Super Bg restorant v Toronto
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Божке мили, разгледали ли сте снимките:
Откриване на българския ресторант "Нико-Линос"
Певицата (поради липса на по-подходящ термин, нека я наречем съвсем условно "певица") Екстра Нина пее на уше на собственичката и други такива "екстри". И Глория няква си там ... Малии, майка плаче, грамофон свири!
Хаха, Хипер Мара, много добре, pantata!
Ектра Нина, Ултра Мара и Мега Пена ...
Откриване на българския ресторант "Нико-Линос"
Певицата (поради липса на по-подходящ термин, нека я наречем съвсем условно "певица") Екстра Нина пее на уше на собственичката и други такива "екстри". И Глория няква си там ... Малии, майка плаче, грамофон свири!
Хаха, Хипер Мара, много добре, pantata!
Ектра Нина, Ултра Мара и Мега Пена ...
balgarski raboti v Canada...
I az imah vazmojnost da posetja tozi restoranta v kraja na minalija mesetz, 40 dni sled otkrivaneto. Eto i moeto mnenie za restoranta.
Kato tzjalo atmosferata e mnogo prijatna, interiora opredeleno te kara da se chvustvash komfortno i mi napomnja na BG. Ima goljam ekran, na koito puskat BG novi klipove s chalga i pop(sigurno taka ja narichat tazi muzika). Hranata e vkusna, no bih kazala oskadna za parite, koito se plashta. Neznam pri polojenie, che sa v gratzkija kvartal se pritesnajvam, che njama da mogat da izdarjat na konkurentzijata na gartzite kadeto chiniite sa im prepalneni i hranata im e mnogo vkusna.
Servitjorkata prez tzjaloto vreme mi govoreshe na Gospojo, vapreki che sam gospojitza i az i kazah:)) Da imame gospojo. Ei sega sthe vi donesa tova gospojo. Sled malko shte e gotovo jadeneto Vi gospojo...
) Tuk v Kanada vsichki servitjori se darjat mnogo prijatelski i dori v mnogo luxozen restorant ne ti govorjat na SIR ili Miss ili Madam... anyway:) Neznam az otdavna ne jiveja v BG, interesno tam taka oficialno li razgovarjat s klientite si?!?
Shokat beshe, kogato nie 5 choveka si porachahme po edna goljama grozdova rakija (ako ne se laja beshe po 7 dolara, t.e. pravim dobar oborot) , no pojelahme i po chasha voda na chovek. Servitjorkata kaza, sajaljavam mnogo gospojo, no nie predlagame samo butilirana voda. Jelaete li 5 butilki...
) Tuk v Kanada, vodata ti se servira dori v nai-luxoznite restoranti bez problem, no v "Niko-Lynos, te ne servirat voda ot cheshmata, sigurno zashtoto imat VODOMER....
) Ei tova neshto mnogo go mrazja v Evropata. Razbiram da ne si porachvam absolutno nishto i da mi kajat, vij kavko pone butilka voda si porachai, no da im pravime ogromna smetka i da mi se tziganjat, sorry:(( A i nie bjahme tam kam 3.30pm, taka che te trjbvaseh da sa happy, che ni imat kato klienti po tova nikoe vreme:)) E pritisnah servitjorkata i tja mi kaza nakraja, ok shte napravim izkluchenie za vas.
