Super Bg restorant v Toronto

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
toi

Мнение от toi »

Liato , esen , zima , prolet , kupona e v Niko-Linos!
pantata

Мнение от pantata »

toi написа:... i da kani Bulgarskite zvezdi vav Toronto da peiat za nas.
българските звезди.. тва ми хареса... Екстра Нина, Супер Пена и Хипер Мара.. безспорни звезди.. :dance:
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Божке мили, разгледали ли сте снимките:
Откриване на българския ресторант "Нико-Линос"
Певицата (поради липса на по-подходящ термин, нека я наречем съвсем условно "певица") Екстра Нина пее на уше на собственичката и други такива "екстри". И Глория няква си там ... Малии, майка плаче, грамофон свири!

Хаха, Хипер Мара, много добре, pantata!
Ектра Нина, Ултра Мара и Мега Пена ...
Аватар
mariane

Мнение от mariane »

:smhair1: nadiavam ce da ne popadna na takova miacto egati pevicata pone da ce beshe oblekla cviacno t.e. c vkyc
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

Maleiiiiiiiiiiii strah!

:)
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
borimira2

balgarski raboti v Canada...

Мнение от borimira2 »

I az imah vazmojnost da posetja tozi restoranta v kraja na minalija mesetz, 40 dni sled otkrivaneto. Eto i moeto mnenie za restoranta.

Kato tzjalo atmosferata e mnogo prijatna, interiora opredeleno te kara da se chvustvash komfortno i mi napomnja na BG. Ima goljam ekran, na koito puskat BG novi klipove s chalga i pop(sigurno taka ja narichat tazi muzika). Hranata e vkusna, no bih kazala oskadna za parite, koito se plashta. Neznam pri polojenie, che sa v gratzkija kvartal se pritesnajvam, che njama da mogat da izdarjat na konkurentzijata na gartzite kadeto chiniite sa im prepalneni i hranata im e mnogo vkusna.

Servitjorkata prez tzjaloto vreme mi govoreshe na Gospojo, vapreki che sam gospojitza i az i kazah:)) Da imame gospojo. Ei sega sthe vi donesa tova gospojo. Sled malko shte e gotovo jadeneto Vi gospojo...:)) Tuk v Kanada vsichki servitjori se darjat mnogo prijatelski i dori v mnogo luxozen restorant ne ti govorjat na SIR ili Miss ili Madam... anyway:) Neznam az otdavna ne jiveja v BG, interesno tam taka oficialno li razgovarjat s klientite si?!?

Shokat beshe, kogato nie 5 choveka si porachahme po edna goljama grozdova rakija (ako ne se laja beshe po 7 dolara, t.e. pravim dobar oborot) , no pojelahme i po chasha voda na chovek. Servitjorkata kaza, sajaljavam mnogo gospojo, no nie predlagame samo butilirana voda. Jelaete li 5 butilki...:)) Tuk v Kanada, vodata ti se servira dori v nai-luxoznite restoranti bez problem, no v "Niko-Lynos, te ne servirat voda ot cheshmata, sigurno zashtoto imat VODOMER....:)) Ei tova neshto mnogo go mrazja v Evropata. Razbiram da ne si porachvam absolutno nishto i da mi kajat, vij kavko pone butilka voda si porachai, no da im pravime ogromna smetka i da mi se tziganjat, sorry:(( A i nie bjahme tam kam 3.30pm, taka che te trjbvaseh da sa happy, che ni imat kato klienti po tova nikoe vreme:)) E pritisnah servitjorkata i tja mi kaza nakraja, ok shte napravim izkluchenie za vas.
Interesnoto beshe, che bjah samo s chujdenci i se chudih kak da im objasnja, che ne mogat da ni donesat tap water:))))))))))) E nishto losho ne kazah za balgarskite panairi....:)) zapazvam vinagi prilichie kogato sam sred chujdenci i loshi neshta za BG nikoga ne govorja, princip mi e!!! Te i bez tova ne ni uvajavat koi znae kolko mnogo, osobeno ako sa kanadtzi vtoro pokolenie, ta ako i sami si slagame sekirata togava savsem bad...

Da ne govorime, che v Kanada po princip po restorantite ne se pushi, ima si barove v koito moje da se pushi no v otdelni separeta. No v nashija bg restorant se pushi i otdelno separe za nepushashi njama, pone takova ne sa napravili...

I veche savsem nakraja pak mi se iskashe da padna pod masata. Nie imahme smetka okolo 150 dollara predi bakshishite. Servitjorkata kaza: sajaljavam mnogo no rabotime samo kesh. Poneje sme novi (sigurno pomnite v nachaloto kazah, che restoranta beshe veche na 40 dni) njamame oshte tehnika da obrabotvame debitni i kreditni karti. I mnogo ljubezno mi beshe kazano: Otvan kato izlezete mojete da si izteglite ot bankata.... Speechless nali?!?.... Sigurna sam, che goljama globa mogat da si otnesat, ako njakoi se oplachi. A chestno, kanadtzite mnogo se draznjat na podobni situatzii, zashtoto te se strjaskat. Ama kak taka v restoranta trjbva da se plashta kesh, abe goljam risk sa poeli....

