в официалните сайтове. Идеята ми е как да убедим агента да ни го отпусне :?:
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

dea написа:"Employment assistance allowance" - този вид подпомагане къде е описан в официалните сайтове. Идеята ми е как да убедим агента да ни го отпусне :?:
Ето къде е описан - http://emploiquebec.net/individus/emplo ... ion_en.asp
Агента се убеждава лесно като му докажеш, че отговаряш на всички условия.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор