Канада или Австралия?
- optics
- Модератор
Re: Канада или Австралия?
Бих добавил, че стана зле и за гастърбайтерите. Едно време изглеждаше съвсем възможно човек да поработи 2 години навънка и после със спестеното да си клати (краката) 20 години.
Кои останаха опазени от глобализацията - Куба и Корея. Ама то пък оттам няма как да излязат за гастърбайтери. Които излязат първите години след падането на съответните стени АКО рекат да се върнат, може и да намажат. Не е сигурно.
Кои останаха опазени от глобализацията - Куба и Корея. Ама то пък оттам няма как да излязат за гастърбайтери. Които излязат първите години след падането на съответните стени АКО рекат да се върнат, може и да намажат. Не е сигурно.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- Lub0
- Обратна връзка:
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
- Lub0
- Обратна връзка:
Lub0 for President!
###############
###############
- Lub0
- Обратна връзка:
Lub0 for President!
###############
###############
Аз, за разлика от повечето участници съм имал честта да посетя Австралия и с интерес открих, че законите там се отличават много малко от това на което съм свикнал в Онтарио, Канада - личеше си Британската следа, както и в много други бивши колонии на Короната. Предимствата на Австралия са близостта до бурно развиващите се икономики в Азия (нито тази, нито предишната рецесия са се усетили така, както в източна Канада), както и отличният климат (за разлика от местното клисаво лято и жестока зима). Всичко останало е съизмеримо или по-добро - имах възможноста да посетя Бризбейн, Сидни, Голд Кост и Съншайн Кост, така че, мисля, имам добра база за сравнение. Местните ми се сториха по-простовати, но и по-откровенни, което на мен лично ми допадаше, определено изглеждат по-добре физически, благодарение на климата, за разлика от нас, Канадците в края на петмесечната зима - бледни като пергамент и затлъстели от липса на активити. Единственият недостатък който открих е че в Канада изборът на стоки е малко по-добър и като цяло са относително по-евтини, например автомобили или електроника, дължащо се на близостта до Щатите и съответно по-големият пазар. Средните доходи в Австралия за сметка на това са по-високи.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
- ZanzibarHero
Австралия, както и Канада се води Доминион. Т.е. не е колония, а земя заселена основно със заселници и мноооооооого малко местни хора.jovani написа:... личеше си Британската следа, както и в много други бивши колонии на Короната.
Предполагам и моделът на управление винаги е бил по раличен от моделът по който са се управлявали колониите - да кажем - Индия. Индия получава такъв статут през 1948 г.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dominion
http://www.dominion.ca/
Интересно, дали статутът, който България е имала след Втората Световна Война (до 1989) е подобен на Канадския (получен през 1867 - то тогава и България, като държава, не е съществувала, май). Кой има достатъчно исторически познания за да направи адекватно сравнение?
Правиш некоректни сравнения.Помисли малко и ще разбереш защо.ZanzibarHero написа:Интересно, дали статутът, който България е имала след Втората Световна Война (до 1989) е подобен на Канадския (получен през 1867 - то тогава и България, като държава, не е съществувала, май). Кой има достатъчно исторически познания за да направи адекватно сравнение?
Само една добавка - нивото на безработица в Австралия за м. юни тази година (в разгара на рецесията) е 5.8%:
http://www.abs.gov.au/AUSSTATS/abs@.nsf ... ?utm_id=LN
което се равнява на най-ниското ниво на безработица в Канада, отчетено през Февруари 2008 (както и Октомври 2007) - рекордно ниско ниво в последните 33 години.
http://www.statcan.gc.ca/daily-quotidie ... 8a-eng.htm
Employment grew by an estimated 46,000 in January, boosting the employment rate to a record high (63.8%). These gains pushed the unemployment rate back down to 5.8%, matching the 33-year low reported in October 2007.
Нивото в Канада за юни тази година е 8.6%.
http://www.statcan.gc.ca/subjects-sujet ... pa-eng.htm
В резултат от "рекордно" вискокото ниво на безработица Австралия обмисля намаляване на броя на имигрантите тази година. Канада ги увеличава.
И другари, защо изтрихте няколко теми в които се бях постарал да дам няколко общодостъпни линкове, не мислите ли че информацията, която поднасям би била полезна на новите имигранти (включително и това да решат дали си струва за тях да имигрират)?
http://www.abs.gov.au/AUSSTATS/abs@.nsf ... ?utm_id=LN
което се равнява на най-ниското ниво на безработица в Канада, отчетено през Февруари 2008 (както и Октомври 2007) - рекордно ниско ниво в последните 33 години.
http://www.statcan.gc.ca/daily-quotidie ... 8a-eng.htm
Employment grew by an estimated 46,000 in January, boosting the employment rate to a record high (63.8%). These gains pushed the unemployment rate back down to 5.8%, matching the 33-year low reported in October 2007.
