Канада или Австралия?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
optics
Модератор

Re: Канада или Австралия?

Мнение от optics »

Бих добавил, че стана зле и за гастърбайтерите. Едно време изглеждаше съвсем възможно човек да поработи 2 години навънка и после със спестеното да си клати (краката) 20 години.
Кои останаха опазени от глобализацията - Куба и Корея. Ама то пък оттам няма как да излязат за гастърбайтери. Които излязат първите години след падането на съответните стени АКО рекат да се върнат, може и да намажат. Не е сигурно.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

внимавайте с багажа ако пътувате до Австралия:

http://www.youtube.com/watch?v=ivTUbGRHgB0
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Top 10 Aussie Beer Commercials

http://www.youtube.com/watch?v=x1nxxVe5pTs
Lub0 for President!
###############
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ето и компилация от Канадски:

http://www.youtube.com/watch?v=_kpW5A_8kCc
Lub0 for President!
###############
jovani

Мнение от jovani »

Аз, за разлика от повечето участници съм имал честта да посетя Австралия и с интерес открих, че законите там се отличават много малко от това на което съм свикнал в Онтарио, Канада - личеше си Британската следа, както и в много други бивши колонии на Короната. Предимствата на Австралия са близостта до бурно развиващите се икономики в Азия (нито тази, нито предишната рецесия са се усетили така, както в източна Канада), както и отличният климат (за разлика от местното клисаво лято и жестока зима). Всичко останало е съизмеримо или по-добро - имах възможноста да посетя Бризбейн, Сидни, Голд Кост и Съншайн Кост, така че, мисля, имам добра база за сравнение. Местните ми се сториха по-простовати, но и по-откровенни, което на мен лично ми допадаше, определено изглеждат по-добре физически, благодарение на климата, за разлика от нас, Канадците в края на петмесечната зима - бледни като пергамент и затлъстели от липса на активити. Единственият недостатък който открих е че в Канада изборът на стоки е малко по-добър и като цяло са относително по-евтини, например автомобили или електроника, дължащо се на близостта до Щатите и съответно по-големият пазар. Средните доходи в Австралия за сметка на това са по-високи.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

jovani написа:... личеше си Британската следа, както и в много други бивши колонии на Короната.
Австралия, както и Канада се води Доминион. Т.е. не е колония, а земя заселена основно със заселници и мноооооооого малко местни хора.

Предполагам и моделът на управление винаги е бил по раличен от моделът по който са се управлявали колониите - да кажем - Индия. Индия получава такъв статут през 1948 г.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dominion
http://www.dominion.ca/

Интересно, дали статутът, който България е имала след Втората Световна Война (до 1989) е подобен на Канадския (получен през 1867 - то тогава и България, като държава, не е съществувала, май). Кой има достатъчно исторически познания за да направи адекватно сравнение?
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

ZanzibarHero написа:Интересно, дали статутът, който България е имала след Втората Световна Война (до 1989) е подобен на Канадския (получен през 1867 - то тогава и България, като държава, не е съществувала, май). Кой има достатъчно исторически познания за да направи адекватно сравнение?
Правиш некоректни сравнения.Помисли малко и ще разбереш защо.
jovani

Мнение от jovani »

Само една добавка - нивото на безработица в Австралия за м. юни тази година (в разгара на рецесията) е 5.8%:

http://www.abs.gov.au/AUSSTATS/abs@.nsf ... ?utm_id=LN

което се равнява на най-ниското ниво на безработица в Канада, отчетено през Февруари 2008 (както и Октомври 2007) - рекордно ниско ниво в последните 33 години.

http://www.statcan.gc.ca/daily-quotidie ... 8a-eng.htm
Employment grew by an estimated 46,000 in January, boosting the employment rate to a record high (63.8%). These gains pushed the unemployment rate back down to 5.8%, matching the 33-year low reported in October 2007.

Нивото в Канада за юни тази година е 8.6%.
http://www.statcan.gc.ca/subjects-sujet ... pa-eng.htm

В резултат от "рекордно" вискокото ниво на безработица Австралия обмисля намаляване на броя на имигрантите тази година. Канада ги увеличава.

