Цени на авточасти и автоуслуги в Монреал !
Ти не го вземай всичко буква по буква, чак толкова не са перфектни тук, може да смениш полуоска и да не те глобят, може гума само и да те глобят, все ще намериш някоя забутана уличка да си шеташ на ъкъла, щот си меракrolyd написа:Добре де къде ги сменяваш тези неща .......имам в предвид това, че преди известно време бях писал за това дали можеш да си сменяш разни дребни части по колата или дребни ремонти и ми бяха написали, че ще ме суровакат с значителни глоби. ...JoroF написа: Сменял сьм стартера -90$ ,изчука няколко пьти ,но си работеше .
аз си го смених
Гьрне сьм сменял и трьби някакви ,скоби -45$
аз си го смених
Спирачно цилиндьрче и трьба 25$
аз си го смених
Масло в трансмисията и филтьр и гарнитура кьм50$
аз сьм си го сменявал
Свещи ,кабели ,спирачни накладки,не помним колко бяха ,пак сьм си ги сменявал аз .

- Kan_Tangra
аз бях купил нов акумулатор, и го държах в багажника, щото се чудех къде да го сменя.
Даже и клема си бях купил от кан. тайър, щото оригиналната се беше заварила за акумулатора.
Карам така с новия акумулатор в багажника, и се чудя кога и къде да го сменя, че съм чувал за тия глоби.
И както бях паркирал на Сен Лоран и Мон Роял, беше вечерта към 10 някъде, петък.
(за който не е от монреал, това е доста централно кръстовище.
Една от главните за клубове, дискотеки, пешеходци и разни такива неща)
та както бях паркирал - излизам и не пали колата. (добре, че бях сам).
(и добре, че имах акумулатор в багажника)
И страх не страх, там колата не мога да оставя.
Вадя всичко - инструменти и новия акумулатор без да отварям капака. После като нинджа, отварям капака, сменям всичко, чукам с 1 чук клемата. За по-малко от 5минути смених и събрах всичко и по живо по здраво се прибрах.
Но виж, неща които отнемат повече време е по-опасно.
Освен това ако си в жилищен квартал много е вероятно ако те засекат през прозорците (а те са безделници и обичат да зяпат), та ако те засекат, да звъннат и да те издадат на полицията. Тука такъв им е принципа. Само да те мернат, и веднага те портят. За каквото и да е. Чувстват го като дълг един вид, като почтени граждани.
Така че, не знам. Избирайте си къде ще си отваряте колата
Даже и клема си бях купил от кан. тайър, щото оригиналната се беше заварила за акумулатора.
Карам така с новия акумулатор в багажника, и се чудя кога и къде да го сменя, че съм чувал за тия глоби.

И както бях паркирал на Сен Лоран и Мон Роял, беше вечерта към 10 някъде, петък.
(за който не е от монреал, това е доста централно кръстовище.
Една от главните за клубове, дискотеки, пешеходци и разни такива неща)
та както бях паркирал - излизам и не пали колата. (добре, че бях сам).
(и добре, че имах акумулатор в багажника)
И страх не страх, там колата не мога да оставя.
Вадя всичко - инструменти и новия акумулатор без да отварям капака. После като нинджа, отварям капака, сменям всичко, чукам с 1 чук клемата. За по-малко от 5минути смених и събрах всичко и по живо по здраво се прибрах.
Но виж, неща които отнемат повече време е по-опасно.
Освен това ако си в жилищен квартал много е вероятно ако те засекат през прозорците (а те са безделници и обичат да зяпат), та ако те засекат, да звъннат и да те издадат на полицията. Тука такъв им е принципа. Само да те мернат, и веднага те портят. За каквото и да е. Чувстват го като дълг един вид, като почтени граждани.
Така че, не знам. Избирайте си къде ще си отваряте колата

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Автосервиз "Роза"
Ползвал ли е някой услугите на този автосервиз, че се порових малко и случайно попаднах на него ?
Auto Roza Garage
1548, boulevard Des Laurentides, Vimont, QC H7M 2N8
Telephone : 450-667-9138 Free Call

Auto Roza Garage

Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)

Е както се казва в Бг -да другия работата е по лека от моита винаги....rolyd написа:
Не съм се занимавал професионално с извършване на тестове, тъй като работя в друг бранш, но да ти кажа това не е проблем........ важно е софтуера, който имаш да върши работа и след това много бързо се разучава стига да си имаш опитно зайче /автомобил под ръка/.
Първото нещо което трябва да ти дойде наум при светване чек енджина и обогатената смес ...........е ламдасондата.Провери нея ......... и евентуално някой датчик /дебитомер примерно/ защото с компютъра не можеш да изчистиш грешка при условие,че някое от тези нещица не ти работи ....
За загубата на време също не съм съгласен стига мястото да позволява предпочитам да си сменявам по-дребните чаркове сам отколкото да се доверявам на чужд човек /визирам повечето псевдо майстори в БГ/ макар, че и сервизните техници трябва хляб да ядат ....... уважавам им труда /защото познавам и доста добри такива/.
А за ракията няма проблеми ...... поне в началото ще има![]()
Без да съм стъпвал в Квебек си позволявам прогноза за мястото-я помисли кое е тва място дет позволява да си правиш колата сам като навън е минус 20 градуса.....
Като човек работил доста време по сервизите и ми се налагало да правя това онова на улицата на минус 5 мога да ти кажа как ще справиш на по ниски температури без да си профи....
Но може и да си мазохист пък ......кои знае
Едва ли температурата там е постоянно -20 или по-студено...., плюс това в темата по в началото пишеше за някакви места, за които се плаща по 7$ на час за малки ремонти....... а маслото, свещите и накладките все си мисля, че се сменят за 15-20 мин........е не наведнъж деbp_de написа: ....я помисли кое е тва място дет позволява да си правиш колата сам като навън е минус 20 градуса.....

