документ за ниво на езика

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
maioka

документ за ниво на езика

Мнение от maioka »

изисква ли се при попълване на документите за федеравлната част специален сертификат на ilds и изобщо какъв документ трябва да бъде приложен за нивото на езика
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Re: документ за ниво на езика

Мнение от valioiko »

1. Темата не е публикувана в подходящия подфорум. Моля да бъде преместена.
2. ILDS - The International League of Dermatological Societies - нямам информация да искат сертификати от тази организация :lol:
3. Това, което вероятно те интересува, е дали за кандидатстване по процедурата изискват издържан изпит със съответните резултати от IELTS - International English Language Testing System.
4. Отговорът на въпроса от т. 3 е: Да, изискват резултати от този изпит!

Ето инфоармация с линкове, които като последваш, ще разбереш доста неща:
Обърнете внимание на езиковите познания. Те не се доказват с интервю, или алтернативни методи. Има си изпити, които се признават от имиграционните власти. Това са IELTS за английски и TEF за френски. Кои резултати на изпитите какви точки дават, ще намерите тук: http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/EG7.pdf

Сайтовете на изпитите са както следва:

IELTS - http://www.ielts.org/ - Централния сайт
http://www.britishcouncil.org/bg/bulgar ... -ielts.htm - Сайтът на British Council, който администрира изпита в България

TEF - http://www.french-paris.com/uk/adults/tef.php

Всеки кандидат-емигрант трябва да прочете ръководството.
Ето къде съм поместил систематизирана информация относно процедурата: http://sites.google.com/site/valioiko/federal-skilled - тя също ще ти е много полезна, надявам се!

Желая ти успех! :beer:
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
tot2311

Мнение от tot2311 »

Само не ми стана ясно изкарания IELTS трябва ли да се прати още с първото подаване на документи или се попълва нивото на владеене на език и ако те одобрат по нататък се показва документа.
Deja

Мнение от Deja »

Трябва да им го пратиш заедно с другите документи. Аз лично им написах, че ще си го получат директно от British council и то така и стана (като се явяваш на изпита може да си напишеш до 5 адреса, на които искаш да изпратят резултата)
tot2311

Мнение от tot2311 »

ясно.Идеята ми е че все още не съм подготвен за изпита и мислих да пратя документите и докато чакам 2 месеца за отговор щях да успея да го мина изпита.Изглежда ще трябва първо да изкарам изпита и след това да пратя документите.
Жени

Мнение от Жени »

tot2311 написа:ясно.Идеята ми е че все още не съм подготвен за изпита и мислих да пратя документите и докато чакам 2 месеца за отговор щях да успея да го мина изпита.Изглежда ще трябва първо да изкарам изпита и след това да пратя документите.
Аз им изпратих документ за английски след като ми го поискаха. Поискаха го на 4ти месец след подаване на документите ми и 2 месеца след получаване на баркодовете.
Имах някакъв срок, в който трябваше да го изпратя, но не помня колко беше. На мен ми се наложи да чакам около 3 месеца за дата за изпитта по англ. и затова посолството в Букурещ получиха резултатите около 4 месеца след поискването им - в срок. Т.е. срокът е бил по-голям! :wink:

П.П. Това е от преди 3 години!
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Жени написа:
tot2311 написа:ясно.Идеята ми е че все още не съм подготвен за изпита и мислих да пратя документите и докато чакам 2 месеца за отговор щях да успея да го мина изпита.Изглежда ще трябва първо да изкарам изпита и след това да пратя документите.
Аз им изпратих документ за английски след като ми го поискаха. Поискаха го на 4ти месец след подаване на документите ми и 2 месеца след получаване на баркодовете.
Имах някакъв срок, в който трябваше да го изпратя, но не помня колко беше. На мен ми се наложи да чакам около 3 месеца за дата за изпитта по англ. и затова посолството в Букурещ получиха резултатите около 4 месеца след поискването им - в срок. Т.е. срокът е бил по-голям! :wink:

П.П. Това е от преди 3 години!
По новата процедура документите (включително и сертификата за IELTS) се подават до 120 дни след като ти пратят бар кодовете от Сидни Нова Скотия. Естественно като окомплектоваш документите в едно и като си готов с тях.
triples