Chestno mene me e jad kogato vidja takiva tarikatshtini. Imashe mai drevna misal: V Rom kato rimljanite nali?!?....

I da ne mislite, che sam mnogo kritichna, nakraja shte VI kaja, nepremenno opitaite Malinovija Krem, koito pravjat, neverojaten e i mnogo evtin!!!! Nie iskahme da si porachame krem karamel, no bjaha go svarshili i si kazahme, ok togava Mailnov krem. Na vsichki mnogo ni haresa. Bjah predupredena da ne si porachvam Torta Garash, ne bila vkusna, neznam ne sam ja opitvala.
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

"Ei tova neshto mnogo go mrazja v Evropata. Razbiram da ne si porachvam absolutno nishto i da mi kajat, vij kavko pone butilka voda si porachai, no da im pravime ogromna smetka i da mi se tziganjat, sorry:(( "

Hm, moze bi po skoro sam bil v restorant v Bg ot teb, no i tam veche postoqnno pred teb imash chasha s voda, koqto ti se dopalva ako piesh ot neq ( ne se chaka da svarshi ). Ta tova spored mene si e zadulzitelno uslovie, zashtoto piq mnogo voda sled hranene i napravo se iznenadvam...:)

Shto se otnasq do goleminata na porciite, za restorant ot tozi kalibur i imaiki predvid sklonnostta na mestnoto naselenie da si pohapva dobre, tova si e napravo nedostatuk... Ne znam kak e v TO, ama tuka Quebecois-ta si iziskvat solidno hapvane. :)

Ta taka, inache restoranta sigurno e mnogo hubav, kao gledam interiora na snimkite si izglezda kao BG mehana... no ne ponasqm otkrovennata chalga ( v tozi i vid ot 95-98 godina ).
Za obrashtenieto gospozo, si mislq che momicheto e bilo pritesneno da ne bi da te obidi kato familiarnichi samo zashtoto si Bulgarka. :wink:

Ta tova e, priqten weekend!
V.Frankl (1962)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Мале като ги видях тия снимки -косата ми се изправи.Ужас.Как може такава селения:?:Извинете за израза ама няма какво друго да се каже.
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Chestno kazano sam mnogo uchuden?!?!?!
Kuhniata v Nikolinos e super dobra. Az ne sam zabeliazal kolichestvata da sa malko v chiniite. Vie kakvo predpochitate - da idete v niakoi cracki restorant, kadeto na masata niama miasto za chashi, kato slojite chiniite??? Na men takiva tesni mesta ne mi haresvat!!! Prepalneni s razni hora pokrai teb...i na vsichkoto otgore, gotvachite gotviat na sashtoto miasto - mirishe na hrana, ta se ne trae!!!! I za pevcite - kak ochakvate da se obleche edna pevica, ili pevec, kogato ima predstavlenie?!?! Kakvo vi stava be hora? Che to taka se oblicha dneshnata mladesh vav Varna, kogato doide liatoto - i to bez izkluchenie!!!!
Iskam da popitam vsichki vazmuteni: bihte li dali po 50-100 CAD$ samo za vhod, ako v Nikolinos pokaniat "Karizma", ili niakoi drugi pop izpalniteli? I ne vi li e po-priatno, kogato vi obslujvat na Bg ezik?
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
ad_v_raia

Мнение от ad_v_raia »

gez, не се пали толкова. Още ли не си забелязал отношението
на българските имигранти към българското тук изобщо. И най-вече
скачат тези които са против. Какво толкова отвратително виждат
във всяко българско начинание - незнам. Българските събирания
били само за байганьовци, българските ресторанти били селски,
българската музика била чалга за ориенталци...
Аз неслучайно бях пуснал темата накъде отива българското в
българите в чужбина, защото виждам промяната в повечето хора.
Замогнали се малко финансово много от тях се самозабравят и
не остава място в душите и сърцата им за исконните български
добродетели крепили ни толкова столетия. Сега всеки сънародник
го виждаме само като печалбар, на който единствения смисъл
в живота е да ни измъкне парите. Аз бих припомнил българската
поговорка: пази боже сляпо да прогледне, за да те научи на акъл.
Като на някой не му харесва нещо - нека го каже кротко,
аргументирано, без да си натрапва мнението на останалите, защото
вкусове и критерии не би трябвало да се обсъждат. Сигурен съм
че има още много пъти по толкова българи на които пък ще им хареса.
Нека не забравяме кои сме, откъде идваме и какво е това което
ни сплотява, а не непрекъснато да търсим това което ни разделя.
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