Interesnoto beshe, che bjah samo s chujdenci i se chudih kak da im objasnja, che ne mogat da ni donesat tap water:))))))))))) E nishto losho ne kazah za balgarskite panairi....
) zapazvam vinagi prilichie kogato sam sred chujdenci i loshi neshta za BG nikoga ne govorja, princip mi e!!! Te i bez tova ne ni uvajavat koi znae kolko mnogo, osobeno ako sa kanadtzi vtoro pokolenie, ta ako i sami si slagame sekirata togava savsem bad...
Da ne govorime, che v Kanada po princip po restorantite ne se pushi, ima si barove v koito moje da se pushi no v otdelni separeta. No v nashija bg restorant se pushi i otdelno separe za nepushashi njama, pone takova ne sa napravili...
I veche savsem nakraja pak mi se iskashe da padna pod masata. Nie imahme smetka okolo 150 dollara predi bakshishite. Servitjorkata kaza: sajaljavam mnogo no rabotime samo kesh. Poneje sme novi (sigurno pomnite v nachaloto kazah, che restoranta beshe veche na 40 dni) njamame oshte tehnika da obrabotvame debitni i kreditni karti. I mnogo ljubezno mi beshe kazano: Otvan kato izlezete mojete da si izteglite ot bankata.... Speechless nali?!?.... Sigurna sam, che goljama globa mogat da si otnesat, ako njakoi se oplachi. A chestno, kanadtzite mnogo se draznjat na podobni situatzii, zashtoto te se strjaskat. Ama kak taka v restoranta trjbva da se plashta kesh, abe goljam risk sa poeli....
Chestno mene me e jad kogato vidja takiva tarikatshtini. Imashe mai drevna misal: V Rom kato rimljanite nali?!?....
I da ne mislite, che sam mnogo kritichna, nakraja shte VI kaja, nepremenno opitaite Malinovija Krem, koito pravjat, neverojaten e i mnogo evtin!!!! Nie iskahme da si porachame krem karamel, no bjaha go svarshili i si kazahme, ok togava Mailnov krem. Na vsichki mnogo ni haresa. Bjah predupredena da ne si porachvam Torta Garash, ne bila vkusna, neznam ne sam ja opitvala.
Kato tzjalo atmosferata e mnogo prijatna, interiora opredeleno te kara da se chvustvash komfortno i mi napomnja na BG. Ima goljam ekran, na koito puskat BG novi klipove s chalga i pop(sigurno taka ja narichat tazi muzika). Hranata e vkusna, no bih kazala oskadna za parite, koito se plashta. Neznam pri polojenie, che sa v gratzkija kvartal se pritesnajvam, che njama da mogat da izdarjat na konkurentzijata na gartzite kadeto chiniite sa im prepalneni i hranata im e mnogo vkusna.
Servitjorkata prez tzjaloto vreme mi govoreshe na Gospojo, vapreki che sam gospojitza i az i kazah:)) Da imame gospojo. Ei sega sthe vi donesa tova gospojo. Sled malko shte e gotovo jadeneto Vi gospojo...