JoroF написа написа:
сменяно в подземния паркинг:
Сменял сьм стартера;
Гьрне сьм сменял и трьби някакви ,скоби
Спирачно цилиндьрче и трьба
Масло в трансмисията и филтьр и гарнитура
Свещи ,кабели ,спирачни накладки

- ablood
- Обратна връзка:
Re: Автосервиз "Роза"
Това е Владо Форда. Известен и с добро име.rolyd написа:Ползвал ли е някой услугите на този автосервиз, че се порових малко и случайно попаднах на него ?
Auto Roza Garage
Няма нужда да е постояно -20 , стига да е около нулата - сам може да провериш средната температура през зимата колко е и ще видиш как желязото ти залепва по ръцете но преполагам не вярваш нали...... както се казва които не знае да плува морето му е до коленеrolyd написа:Едва ли температурата там е постоянно -20 или по-студено...., плюс това в темата по в началото пишеше за някакви места, за които се плаща по 7$ на час за малки ремонти....... а маслото, свещите и накладките все си мисля, че се сменят за 15-20 мин........е не наведнъж деbp_de написа: ....я помисли кое е тва място дет позволява да си правиш колата сам като навън е минус 20 градуса.....![]()
JoroF написа написа:
сменяно в подземния паркинг:
Сменял сьм стартера;
Гьрне сьм сменял и трьби някакви ,скоби
Спирачно цилиндьрче и трьба
Масло в трансмисията и филтьр и гарнитура
Свещи ,кабели ,спирачни накладки
И я попитаи съфорумците -на колко от тях подземния паркинг е превърнат в автосервиз и живещите си коват колите ...... Случая на Жоро е по скоро изкючение отколкото практика.
Хубаво е че си ентусиаст но сиситемата там е направена така че да идеш в сервиза да ти вземат кинтите.Аз не живея посотяно в Канада но засега от 6 години постояно ходя там и поне за колите смея да твърдя че ми е ясно кое от къде е ,така че бих те посъветвал да не сеи губиш времето с размисли как с аматоирски умения да си позакърпиш бъдещата си кола а се съсредоточи в нещо по полезно.
bp_de написа:
Няма нужда да е постояно -20 , стига да е около нулата - сам може да провериш средната температура през зимата колко е и ще видиш как желязото ти залепва по ръцете но преполагам не вярваш нали...... както се казва които не знае да плува морето му е до колене
И я попитаи съфорумците -на колко от тях подземния паркинг е превърнат в автосервиз и живещите си коват колите ...... Случая на Жоро е по скоро изкючение отколкото практика.
Хубаво е че си ентусиаст но сиситемата там е направена така че да идеш в сервиза да ти вземат кинтите.Аз не живея посотяно в Канада но засега от 6 години постояно ходя там и поне за колите смея да твърдя че ми е ясно кое от къде е ,така че бих те посъветвал да не сеи губиш времето с размисли как с аматоирски умения да си позакърпиш бъдещата си кола а се съсредоточи в нещо по полезнo.
Как изобщо ти го ражда акъла, че ще работя на минус 20 градуса навън, да не съм луд !!!!!сам може да провериш средната температура през зимата колко е и ще видиш как желязото ти залепва по ръцете
Ще ходя на Жоро в гаража да кова.И я попитаи съфорумците -на колко от тях подземния паркинг е превърнат в автосервиз и живещите си коват колите
Паживьом увидем, патом скажем !но сиситемата там е направена така че да идеш в сервиза да ти вземат кинтите
Благодаря за съвета, ако ми потрябва консултация ти ще бъдеш първия човек, който ще потърся .................. :haplio:бих те посъветвал да не си губиш времето с размисли как с аматьорски умения да си позакърпиш бъдещата си кола а се съсредоточи в нещо по полезнo

Ей такива хора (жени) уважавам .................... да знаят какво правят и пишат конкретни и точни неща !!!dtodorova написа:Марка - Шеви Кавайе
Ремонт - смяна задно гърне + скобата която го държи за купето + скоба за затягане към тръбата + маслен филтър (маслото си го носихме ние) + труд 165$
Мерси за искренната информация! ...... надявам се и повечко хора да споделят за изразходвани суми за ремонт на автомобилите си....... допускам, че е важна информация за всички заинтересовани........., но моля Ви споменавайте и сервизите, които сте посетили...

-
Едно бързо сравнение на цени - нищо лично
Трябваше да сменяме шарнир и предни амортисьори та звъннахме на трите БГ майстора и ето цените:
1. NPM Auto: -шарнир между 50 и 100$ - от опит обикновенно иска повече от обявената горна граница
2. Митко boul. Gouin шарнир 85$, амортисьор 85$. Бях ги прежалила вече тези пари, но след цял ден звънене и телефонни секретари ми писна та се отбих при:
3. Владо Форда: шарнир 50$, амортисьор 25$. Има речник кат на пернишки каруцар (не искам да обиждам никого), ама прави хубави цени и е затрупан от работа, така че Вие решавайте

1. NPM Auto: -шарнир между 50 и 100$ - от опит обикновенно иска повече от обявената горна граница

2. Митко boul. Gouin шарнир 85$, амортисьор 85$. Бях ги прежалила вече тези пари, но след цял ден звънене и телефонни секретари ми писна та се отбих при:
3. Владо Форда: шарнир 50$, амортисьор 25$. Има речник кат на пернишки каруцар (не искам да обиждам никого), ама прави хубави цени и е затрупан от работа, така че Вие решавайте