"...не остава място в душите и сърцата им за исконните български
добродетели крепили ни толкова столетия..."

ad_v_raia,

pri cqloto mi uvazenie, ne smqtam che Luna, Kameliq i ne znam koi tam oshte ( sulio i pulio ) sa chast ot tezi "iskonni" krepiteli na bulgarshtinata :wink:

Inache pak povtarqm : "... restoranta sigurno e mnogo hubav, kato gledam interiora na snimkite si izglezda kato BG mehana..." A za chalgata si e vapros na vkus i vseki e svoboden da izbira kade da hodi, kakvo da slusha i kak da misli...! :)
V.Frankl (1962)
ad_v_raia

Мнение от ad_v_raia »

agaton, явно не си ме разбрал правилно. Мисълта ми беше точно,
че не е необходимо да наричаш "сульо и пульо" този който лично
на теб не ти харесва, защото има още много други хора на които
пък им харесва и то много. Камелия със сигурност не е "сульо и
пульо", най-малкото според мен. И ако непредубедено чуеш
последния и албум Презареждане-2004 може даже и на теб да
ти хареса :lol:
bateto

Мнение от bateto »

Restorantite osven da izpalnyavat funkciite za izhranvane i napivane na individite sa osnovno mesta za taka narechenite socialni kontakti m/u tyah ,mesta za raztovarvane ili zabavlenie kakto iskate go narechete i e savsem normalno veselata chast da ti ya predlagat hora po razlichni ot nas v egednevieto si .Izpalniteli,obslugvasht personal za da badat interesni i da ni privlekat vnimanieto izpolzvat nay razlichno formi na sebepredstavyane ,kato se zapochne ot obleklo i se stigne do scenichno povedenie.Te sa nash produkt ,na nashata kultura i da gi osagdame i sochime s prast oznachava da sochim i sebe si.Ami ako pokanime Povaroti ili Britni po golyamo vpechatlenie li ste napravim na canadcite i po veche li ste im se izdignem v ochite.
Ne sam poseshtaval restoranta ,no se radvam che sashtestvuvat takiva mesta i dokolkoto razbiram obstanovkata e po priyatna otkolkoto na nyakoy koncert na Mihail Belchev s vodesht komsomolskiyat sekretar na 11A napodobyavash mi na nyakoi ot uchastnicite tuk pone spored izkazvaniyata im .
Inache i az nemoga da si predstavya Nina Nikolina ili Kameliya vav filoharmoniyata stoto mestoto im e po mehanite i ako mi se yavyat oblecheni kato Klara Cetkin ili Nadegda Mihaylova sigurno ste gi zamerya s razvaleni yayca.
Razbiram horata koito ne mogat da se dargat sas samochuvstvie na podobni mesta i go opravdavam na kompleksite im za malocennost razviti im v Bg.,no tuk e druga strana i horata ni davat primer kak da se dargai ,a ne da plyuem po sebe si.
Аватар
agaton

Мнение от agaton »

bateo написа:Te sa nash produkt ,na nashata kultura i da gi osagdame i sochime s prast oznachava da sochim i sebe si.
Tochno taka... az tochno tova imah predvid, che tiq ni izvestni izpalniteli sa si nash produk i zatova sme si VINOVNI nie. :idea: Po tochno tiq koito plashtat za tazi muzika, az ne bih dal pari za takava muzika...

Vapreki tova uvazavam kupona i shtom ima hora deto da si go pravqt na takava muzika, tova e chudesno i vobshe ne mi prechi... prosto az nqma da sum tam, zashtoto tova pone si zavisi samo ot men.

Primera s klasicheskata muzika e dosta veht veche... no tova vse pak ne e edinstvenaa muzika koqto moze da se slusha na party, ima sashto pop, rock etc.
Tui che RAZNOOBRAZIETO mu e cakata :idea: , zashoto hora vsqkakvi i vkusove sushto...
V.Frankl (1962)
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

ad_v_raia написа:agaton, явно не си ме разбрал правилно. Мисълта ми беше точно,
че не е необходимо да наричаш "сульо и пульо" този който лично
на теб не ти харесва, защото има още много други хора на които
пък им харесва и то много. Камелия със сигурност не е "сульо и
пульо", най-малкото според мен. И ако непредубедено чуеш
последния и албум Презареждане-2004 може даже и на теб да
ти хареса :lol:
Презареждане-2004 !!!!!!!!!! ще се напукам от смях,кой знае какво чудо има само в този албум,извинявай,приятелю,ама ми е много смешно,звучи ми нещо като от "Матрицата".ИСКАМ ДА СЕ ПРЕЗАРЕДЯ,И ТО СЕГА 2004!!!!!!! nice. :lol:
Заключено