Shokat beshe, kogato nie 5 choveka si porachahme po edna goljama grozdova rakija (ako ne se laja beshe po 7 dolara, t.e. pravim dobar oborot) , no pojelahme i po chasha voda na chovek. Servitjorkata kaza, sajaljavam mnogo gospojo, no nie predlagame samo butilirana voda. Jelaete li 5 butilki...

Interesnoto beshe, che bjah samo s chujdenci i se chudih kak da im objasnja, che ne mogat da ni donesat tap water:))))))))))) E nishto losho ne kazah za balgarskite panairi....

Da ne govorime, che v Kanada po princip po restorantite ne se pushi, ima si barove v koito moje da se pushi no v otdelni separeta. No v nashija bg restorant se pushi i otdelno separe za nepushashi njama, pone takova ne sa napravili...
I veche savsem nakraja pak mi se iskashe da padna pod masata. Nie imahme smetka okolo 150 dollara predi bakshishite. Servitjorkata kaza: sajaljavam mnogo no rabotime samo kesh. Poneje sme novi (sigurno pomnite v nachaloto kazah, che restoranta beshe veche na 40 dni) njamame oshte tehnika da obrabotvame debitni i kreditni karti. I mnogo ljubezno mi beshe kazano: Otvan kato izlezete mojete da si izteglite ot bankata.... Speechless nali?!?.... Sigurna sam, che goljama globa mogat da si otnesat, ako njakoi se oplachi. A chestno, kanadtzite mnogo se draznjat na podobni situatzii, zashtoto te se strjaskat. Ama kak taka v restoranta trjbva da se plashta kesh, abe goljam risk sa poeli....
Chestno mene me e jad kogato vidja takiva tarikatshtini. Imashe mai drevna misal: V Rom kato rimljanite nali?!?....
I da ne mislite, che sam mnogo kritichna, nakraja shte VI kaja, nepremenno opitaite Malinovija Krem, koito pravjat, neverojaten e i mnogo evtin!!!! Nie iskahme da si porachame krem karamel, no bjaha go svarshili i si kazahme, ok togava Mailnov krem. Na vsichki mnogo ni haresa. Bjah predupredena da ne si porachvam Torta Garash, ne bila vkusna, neznam ne sam ja opitvala.
"Ei tova neshto mnogo go mrazja v Evropata. Razbiram da ne si porachvam absolutno nishto i da mi kajat, vij kavko pone butilka voda si porachai, no da im pravime ogromna smetka i da mi se tziganjat, sorry:(( "
Hm, moze bi po skoro sam bil v restorant v Bg ot teb, no i tam veche postoqnno pred teb imash chasha s voda, koqto ti se dopalva ako piesh ot neq ( ne se chaka da svarshi ). Ta tova spored mene si e zadulzitelno uslovie, zashtoto piq mnogo voda sled hranene i napravo se iznenadvam...
Shto se otnasq do goleminata na porciite, za restorant ot tozi kalibur i imaiki predvid sklonnostta na mestnoto naselenie da si pohapva dobre, tova si e napravo nedostatuk... Ne znam kak e v TO, ama tuka Quebecois-ta si iziskvat solidno hapvane.
Ta taka, inache restoranta sigurno e mnogo hubav, kao gledam interiora na snimkite si izglezda kao BG mehana... no ne ponasqm otkrovennata chalga ( v tozi i vid ot 95-98 godina ).
Za obrashtenieto gospozo, si mislq che momicheto e bilo pritesneno da ne bi da te obidi kato familiarnichi samo zashtoto si Bulgarka.
Ta tova e, priqten weekend!
Hm, moze bi po skoro sam bil v restorant v Bg ot teb, no i tam veche postoqnno pred teb imash chasha s voda, koqto ti se dopalva ako piesh ot neq ( ne se chaka da svarshi ). Ta tova spored mene si e zadulzitelno uslovie, zashtoto piq mnogo voda sled hranene i napravo se iznenadvam...

Shto se otnasq do goleminata na porciite, za restorant ot tozi kalibur i imaiki predvid sklonnostta na mestnoto naselenie da si pohapva dobre, tova si e napravo nedostatuk... Ne znam kak e v TO, ama tuka Quebecois-ta si iziskvat solidno hapvane.

Ta taka, inache restoranta sigurno e mnogo hubav, kao gledam interiora na snimkite si izglezda kao BG mehana... no ne ponasqm otkrovennata chalga ( v tozi i vid ot 95-98 godina ).
Za obrashtenieto gospozo, si mislq che momicheto e bilo pritesneno da ne bi da te obidi kato familiarnichi samo zashtoto si Bulgarka.

