Във всеки случай дават повече, отколкото 40 часа седмично. Освен това през май-юни получаваш още няколко хилядарки екстра за да си докупиш каквото ти трябва. Всеки сам си преценява. Аз не съм разчитал на тези пари, за да живея и да се обзавеждам. Може би мнението ми не е меродавно....IFF написа:Не става въпрос за лихви,а за хора дошли с две чанти,които имат нужда да си купят всичко от нулата,и които имат нужда от парите си сега.Искам да кажа,да не смятат 60 часа по толкова дава толкова.Удръжките върху извънредния труд са много по-големи.Взех да се повтарям вече...
Реалистично ли е да се работи 60 часа месечно в Монреал?
Става въпрос за сам човек с разбираем английски, френски, който също ще мога да се оправям според моите преценки, и професия, която на този етап няма да я признаят в Канада, на този етап не виждам лесен начин за приравняване или използване по какъвто и да е значим начин като професия, тоест ще се започва от нулата. Като си правя преценка сега ми се стува повече работа в началото просто да си стъпя на краката, докато се осъзная къде съм, защото гледам, че наемът за едностаен е към 500, храната към 300, транспорт - около 50, това са 850 грубо, като се добавят дрехи, обувки и други, които предполагам ще излязат - някъде към 900-950. Ако данъците, осигуровките и каквото друго ми удържат са около 40% при заплата от 10 на час излиза, че нещата ще са на кантар, тоест балансът ще е около нулата. Понеже вариантът социал не ме привлича се опитвам да съставя вариант, при който да изляза на плюс, за да мога след няколко месеца като евентуално започна да навлизам в нещата да мога евентуално да поуча малко за да мога да постъпя на по-добра работа.
Това за хората, които са занаятчии, за инструменти ли е?poumpy написа:IFF написа:...
... Освен това през май-юни получаваш още няколко хилядарки екстра за да си докупиш каквото ти трябва. Всеки сам си преценява. Аз не съм разчитал на тези пари, за да живея и да се обзавеждам. Може би мнението ми не е меродавно....
- ablood
- Обратна връзка:
От $10 ще получаваш 9. Когато започнеш да взимаш $25 нещата стават съвсем различни.frankofon написа: Ако данъците, осигуровките и каквото друго ми удържат са около 40% при заплата от 10 на час...
А тези хилядарки напролет при мен бяха с обратен знак. Зависи колко си плащал през годината. Аз бях платил точно нищо, та имах да давам. Ако си плащал цяла година уставно, а се окаже, че семейното ти положение ти пести данъци, напролет ти връщат.
Става въпрос са върнати данъци, ако си плащал повече през годината или ако си плащал нормално през годината, но семейството ти пести данъци накрая, при изравняването.frankofon написа:poumpy написа:Това за хората, които са занаятчии, за инструменти ли е?IFF написа:...
... Освен това през май-юни получаваш още няколко хилядарки екстра за да си докупиш каквото ти трябва. Всеки сам си преценява. Аз не съм разчитал на тези пари, за да живея и да се обзавеждам. Може би мнението ми не е меродавно....
Ако си сам и правиш 10 на час, годишно това са 20800 долара. В тази група данъка ще ти е около 15 % федерален и 16% провинциален.
Ако правиш 60 часа седмично, това е 31200 годишно, при положение, че повечето часове не са платени като извънреден труд, а са в друга фирма на същата ставка.
Тогава годишния данък ти е 15 % федерален и 16% провинциален, тоест НЯМА разлика.
Както каза кръвната група обаче, ако си на 25 на час, тогава има разлика.
В горните цифри съм гледал само данъчните ставки, взети от тези две места. Не бива да се забравя, че има да се плащат и разни здравни и пенсионни вниски, това в Кебек, което прoменя цялата картина с около 5 до 8 % примерно. Вярвам че ако имаш добър счетоводител, сметката е съвсем различна, но това е личен избор

федерални ставки
провинциални такива в таблица 401
Ако не искаш да си на социал (похвално,
) и ти се работи много часове, не отивай в Квебек. Още повече ако английският ти е по-добър от френския.
Пумпи, за $30,000 в Квебек май вземат около 19% от парите ти за данък доход. Това дето си го писал да не е marginal rate? Мързи ме да щракам и чета.
А в Северна Америка 60-часовата работна седмица си е съвсем нормална, според мене. Дори задължителна, ако искаш да изкарваш "големите пари". Аз лично предпочитам да е така, а не като във Франция където законите не позволяват да работиш повече от 30 и нещо часа на седмица.

Пумпи, за $30,000 в Квебек май вземат около 19% от парите ти за данък доход. Това дето си го писал да не е marginal rate? Мързи ме да щракам и чета.