И другари, защо изтрихте няколко теми в които се бях постарал да дам няколко общодостъпни линкове, не мислите ли че информацията, която поднасям би била полезна на новите имигранти (включително и това да решат дали си струва за тях да имигрират)?
Последно промяна от jovani на Сря Юли 29, 2009 2:26 pm, променено общо 1 път.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Да не сравняваме ескурзиите с емиграцията...
Lub0 for President!
###############
Аватар
7George

Мнение от 7George »

jovani написа:Аз, ............. Средните доходи в Австралия за сметка на това са по-високи.
И все пак си в Канада, нали?

Това е само едно твое мнение. На колко места си живял в Канада, че правиш изводи за климата й? И в Австралия има доста места с "жесток" климат. А безработните може би просто не оцеляват там, затова ги няма....
Embrace your climate change!
prace

Мнение от prace »

не знам колко е топло в Австралия, обаче в БС ще измрем от жега през последните 10 дни....
jovani

Мнение от jovani »

7George написа:
jovani написа:Аз, ............. Средните доходи в Австралия за сметка на това са по-високи.
И все пак си в Канада, нали?

Това е само едно твое мнение. На колко места си живял в Канада, че правиш изводи за климата й? И в Австралия има доста места с "жесток" климат. А безработните може би просто не оцеляват там, затова ги няма....
Джорджи, ти си готин тип, но ще се наложи да ти отговоря за да съм чист пред съвестта си...

Имам много близък приятел в Австралия, който отдавна ме кани да работя за компанията му, срещу скромните 80К на година, проблемът е че тук вече съм захлебил и изкарвам доста повече... както съм писал и преди тук изкласих всички етапи на "пандизчийството" - бил съм безработен 1 година, работил съм куца работа 3 месеца, бил съм емплоии, контрактор, частник и т.н. и има още малко да си го връщам докато се изчисти сметката. Ако днес трябваше отново да избирам къде да имигрирам не бих се колебал нито секунда (друг е въпросът, че със сегашните ми възможности бих избрал съсвсем друга дестинация, която обаче ще запазя в тайна за форума).

Това, че в Австралия има места с по-доджи климат съм напълно съгласен - например Алис Спрингс, който е нещо като еквивалент на Канадският Форт Мак Мъри, или Даруин със субекваториалният си климат. Но и ти ще се съгласиш, че ако сравняваме куцо със куцо, тук има доста по-непривлекателни откъм климат места, като например Йелоу Найф.
Така или иначе не вярвам някой имигрант да се е засилил за там... В Канада съм живял само в ГТА, Онтарио, но съм ходил често до Монтреал, бил съм и във Ванкувър макар и за кратко, както и в Едмънтън за няколко дни. Интересното е, че в първият стриптийз бар в Голд Кост попаднах на едно девойче от Калгари - тя много ми се зарадва, поговорихме си за Канадата...

А относно проблясъка, че безработните вероятно не оцеляват в Австралия, ще добавя също, че понеже Австралия се намира в южното полукълбо, затова хората там ходят с главата на долу...
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

jovani написа: А относно проблясъка, че безработните вероятно не оцеляват в Австралия, ще добавя също, че понеже Австралия се намира в южното полукълбо, затова хората там ходят с главата на долу...
а нищо чудно и да е истина - леле мястото.
трябва да си много див дивак да отидеш там.
за белия човек -европа, аре в краен случай сев. америка
колко филми има как каторжници са бягали от австралия само и само да се докопат до англия.
не случайно кат са стигнали дотам хората едно време и са деградирали до аборигени.
пустиня с крокодили и много лесбийки доколкото съм чувал.
по-скоро бих отишъл да живея в сингапур или хонг конг или някое друго по-цивилизовано място
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
jovani

Мнение от jovani »

THC написа:
jovani написа: ...
пустиня с крокодили и много лесбийки доколкото съм чувал.
по-скоро бих отишъл да живея в сингапур или хонг конг или някое друго по-цивилизовано място
Адресирайки описаните проблеми:

1. Аз видях много приятни "крокодилчета" (по мое мнение), като отново важи забележката че не се намират навсякъде - имаше много повече в Голд Кост, отколкото в Бризбейн (или тези в Бризбейн са работили някъде, където аз не съм имал достъп). Като цяло има доста мъжкарани - аз лично много обичам да се бъзикам със стюардесите, а тези във вътрешните полети в които пътувах бяха от най-киселките.

2. Ако имаш готина работа тези места отварят множество благодатни възможности, но това не е по темата (да не вземат да ни я батисат) :lol:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

THC написа: за белия човек -европа, аре в краен случай сев. америка
Wow ! Значи все пак северна америка е в краен случай ?
Публикувай отговор