Ta tova e, priqten weekend!
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
V.Frankl (1962)
- gez
- Обратна връзка:
Chestno kazano sam mnogo uchuden?!?!?!
Kuhniata v Nikolinos e super dobra. Az ne sam zabeliazal kolichestvata da sa malko v chiniite. Vie kakvo predpochitate - da idete v niakoi cracki restorant, kadeto na masata niama miasto za chashi, kato slojite chiniite??? Na men takiva tesni mesta ne mi haresvat!!! Prepalneni s razni hora pokrai teb...i na vsichkoto otgore, gotvachite gotviat na sashtoto miasto - mirishe na hrana, ta se ne trae!!!! I za pevcite - kak ochakvate da se obleche edna pevica, ili pevec, kogato ima predstavlenie?!?! Kakvo vi stava be hora? Che to taka se oblicha dneshnata mladesh vav Varna, kogato doide liatoto - i to bez izkluchenie!!!!
Iskam da popitam vsichki vazmuteni: bihte li dali po 50-100 CAD$ samo za vhod, ako v Nikolinos pokaniat "Karizma", ili niakoi drugi pop izpalniteli? I ne vi li e po-priatno, kogato vi obslujvat na Bg ezik?
Gez
Kuhniata v Nikolinos e super dobra. Az ne sam zabeliazal kolichestvata da sa malko v chiniite. Vie kakvo predpochitate - da idete v niakoi cracki restorant, kadeto na masata niama miasto za chashi, kato slojite chiniite??? Na men takiva tesni mesta ne mi haresvat!!! Prepalneni s razni hora pokrai teb...i na vsichkoto otgore, gotvachite gotviat na sashtoto miasto - mirishe na hrana, ta se ne trae!!!! I za pevcite - kak ochakvate da se obleche edna pevica, ili pevec, kogato ima predstavlenie?!?! Kakvo vi stava be hora? Che to taka se oblicha dneshnata mladesh vav Varna, kogato doide liatoto - i to bez izkluchenie!!!!
Iskam da popitam vsichki vazmuteni: bihte li dali po 50-100 CAD$ samo za vhod, ako v Nikolinos pokaniat "Karizma", ili niakoi drugi pop izpalniteli? I ne vi li e po-priatno, kogato vi obslujvat na Bg ezik?
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
gez, не се пали толкова. Още ли не си забелязал отношението
на българските имигранти към българското тук изобщо. И най-вече
скачат тези които са против. Какво толкова отвратително виждат
във всяко българско начинание - незнам. Българските събирания
били само за байганьовци, българските ресторанти били селски,
българската музика била чалга за ориенталци...
Аз неслучайно бях пуснал темата накъде отива българското в
българите в чужбина, защото виждам промяната в повечето хора.
Замогнали се малко финансово много от тях се самозабравят и
не остава място в душите и сърцата им за исконните български
добродетели крепили ни толкова столетия. Сега всеки сънародник
го виждаме само като печалбар, на който единствения смисъл
в живота е да ни измъкне парите. Аз бих припомнил българската
поговорка: пази боже сляпо да прогледне, за да те научи на акъл.
Като на някой не му харесва нещо - нека го каже кротко,
аргументирано, без да си натрапва мнението на останалите, защото
вкусове и критерии не би трябвало да се обсъждат. Сигурен съм
че има още много пъти по толкова българи на които пък ще им хареса.
Нека не забравяме кои сме, откъде идваме и какво е това което
ни сплотява, а не непрекъснато да търсим това което ни разделя.
на българските имигранти към българското тук изобщо. И най-вече
скачат тези които са против. Какво толкова отвратително виждат
във всяко българско начинание - незнам. Българските събирания
били само за байганьовци, българските ресторанти били селски,
българската музика била чалга за ориенталци...
Аз неслучайно бях пуснал темата накъде отива българското в
българите в чужбина, защото виждам промяната в повечето хора.
Замогнали се малко финансово много от тях се самозабравят и
не остава място в душите и сърцата им за исконните български
добродетели крепили ни толкова столетия. Сега всеки сънародник
го виждаме само като печалбар, на който единствения смисъл
в живота е да ни измъкне парите. Аз бих припомнил българската
поговорка: пази боже сляпо да прогледне, за да те научи на акъл.
Като на някой не му харесва нещо - нека го каже кротко,
аргументирано, без да си натрапва мнението на останалите, защото
вкусове и критерии не би трябвало да се обсъждат. Сигурен съм
че има още много пъти по толкова българи на които пък ще им хареса.
Нека не забравяме кои сме, откъде идваме и какво е това което
ни сплотява, а не непрекъснато да търсим това което ни разделя.
"...не остава място в душите и сърцата им за исконните български
добродетели крепили ни толкова столетия..."
ad_v_raia,
pri cqloto mi uvazenie, ne smqtam che Luna, Kameliq i ne znam koi tam oshte ( sulio i pulio ) sa chast ot tezi "iskonni" krepiteli na bulgarshtinata
Inache pak povtarqm : "... restoranta sigurno e mnogo hubav, kato gledam interiora na snimkite si izglezda kato BG mehana..." A za chalgata si e vapros na vkus i vseki e svoboden da izbira kade da hodi, kakvo da slusha i kak da misli...!
добродетели крепили ни толкова столетия..."
ad_v_raia,
pri cqloto mi uvazenie, ne smqtam che Luna, Kameliq i ne znam koi tam oshte ( sulio i pulio ) sa chast ot tezi "iskonni" krepiteli na bulgarshtinata

Inache pak povtarqm : "... restoranta sigurno e mnogo hubav, kato gledam interiora na snimkite si izglezda kato BG mehana..." A za chalgata si e vapros na vkus i vseki e svoboden da izbira kade da hodi, kakvo da slusha i kak da misli...!