А в Северна Америка 60-часовата работна седмица си е съвсем нормална, според мене. Дори задължителна, ако искаш да изкарваш "големите пари". Аз лично предпочитам да е така, а не като във Франция където законите не позволяват да работиш повече от 30 и нещо часа на седмица.
Е като си сам за какво ти е да се трепеш 60 часа, дори на 8 на час да си, това са 1100-1200 на месец, незнам кой ти го е казал това за 40 % данъци на 10 на час, aма не е така. Плюс това казваш евентуално може после да учиш, с тия 60 часа верно ще направиш някой лев, но после ако учиш няма да имаш хубава стипендия, за повече инфо виж тук.frankofon написа:Става въпрос за сам човек с разбираем английски, френски, който също ще мога да се оправям според моите преценки, и професия, която на този етап няма да я признаят в Канада, на този етап не виждам лесен начин за приравняване или използване по какъвто и да е значим начин като професия, тоест ще се започва от нулата. Като си правя преценка сега ми се стува повече работа в началото просто да си стъпя на краката, докато се осъзная къде съм, защото гледам, че наемът за едностаен е към 500, храната към 300, транспорт - около 50, това са 850 грубо, като се добавят дрехи, обувки и други, които предполагам ще излязат - някъде към 900-950. Ако данъците, осигуровките и каквото друго ми удържат са около 40% при заплата от 10 на час излиза, че нещата ще са на кантар, тоест балансът ще е около нулата. Понеже вариантът социал не ме привлича се опитвам да съставя вариант, при който да изляза на плюс, за да мога след няколко месеца като евентуално започна да навлизам в нещата да мога евентуално да поуча малко за да мога да постъпя на по-добра работа.
Има нещо, което подразбирам, но не съм сигурен дали схващам правилно - ако разбирам правилно провинциалният данък е алтернативен на федералния и се доплаща за който се явява с по-голям процент /провинцията или държавата/. Тоест в Квебек провинциалният 16 % е по-голям от федералния и понеже е платен изцяло със заплатата, не се дължи нищо на държавата. Ако социалните, здравни и други отчисления са не повече от 8%, то по моите сметки, излиза че при заработка 10 дори и при нормално работно време при нормални разноски се излиза на плюс, което е добре на хартия.
Сега като гледам Квебек са с най-високи данъци. От друга страна доколкото знам наемите са по-ниски и е по-евтино ученето /което и евтино пак си е доста скъпо поне тези тарифи за триместър, които гледах/. Не знам на висок наем дали ще мога да вирея поне в началото.
Сега като гледам Квебек са с най-високи данъци. От друга страна доколкото знам наемите са по-ниски и е по-евтино ученето /което и евтино пак си е доста скъпо поне тези тарифи за триместър, които гледах/. Не знам на висок наем дали ще мога да вирея поне в началото.
Стига си ги смятал тия данъци, на 20 долара, сам човек, данъка е 30 %, на 10 няма да го усетиш предполагам, но има експерти тука, те ще ти кажат колко еfrankofon написа:Има нещо, което подразбирам, но не съм сигурен дали схващам правилно - ако разбирам правилно провинциалният данък е алтернативен на федералния и се доплаща за който се явява с по-голям процент /провинцията или държавата/. Тоест в Квебек провинциалният 16 % е по-голям от федералния и понеже е платен изцяло със заплатата, не се дължи нищо на държавата. Ако социалните, здравни и други отчисления са не повече от 8%, то по моите сметки, излиза че при заработка 10 дори и при нормално работно време при нормални разноски се излиза на плюс, което е добре на хартия.

Федралният данък е един и същ за цяла Канада. Провинциалният е допълнителен, не алтернативен. Общия ти данък доход е федерания + провинциалния. В Алберта вторият май е плосък, а в Квебек е най-прогресивния (стръмния). Та оттам най вече идват големите разлики между провинциите.frankofon написа:Има нещо, което подразбирам, но не съм сигурен дали схващам правилно - ако разбирам правилно провинциалният данък е алтернативен на федералния и се доплаща за който се явява с по-голям процент /провинцията или държавата/. Тоест в Квебек провинциалният 16 % е по-голям от федералния и понеже е платен изцяло със заплатата, не се дължи нищо на държавата. Ако социалните, здравни и други отчисления са не повече от 8%, то по моите сметки, излиза че при заработка 10 дори и при нормално работно време при нормални разноски се излиза на плюс, което е добре на хартия.
