Канада или Австралия?
Канада или Австралия?
Искам да попитам за мнение към коя от двете страни е по-добре да се ориентира човек за емиграция.Аз чаках дипломата за магистратура и твърдо се бях ориентирал към Канада, но в последно време нещо ми мътят главата за Австралия.Ако може някой който е запознат с живота там да даде мнение.Благодаря предварително.
Re: Канада или Австралия?
аз съм запознат с въпроса: "къде е австралия?" - на гъзЪ на географията, което прави за мене въпроса "а как е там?" излишен, щот явно с ламята спаска съсед не ща да съм.
инъче за другото има дискавъри ченъл - пустиня с редки крокодилови блата - чудесно
инъче за другото има дискавъри ченъл - пустиня с редки крокодилови блата - чудесно

хахаха е ти направо изкара трагична тая държава
Нова ЗеландияКанада или Австралия?

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
не мога да разбера,каква е логиката във форум за Канада,да питаш как било в Австралия?!Чудя се на акъла на някои,ама нали трябва да си чешим езиците.Ами брато има си сигурно форуми и за Австралия,потърси и ще разбереш.Тук не мисля,че ще получиш достоверна информация,пък и да е обратното,на теб може да ти се види друго там.Така,че какво,кой мисли,няма никакво значение според мен.
Айде със здраве!
Айде със здраве!
Логиката че подобен форум за Австралия няма.И ме интересува мнението на хора живеещи в Канада.Ако не ти се чеше езика няма проблем.Нямам за цел да се карам с някой, просот търся хора запознати със ситуацията там.Мнението на хора емигрирали в Канада ми е по ценно отколкото хора живеещи в България и за това питам тук.
http://forum.all.bg/postlist.php?Board=australia
ако разбираш руски може да прочетеш и този форум:
http://www.gday.ru/forum/
ако разбираш руски може да прочетеш и този форум:
http://www.gday.ru/forum/
Мерси много.
Имам братовчед който напусна България в началото на 90-те, беше известно време в ЮАР, оттам имигрира в Нова Зеландия, а след като взе тамошно гражданство се премести в Австралия, там е вече повече от 10 години.tot2311 написа:Искам да попитам за мнение към коя от двете страни е по-добре да се ориентира човек за емиграция.Аз чаках дипломата за магистратура и твърдо се бях ориентирал към Канада, но в последно време нещо ми мътят главата за Австралия.Ако може някой който е запознат с живота там да даде мнение.Благодаря предварително.
Аз самият в Австралия никога не съм бил, но съм си говорил с него доста за имиграцията и за това какъв е живота на различни места по света. Написаното надолу е чисто субективното ми мнение:
- процедурата за имиграция в Канада е по-лесна от тази за Австралия - проверявал ли си до колко покриваш данните и по двете? Също не е лошо да се провери колко време и колко пари отнема процедурата в момента.
- въпреки че и Австралия приема доста имигранти, там отношението към пришълците е, как да кажа, по-дискримиращо, особено към цветните, отколкото в Канада. От друга страна в Канада има имигранти наистина от цял свят, от всякакви разцветки и религии, което в някои случай дразни.
- и в двете държави началото за нов имигрант не е лесно и е хубаво ако човек има кой да му помогне в началото - това също може да бъде фактор при избора на дестинация за имигриране.
- ако трябва да се сравнява климата - на едното място е твърде студено, а на другото твърде горещо - въпрос на лично предпочитание е къде на човек би му харесало повече.
- Австралия все пак е доста по-далече и по-изолирана от останалия свят - като имаш предвиш че живущите в Канада се оплакват че са далече от България, а едно пътуване от източното крайбрежие на Канада до България е около 10 часа полетно време.
- Не си написал магистратурата ти по какво е, но имай предвид че за доста професии в Канада успешната професионална реализация минава пред допълнително тукашно учене - за Австралия в това отношение не мога нищо да кажа, но не е лошо да питаш тези дето ти мътят главата за там дали имат представа там как е в това отношение.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Мой много голям приятел след 6,7 години имигрантски живот в Германия през 1997г. се премести в Австралия.Там изкара 2 години и отново се върна в Германия та до ден днешен.