V.Frankl (1962)
V.Frankl (1962)
agaton, явно не си ме разбрал правилно. Мисълта ми беше точно,
че не е необходимо да наричаш "сульо и пульо" този който лично
на теб не ти харесва, защото има още много други хора на които
пък им харесва и то много. Камелия със сигурност не е "сульо и
пульо", най-малкото според мен. И ако непредубедено чуеш
последния и албум Презареждане-2004 може даже и на теб да
ти хареса
ти хареса

Restorantite osven da izpalnyavat funkciite za izhranvane i napivane na individite sa osnovno mesta za taka narechenite socialni kontakti m/u tyah ,mesta za raztovarvane ili zabavlenie kakto iskate go narechete i e savsem normalno veselata chast da ti ya predlagat hora po razlichni ot nas v egednevieto si .Izpalniteli,obslugvasht personal za da badat interesni i da ni privlekat vnimanieto izpolzvat nay razlichno formi na sebepredstavyane ,kato se zapochne ot obleklo i se stigne do scenichno povedenie.Te sa nash produkt ,na nashata kultura i da gi osagdame i sochime s prast oznachava da sochim i sebe si.Ami ako pokanime Povaroti ili Britni po golyamo vpechatlenie li ste napravim na canadcite i po veche li ste im se izdignem v ochite.
Ne sam poseshtaval restoranta ,no se radvam che sashtestvuvat takiva mesta i dokolkoto razbiram obstanovkata e po priyatna otkolkoto na nyakoy koncert na Mihail Belchev s vodesht komsomolskiyat sekretar na 11A napodobyavash mi na nyakoi ot uchastnicite tuk pone spored izkazvaniyata im .
Inache i az nemoga da si predstavya Nina Nikolina ili Kameliya vav filoharmoniyata stoto mestoto im e po mehanite i ako mi se yavyat oblecheni kato Klara Cetkin ili Nadegda Mihaylova sigurno ste gi zamerya s razvaleni yayca.
Razbiram horata koito ne mogat da se dargat sas samochuvstvie na podobni mesta i go opravdavam na kompleksite im za malocennost razviti im v Bg.,no tuk e druga strana i horata ni davat primer kak da se dargai ,a ne da plyuem po sebe si.
Ne sam poseshtaval restoranta ,no se radvam che sashtestvuvat takiva mesta i dokolkoto razbiram obstanovkata e po priyatna otkolkoto na nyakoy koncert na Mihail Belchev s vodesht komsomolskiyat sekretar na 11A napodobyavash mi na nyakoi ot uchastnicite tuk pone spored izkazvaniyata im .
Inache i az nemoga da si predstavya Nina Nikolina ili Kameliya vav filoharmoniyata stoto mestoto im e po mehanite i ako mi se yavyat oblecheni kato Klara Cetkin ili Nadegda Mihaylova sigurno ste gi zamerya s razvaleni yayca.
Razbiram horata koito ne mogat da se dargat sas samochuvstvie na podobni mesta i go opravdavam na kompleksite im za malocennost razviti im v Bg.,no tuk e druga strana i horata ni davat primer kak da se dargai ,a ne da plyuem po sebe si.
Tochno taka... az tochno tova imah predvid, che tiq ni izvestni izpalniteli sa si nash produk i zatova sme si VINOVNI nie. :idea: Po tochno tiq koito plashtat za tazi muzika, az ne bih dal pari za takava muzika...bateo написа:Te sa nash produkt ,na nashata kultura i da gi osagdame i sochime s prast oznachava da sochim i sebe si.
Vapreki tova uvazavam kupona i shtom ima hora deto da si go pravqt na takava muzika, tova e chudesno i vobshe ne mi prechi... prosto az nqma da sum tam, zashtoto tova pone si zavisi samo ot men.
Primera s klasicheskata muzika e dosta veht veche... no tova vse pak ne e edinstvenaa muzika koqto moze da se slusha na party, ima sashto pop, rock etc.
Tui che RAZNOOBRAZIETO mu e cakata :idea: , zashoto hora vsqkakvi i vkusove sushto...
V.Frankl (1962)
V.Frankl (1962)
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Презареждане-2004 !!!!!!!!!! ще се напукам от смях,кой знае какво чудо има само в този албум,извинявай,приятелю,ама ми е много смешно,звучи ми нещо като от "Матрицата".ИСКАМ ДА СЕ ПРЕЗАРЕДЯ,И ТО СЕГА 2004!!!!!!! nice.ad_v_raia написа:agaton, явно не си ме разбрал правилно. Мисълта ми беше точно,
ти хареса