документ за ниво на езика
документ за ниво на езика
изисква ли се при попълване на документите за федеравлната част специален сертификат на ilds и изобщо какъв документ трябва да бъде приложен за нивото на езика
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: документ за ниво на езика
1. Темата не е публикувана в подходящия подфорум. Моля да бъде преместена.
2. ILDS - The International League of Dermatological Societies - нямам информация да искат сертификати от тази организация
3. Това, което вероятно те интересува, е дали за кандидатстване по процедурата изискват издържан изпит със съответните резултати от IELTS - International English Language Testing System.
4. Отговорът на въпроса от т. 3 е: Да, изискват резултати от този изпит!
Ето инфоармация с линкове, които като последваш, ще разбереш доста неща:
Желая ти успех!
2. ILDS - The International League of Dermatological Societies - нямам информация да искат сертификати от тази организация

3. Това, което вероятно те интересува, е дали за кандидатстване по процедурата изискват издържан изпит със съответните резултати от IELTS - International English Language Testing System.
4. Отговорът на въпроса от т. 3 е: Да, изискват резултати от този изпит!
Ето инфоармация с линкове, които като последваш, ще разбереш доста неща:
Ето къде съм поместил систематизирана информация относно процедурата: http://sites.google.com/site/valioiko/federal-skilled - тя също ще ти е много полезна, надявам се!Обърнете внимание на езиковите познания. Те не се доказват с интервю, или алтернативни методи. Има си изпити, които се признават от имиграционните власти. Това са IELTS за английски и TEF за френски. Кои резултати на изпитите какви точки дават, ще намерите тук: http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/EG7.pdf
Сайтовете на изпитите са както следва:
IELTS - http://www.ielts.org/ - Централния сайт
http://www.britishcouncil.org/bg/bulgar ... -ielts.htm - Сайтът на British Council, който администрира изпита в България
TEF - http://www.french-paris.com/uk/adults/tef.php
Всеки кандидат-емигрант трябва да прочете ръководството.
Желая ти успех!

"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Само не ми стана ясно изкарания IELTS трябва ли да се прати още с първото подаване на документи или се попълва нивото на владеене на език и ако те одобрат по нататък се показва документа.
Трябва да им го пратиш заедно с другите документи. Аз лично им написах, че ще си го получат директно от British council и то така и стана (като се явяваш на изпита може да си напишеш до 5 адреса, на които искаш да изпратят резултата)
ясно.Идеята ми е че все още не съм подготвен за изпита и мислих да пратя документите и докато чакам 2 месеца за отговор щях да успея да го мина изпита.Изглежда ще трябва първо да изкарам изпита и след това да пратя документите.
Аз им изпратих документ за английски след като ми го поискаха. Поискаха го на 4ти месец след подаване на документите ми и 2 месеца след получаване на баркодовете.tot2311 написа:ясно.Идеята ми е че все още не съм подготвен за изпита и мислих да пратя документите и докато чакам 2 месеца за отговор щях да успея да го мина изпита.Изглежда ще трябва първо да изкарам изпита и след това да пратя документите.
Имах някакъв срок, в който трябваше да го изпратя, но не помня колко беше. На мен ми се наложи да чакам около 3 месеца за дата за изпитта по англ. и затова посолството в Букурещ получиха резултатите около 4 месеца след поискването им - в срок. Т.е. срокът е бил по-голям!