Нивото в Канада за юни тази година е 8.6%.
http://www.statcan.gc.ca/subjects-sujet ... pa-eng.htm
В резултат от "рекордно" вискокото ниво на безработица Австралия обмисля намаляване на броя на имигрантите тази година. Канада ги увеличава.
И другари, защо изтрихте няколко теми в които се бях постарал да дам няколко общодостъпни линкове, не мислите ли че информацията, която поднасям би била полезна на новите имигранти (включително и това да решат дали си струва за тях да имигрират)?
Последно промяна от jovani на Сря Юли 29, 2009 2:26 pm, променено общо 1 път.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
- Lub0
- Обратна връзка:
Да не сравняваме ескурзиите с емиграцията...
Lub0 for President!
###############
###############
И все пак си в Канада, нали?jovani написа:Аз, ............. Средните доходи в Австралия за сметка на това са по-високи.
Това е само едно твое мнение. На колко места си живял в Канада, че правиш изводи за климата й? И в Австралия има доста места с "жесток" климат. А безработните може би просто не оцеляват там, затова ги няма....
Embrace your climate change!
не знам колко е топло в Австралия, обаче в БС ще измрем от жега през последните 10 дни....
Джорджи, ти си готин тип, но ще се наложи да ти отговоря за да съм чист пред съвестта си...7George написа:И все пак си в Канада, нали?jovani написа:Аз, ............. Средните доходи в Австралия за сметка на това са по-високи.
Това е само едно твое мнение. На колко места си живял в Канада, че правиш изводи за климата й? И в Австралия има доста места с "жесток" климат. А безработните може би просто не оцеляват там, затова ги няма....
Имам много близък приятел в Австралия, който отдавна ме кани да работя за компанията му, срещу скромните 80К на година, проблемът е че тук вече съм захлебил и изкарвам доста повече... както съм писал и преди тук изкласих всички етапи на "пандизчийството" - бил съм безработен 1 година, работил съм куца работа 3 месеца, бил съм емплоии, контрактор, частник и т.н. и има още малко да си го връщам докато се изчисти сметката. Ако днес трябваше отново да избирам къде да имигрирам не бих се колебал нито секунда (друг е въпросът, че със сегашните ми възможности бих избрал съсвсем друга дестинация, която обаче ще запазя в тайна за форума).
Това, че в Австралия има места с по-доджи климат съм напълно съгласен - например Алис Спрингс, който е нещо като еквивалент на Канадският Форт Мак Мъри, или Даруин със субекваториалният си климат. Но и ти ще се съгласиш, че ако сравняваме куцо със куцо, тук има доста по-непривлекателни откъм климат места, като например Йелоу Найф.
Така или иначе не вярвам някой имигрант да се е засилил за там... В Канада съм живял само в ГТА, Онтарио, но съм ходил често до Монтреал, бил съм и във Ванкувър макар и за кратко, както и в Едмънтън за няколко дни. Интересното е, че в първият стриптийз бар в Голд Кост попаднах на едно девойче от Калгари - тя много ми се зарадва, поговорихме си за Канадата...
А относно проблясъка, че безработните вероятно не оцеляват в Австралия, ще добавя също, че понеже Австралия се намира в южното полукълбо, затова хората там ходят с главата на долу...
а нищо чудно и да е истина - леле мястото.jovani написа: А относно проблясъка, че безработните вероятно не оцеляват в Австралия, ще добавя също, че понеже Австралия се намира в южното полукълбо, затова хората там ходят с главата на долу...
трябва да си много див дивак да отидеш там.
за белия човек -европа, аре в краен случай сев. америка
колко филми има как каторжници са бягали от австралия само и само да се докопат до англия.
не случайно кат са стигнали дотам хората едно време и са деградирали до аборигени.
пустиня с крокодили и много лесбийки доколкото съм чувал.
по-скоро бих отишъл да живея в сингапур или хонг конг или някое друго по-цивилизовано място
Адресирайки описаните проблеми:THC написа:jovani написа: ...
пустиня с крокодили и много лесбийки доколкото съм чувал.
по-скоро бих отишъл да живея в сингапур или хонг конг или някое друго по-цивилизовано място
1. Аз видях много приятни "крокодилчета" (по мое мнение), като отново важи забележката че не се намират навсякъде - имаше много повече в Голд Кост, отколкото в Бризбейн (или тези в Бризбейн са работили някъде, където аз не съм имал достъп). Като цяло има доста мъжкарани - аз лично много обичам да се бъзикам със стюардесите, а тези във вътрешните полети в които пътувах бяха от най-киселките.
2. Ако имаш готина работа тези места отварят множество благодатни възможности, но това не е по темата (да не вземат да ни я батисат)

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Wow ! Значи все пак северна америка е в краен случай ?THC написа: за белия човек -европа, аре в краен случай сев. америка