Тоест при заплата от 10 долара на час в горния пример отчисленията са 15 /федерален/+16 /провинциален/ +8 /здравни и социални/ =39%.Marto написа:Федралният данък е един и същ за цяла Канада. Провинциалният е допълнителен, не алтернативен. Общия ти данък доход е федерания + провинциалния. В Алберта вторият май е плосък, а в Квебек е най-прогресивния (стръмния). Та оттам най вече идват големите разлики между провинциите.frankofon написа:Има нещо, което подразбирам, но не съм сигурен дали схващам правилно - ако разбирам правилно провинциалният данък е алтернативен на федералния и се доплаща за който се явява с по-голям процент /провинцията или държавата/. Тоест в Квебек провинциалният 16 % е по-голям от федералния и понеже е платен изцяло със заплатата, не се дължи нищо на държавата. Ако социалните, здравни и други отчисления са не повече от 8%, то по моите сметки, излиза че при заработка 10 дори и при нормално работно време при нормални разноски се излиза на плюс, което е добре на хартия.
Как да не смятам, нали от тях зависи какво ще ми остане от заплатата, преди да бъде на свой ред изразходвано за режийниtodor73 написа: Стига си ги смятал тия данъци, на 20 долара, сам човек, данъка е 30 %, на 10 няма да го усетиш предполагам, но има експерти тука, те ще ти кажат колко е

Ами така е .Вие какво си мислите ,че някой ще ви пусне аванта ли.
Аз за две петилетки в Канада съм работила само 4 месеца на пей чек ,заплатата ми беше 19,25 на час което е 40К годишно и след като се подписах 4 пъти с/у 2200д. след таксите чисто реших ,че това е чиста форма мазохизъм и се върнах към старата система на корпоративно подоходното облагане при което от тия 19,25 на час в джоба ми влизат чисто 15-17.
Като за начало не е лошо обаче да се търси вариант социал + работа на черно.
Просто за по малко от 20Д. на час на пей слип престоя в Канада не си заслужава ,освен ,ако не си падате по дългите и студени зими.
Аз за две петилетки в Канада съм работила само 4 месеца на пей чек ,заплатата ми беше 19,25 на час което е 40К годишно и след като се подписах 4 пъти с/у 2200д. след таксите чисто реших ,че това е чиста форма мазохизъм и се върнах към старата система на корпоративно подоходното облагане при което от тия 19,25 на час в джоба ми влизат чисто 15-17.
Като за начало не е лошо обаче да се търси вариант социал + работа на черно.
Просто за по малко от 20Д. на час на пей слип престоя в Канада не си заслужава ,освен ,ако не си падате по дългите и студени зими.
-
-
Ето малко повече информация:
Federal tax rates for 2009 are:
* 15% on the first $40,726 of taxable income, +
* 22% on the next $40,726 of taxable income (on the portion of taxable income between $40,726 and $81,452), +
* 26% on the next $44,812 of taxable income (on the portion of taxable income between $81,452 and $126,264), +
* 29% of taxable income over $126,264
Quebec
For 2009, the income tax rates applicable to the three income tax brackets remain at 16%, 20% and 24%. However, the thresholds that determine the bracket in which an individual's taxable income is situated have been indexed:
* The 16% rate applies to taxable income of $38,385 or less. (The threshold was previously $37,500.)
* The 20% rate applies to taxable income over $38,385 but not over $76,770. (The threshold was previously $58,595.)
* The 24% rate applies to taxable income over $76,770.
Към това трябва да се прибавят необлагаемите минимуми:
Квебек - $10,455
Канада - $10,320
Много грубо изчисление показва за 10 на час 40/седмица чисто $15000 на година или около $1250 на месец. Това е с приспаднати EI, QPIP, QPP. Ще има и удръжка за лекарствата ако няма осигуровка от раоботодателя но не пълната сума.
Federal tax rates for 2009 are:
* 15% on the first $40,726 of taxable income, +
* 22% on the next $40,726 of taxable income (on the portion of taxable income between $40,726 and $81,452), +
* 26% on the next $44,812 of taxable income (on the portion of taxable income between $81,452 and $126,264), +
* 29% of taxable income over $126,264
Quebec
For 2009, the income tax rates applicable to the three income tax brackets remain at 16%, 20% and 24%. However, the thresholds that determine the bracket in which an individual's taxable income is situated have been indexed:
* The 16% rate applies to taxable income of $38,385 or less. (The threshold was previously $37,500.)
* The 20% rate applies to taxable income over $38,385 but not over $76,770. (The threshold was previously $58,595.)
* The 24% rate applies to taxable income over $76,770.
Към това трябва да се прибавят необлагаемите минимуми:
Квебек - $10,455
Канада - $10,320
Много грубо изчисление показва за 10 на час 40/седмица чисто $15000 на година или около $1250 на месец. Това е с приспаднати EI, QPIP, QPP. Ще има и удръжка за лекарствата ако няма осигуровка от раоботодателя но не пълната сума.
-