Мнение от triples »

И мен ме вълнува изключително въпроса дали е необходим резултата от IELTS при първоначалното подаване на документи.
Според мен - Не е! - тъй като в инструкцията, както и в самия Document Checklist, пише изрично да не се прилагат никакви други, освен посочените в него, документи, а пък в самия Document Checklist такова нещо като сертификат за езика няма!
Аз мисля да подам документите и посоча адреса, така че резултата от изпита през септември директно да го изпратят на пощенския адрес на Citizenship & Immigration Canada...
Смятам, че съм на прав път. Моля споделете опита си!
triples

Мнение от triples »

kill_u написа: По новата процедура документите (включително и сертификата за IELTS) се подават до 120 дни след като ти пратят бар кодовете от Сидни Нова Скотия. Естественно като окомплектоваш документите в едно и като си готов с тях.
Благодаря kill_u! С малко си ме изпреварил!
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

triples написа: Аз мисля да подам документите и посоча адреса, така че резултата от изпита през септември директно да го изпратят на пощенския адрес на Citizenship & Immigration Canada...
Смятам, че съм на прав път. Моля споделете опита си!
Това е добра идея ама не е ли добре първо да си видиш резултата тогава да го пращаш. Мой съвет е да изкараш IELTS преди даже да почнеш процедурата. Естественно ако си завършил английска гимназия тоя съвет не важи но пак е по добре да знаеш как си с нивото на езика. Аз лично се нагърбих първо да кандидатствам и после да изкарвам IELTS и повярвай ми беше ми доста трудно, костваше ми два месеца здрава подготовка.
tot2311

Мнение от tot2311 »

Да може би е рисковано да пратиш документите преди да си изкарал IELTS че да не се получи че неможе да го изкараш и да се чудиш какво да правиш.
triples

Мнение от triples »

kill_u написа: Мой съвет е да изкараш IELTS преди даже да почнеш процедурата. Естественно ако си завършил английска гимназия тоя съвет не важи но пак е по добре да знаеш как си с нивото на езика. Аз лично се нагърбих първо да кандидатствам и после да изкарвам IELTS и повярвай ми беше ми доста трудно, костваше ми два месеца здрава подготовка.
Съгласна съм, че е хубаво да си видиш първо нивото и да го подобриш ако е необходимо, в случай че си със средно до много добро ниво. Лично аз, обаче не очаквам кой знае какви изненади, тъй като съм завършила Американския колеж и University of Portsmouth, a и последните 9 г. работя в англоговоряща и пишеща среда. На старата версия на ТOEFL имах даже максималния брой точки. Всичко това не означава, обаче, че няма да се подготвя внимателно за изпита!

Това ме подсеща да попитам за 2-рия език необходим ли е сертификат? Тъкмо с френския не се чувствам никак уверена и искам да се пробвам на изпита...
tot2311

Мнение от tot2311 »

да наистина за френския трябва ли също да се изпращат документи.Аз предполагам че е същата процедура като с английския, рано или късно ще поискат сертификат.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Вторият постинг в темата посочва какви изпити и документи са необходини за доказване на есичковите умения на кандидатите.

За английски език, това е изпитът IELTS, а за френски - TEF

Информацията, както казах, я има поместена няколко мнения по-нагоре и съм писал (и не само аз) няколко пъти за това във форума.

Вижте и този сайт за повече указания за процедурата: http://sites.google.com/site/valioiko/federal-skilled
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

triples написа: Съгласна съм, че е хубаво да си видиш първо нивото и да го подобриш ако е необходимо, в случай че си със средно до много добро ниво. Лично аз, обаче не очаквам кой знае какви изненади, тъй като съм завършила Американския колеж и University of Portsmouth, a и последните 9 г. работя в англоговоряща и пишеща среда. На старата версия на ТOEFL имах даже максималния брой точки. Всичко това не означава, обаче, че няма да се подготвя внимателно за изпита!

Това ме подсеща да попитам за 2-рия език необходим ли е сертификат? Тъкмо с френския не се чувствам никак уверена и искам да се пробвам на изпита...
Еми в такъв случай мога само да ти пожелая успех на изпита.
Публикувай отговор