Мотивът му за преместването му беше ,че се чувства чужд като имигрант в Германия и заради това искаше да се инплантира в имигрантска държава в случая Австралия ,където към имигрантите няма предразсъдаци както предполагаше.
Уви беше разочарован след като констатира ,че в Австралия цветнокожите афроазиатци не се третират като екзотика защото са болшинство ,а той като европеец имаше трудности с адаптирането,навсичко отгоре и ниския стандарт на живот с който се сблъска му повлия да се върне отново в Германия ,но вече с друга преценка за нещата от живота и както обича да казва в Германия съм чужд ,но се чувствам Бял човек.
Според мен в Канада ситуацията е същата поне за първо-второ поколение имигранти,после разликата се претопява ,но ниския стандарт на живот не.
Мотивът му за преместването му беше ,че се чувства чужд като имигрант в Германия и заради това искаше да се инплантира в имигрантска държава в случая Австралия ,където към имигрантите няма предразсъдаци както предполагаше.
Уви беше разочарован след като констатира ,че в Австралия цветнокожите афроазиатци не се третират като екзотика защото са болшинство ,а той като европеец имаше трудности с адаптирането,навсичко отгоре и ниския стандарт на живот с който се сблъска му повлия да се върне отново в Германия ,но вече с друга преценка за нещата от живота и както обича да казва в Германия съм чужд ,но се чувствам Бял човек.
Според мен в Канада ситуацията е същата поне за първо-второ поколение имигранти,после разликата се претопява ,но ниския стандарт на живот не.
Како, кое му е ниско на стандарта на живот тук ?Alisa75 написа: Според мен в Канада ситуацията е същата поне за първо-второ поколение имигранти,после разликата се претопява ,но ниския стандарт на живот не.
има предвид стандарта в сравнение с германия - германия 90-те беше добре: дойч марката, евтинийка манджа и така.
нямаше дървени бараки нямаше дупки и боклуци, тодор колев го нямаше дажеее и всички хора, които можеш да срещнеш да се мотат по улицата през работно време говореха руски, щото се наричаха поляци.
останалите : тва че за тях си негър и скинърите могат да те оритат в тиквата, защото са пили 2 бири е друга работа.
пък и езика им такъв един разбираем шнеле шнеле яяя шприц ми
сега естествено никъде в европа не е добре, като цена на живот и освен тва там всички знаят де е българия и кви сме хубави хора и не искат да имат нищо общо с нас.
то те в западна германия тея от бившата източна не траят пък за нас кво остава...
нямаше дървени бараки нямаше дупки и боклуци, тодор колев го нямаше дажеее и всички хора, които можеш да срещнеш да се мотат по улицата през работно време говореха руски, щото се наричаха поляци.
останалите : тва че за тях си негър и скинърите могат да те оритат в тиквата, защото са пили 2 бири е друга работа.
пък и езика им такъв един разбираем шнеле шнеле яяя шприц ми
сега естествено никъде в европа не е добре, като цена на живот и освен тва там всички знаят де е българия и кви сме хубави хора и не искат да имат нищо общо с нас.
то те в западна германия тея от бившата източна не траят пък за нас кво остава...
Аз само знам, че социално слабите американци имат по-голяма покупателна способност от средностатистическия европеец.poumpy написа:Како, кое му е ниско на стандарта на живот тук ?Alisa75 написа: Според мен в Канада ситуацията е същата поне за първо-второ поколение имигранти,после разликата се претопява ,но ниския стандарт на живот не.
Не че това е най-важното за качеството на живота, ама не е без значение.
(А това "Како" е...

Е, аре сеаMarto написа:Аз само знам, че социално слабите американци имат по-голяма покупателна способност от средностатистическия европеец.

Наскоро четох една статистика в пресата която посочваше за най богати европейци белгийците.Там според статистиката всеки осми белгиец/не домакинство/ има спестявания над 75К ЕУ,след тях се нареждат шведи,германци съответно на 12 и 13 човека.
Не мога да си представя как един на 10 северноамериканеца в това число и канадеца има спестявания от 100К и нагоре.Това е направо абсурд ,имат по 100К ама борчове които едвам си плащат без да се брои в това число ипотеката..
Не мога да си представя как един на 10 северноамериканеца в това число и канадеца има спестявания от 100К и нагоре.Това е направо абсурд ,имат по 100К ама борчове които едвам си плащат без да се брои в това число ипотеката..