П.П. Това е от преди 3 години!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
По новата процедура документите (включително и сертификата за IELTS) се подават до 120 дни след като ти пратят бар кодовете от Сидни Нова Скотия. Естественно като окомплектоваш документите в едно и като си готов с тях.Жени написа:Аз им изпратих документ за английски след като ми го поискаха. Поискаха го на 4ти месец след подаване на документите ми и 2 месеца след получаване на баркодовете.tot2311 написа:ясно.Идеята ми е че все още не съм подготвен за изпита и мислих да пратя документите и докато чакам 2 месеца за отговор щях да успея да го мина изпита.Изглежда ще трябва първо да изкарам изпита и след това да пратя документите.
Имах някакъв срок, в който трябваше да го изпратя, но не помня колко беше. На мен ми се наложи да чакам около 3 месеца за дата за изпитта по англ. и затова посолството в Букурещ получиха резултатите около 4 месеца след поискването им - в срок. Т.е. срокът е бил по-голям!
П.П. Това е от преди 3 години!
И мен ме вълнува изключително въпроса дали е необходим резултата от IELTS при първоначалното подаване на документи.
Според мен - Не е! - тъй като в инструкцията, както и в самия Document Checklist, пише изрично да не се прилагат никакви други, освен посочените в него, документи, а пък в самия Document Checklist такова нещо като сертификат за езика няма!
Аз мисля да подам документите и посоча адреса, така че резултата от изпита през септември директно да го изпратят на пощенския адрес на Citizenship & Immigration Canada...
Смятам, че съм на прав път. Моля споделете опита си!
Според мен - Не е! - тъй като в инструкцията, както и в самия Document Checklist, пише изрично да не се прилагат никакви други, освен посочените в него, документи, а пък в самия Document Checklist такова нещо като сертификат за езика няма!
Аз мисля да подам документите и посоча адреса, така че резултата от изпита през септември директно да го изпратят на пощенския адрес на Citizenship & Immigration Canada...
Благодаря kill_u! С малко си ме изпреварил!kill_u написа: По новата процедура документите (включително и сертификата за IELTS) се подават до 120 дни след като ти пратят бар кодовете от Сидни Нова Скотия. Естественно като окомплектоваш документите в едно и като си готов с тях.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Това е добра идея ама не е ли добре първо да си видиш резултата тогава да го пращаш. Мой съвет е да изкараш IELTS преди даже да почнеш процедурата. Естественно ако си завършил английска гимназия тоя съвет не важи но пак е по добре да знаеш как си с нивото на езика. Аз лично се нагърбих първо да кандидатствам и после да изкарвам IELTS и повярвай ми беше ми доста трудно, костваше ми два месеца здрава подготовка.triples написа: Аз мисля да подам документите и посоча адреса, така че резултата от изпита през септември директно да го изпратят на пощенския адрес на Citizenship & Immigration Canada...
Да може би е рисковано да пратиш документите преди да си изкарал IELTS че да не се получи че неможе да го изкараш и да се чудиш какво да правиш.
Съгласна съм, че е хубаво да си видиш първо нивото и да го подобриш ако е необходимо, в случай че си със средно до много добро ниво. Лично аз, обаче не очаквам кой знае какви изненади, тъй като съм завършила Американския колеж и University of Portsmouth, a и последните 9 г. работя в англоговоряща и пишеща среда. На старата версия на ТOEFL имах даже максималния брой точки. Всичко това не означава, обаче, че няма да се подготвя внимателно за изпита!kill_u написа: Мой съвет е да изкараш IELTS преди даже да почнеш процедурата. Естественно ако си завършил английска гимназия тоя съвет не важи но пак е по добре да знаеш как си с нивото на езика. Аз лично се нагърбих първо да кандидатствам и после да изкарвам IELTS и повярвай ми беше ми доста трудно, костваше ми два месеца здрава подготовка.
Това ме подсеща да попитам за 2-рия език необходим ли е сертификат? Тъкмо с френския не се чувствам никак уверена и искам да се пробвам на изпита...
да наистина за френския трябва ли също да се изпращат документи.Аз предполагам че е същата процедура като с английския, рано или късно ще поискат сертификат.
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Вторият постинг в темата посочва какви изпити и документи са необходини за доказване на есичковите умения на кандидатите.
За английски език, това е изпитът IELTS, а за френски - TEF
Информацията, както казах, я има поместена няколко мнения по-нагоре и съм писал (и не само аз) няколко пъти за това във форума.
Вижте и този сайт за повече указания за процедурата: http://sites.google.com/site/valioiko/federal-skilled
За английски език, това е изпитът IELTS, а за френски - TEF
Информацията, както казах, я има поместена няколко мнения по-нагоре и съм писал (и не само аз) няколко пъти за това във форума.
Вижте и този сайт за повече указания за процедурата: http://sites.google.com/site/valioiko/federal-skilled
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Еми в такъв случай мога само да ти пожелая успех на изпита.triples написа: Съгласна съм, че е хубаво да си видиш първо нивото и да го подобриш ако е необходимо, в случай че си със средно до много добро ниво. Лично аз, обаче не очаквам кой знае какви изненади, тъй като съм завършила Американския колеж и University of Portsmouth, a и последните 9 г. работя в англоговоряща и пишеща среда. На старата версия на ТOEFL имах даже максималния брой точки. Всичко това не означава, обаче, че няма да се подготвя внимателно за изпита!
Това ме подсеща да попитам за 2-рия език необходим ли е сертификат? Тъкмо с френския не се чувствам никак уверена и искам да се пробвам на изпита...