Въпрос за превод на документи

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

До колкото знам свидетелствата за съдимост се пращат в оригинал. Ако не са на английски или френски трябва да са придружени от превод на един от двата езика, но пак трябва да пратиш И оригиналите
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Да, така е - неточност от моя страна.

Мерси за поправката (допълнението) :D :beer:
prace

Мнение от prace »

Нищо и нотариално не сме заверявали. Всички документи, които имахме български и холандски ги преведохме в бюро в София и така ги пратихме. Само с превод.
Приеха ни всички документи. Само малко преди да ни издадат визите ни поискаха нанов документи за съдимост и банково извлечение колко пари имаме преди да тръгнем.
Paradisa

Мнение от Paradisa »

Може ли да попитам.. къде ви беше интервюто и дали различните посолства имат различни изисквания спрямо документацията? Аз късно прочетох инфото, че не трябва да се легализират свидетелствата и моето е вече обратно на път за Италия за печат, дано го пратят по-бързо..още едно въпросче - колко време ви отне целия процес от подаване на документите, интервю и заминаване. Благодаря!
prace написа:Нищо и нотариално не сме заверявали. Всички документи, които имахме български и холандски ги преведохме в бюро в София и така ги пратихме. Само с превод.
Приеха ни всички документи. Само малко преди да ни издадат визите ни поискаха нанов документи за съдимост и банково извлечение колко пари имаме преди да тръгнем.
Документи до Виена (спонсорска процедура) : 08.08.2009
Permanent resident виза : 28.10.2010
Кацнала на Канадска почва : 14.01.2011

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
Paradisa

Мнение от Paradisa »

правилно..искат и оригиналите..с превод..аз съм им приготвила 4. 8) В този случай, пребиваването ми по чужбината ми причини доста главоболия.. :nut:
:shock:
hadministratora написа:До колкото знам свидетелствата за съдимост се пращат в оригинал. Ако не са на английски или френски трябва да са придружени от превод на един от двата езика, но пак трябва да пратиш И оригиналите

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
prace

Мнение от prace »

Paradisa написа:Може ли да попитам.. къде ви беше интервюто и дали различните посолства имат различни изисквания спрямо документацията? Аз късно прочетох инфото, че не трябва да се легализират свидетелствата и моето е вече обратно на път за Италия за печат, дано го пратят по-бързо..още едно въпросче - колко време ви отне целия процес от подаване на документите, интервю и заминаване. Благодаря!
Нашето интервю беше в Берлин, защото мъжът ми е холандски гражданин. Бяхме по федералната процедура и ни отне около 3 години. Знам, че сега процедурата е по-кратка за българи. Ние сме в Канада от миналата година.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

prace написа:....Бяхме по федералната процедура и ни отне около 3 години. Знам, че сега процедурата е по-кратка......
Аз започнах средата на октомври и както личи още на съм приключил :) Твърди се, че сега процедурата е по-кратка и аз много се надявам да е така. Ако е вярно каквото се твърди, до края на идната година трябва да имам решение по кандидатурата ми (положително или не е друг въпрос). Любопитно ми е обаче има ли някой, който е по новите федерални условия и да е вече в Канада?
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Няма начин да има. Много малко време е минало от тогава. Едва 6 месеца.
Paradisa

Мнение от Paradisa »

За спонсорката програма ли говорите ? :shock: :shock: Аз съм чувала,че отема от 2 до 4 месеца..... :(
valioiko написа:Няма начин да има. Много малко време е минало от тогава. Едва 6 месеца.

Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Не става въпрос за нея. Говорим за програмата Federal Skilled Worker.
Paradisa

Мнение от Paradisa »

ох ..олекна ми!! :roll: а има ли някои идея/опит колко време отнема спонсорската процедура...? Мерси :beer:
valioiko написа:Не става въпрос за нея. Говорим за програмата Federal Skilled Worker.

Аватар
hadministratora
Хабсурден

valioiko написа:Няма начин да има. Много малко време е минало от тогава. Едва 6 месеца.
Как 6 месеца?!? Нали новите условия влизат в сила от Февруари 2008 г.? Значи година и четири месеца.... Ако някой си е пуснал документите през Март '08 би могъл вече да е в Канада. Но би могъл и да не е :)
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

hadministratora написа:
Как 6 месеца?!? Нали новите условия влизат в сила от Февруари 2008 г.? Значи година и четири месеца.... Ако някой си е пуснал документите през Март '08 би могъл вече да е в Канада. Но би могъл и да не е :)
Не е точно така. Според инструкциите, имиграционните служители не обработваха молбите, които са пуснати след 28.02.2008, до публикуването на промените. Кандидатури почнаха да разглеждат след 28.11.2008 г. Затова няма как да има заминали за Канада.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

valioiko написа:....имиграционните служители не обработваха молбите, които са пуснати след 28.02.2008, до публикуването на промените. Кандидатури почнаха да разглеждат след 28.11.2008 г.....
Ахаааааа! Тази подробност не я знаех (макар че я подозирах ;)).
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

:beer:
Публикувай отговор