Безработицата в Канада намалява!

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

хвана ме, не съм задълбавал в четенето.

Стори ми се че подкрепяш някакви предложения за 200лв на месец.
Както и да е. Мир!
:wink:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Kan_Tangra написа:хвана ме, не съм задълбавал в четенето.

Стори ми се че подкрепяш някакви предложения за 200лв на месец.
Както и да е. Мир!
:wink:
Мда, наистина не си чел, за съжаление ...

А мир може да има само ако е имало война ...
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

И в Бг може да се работи и учи едновременно, ама за да ти стигат парите от работата и тя да е по специалността, трябва да си истински късметлия, какъвто бях аз. Почнах да работя по специалността си в началото на 2-ри курс като търговски асистент в една фирма, после като ме видяха, че ставам ми възлагаха повече отговорности и така за 2 години аз водих преговори за сделки, логистика и т. н. В един момент се оказа, че нещата които учихме в 3-ти и 4-ти курс, аз вече ги бях вършил в работата. От тогава не съм работил нищо друго, освен това, каквото съм учил. Преди това обаче (1-ви курс) съм бил оператор в интернет зала и работник в авто-мивка, ама парите дето ми даваха бяха достатъчни само за кафета и излизания. Не можеше да се живее с тях.

Невъзможни неща няма.
Pepon

Мнение от Pepon »

[quote="bgmontreal"]
ПП Не знам какви програмисти познаваш и колко са добри, но аз имам няколко клиента в САЩ, които въобще не се броят за най-добрия и т.н., дето взимат повече от най-добрия, и то доста ;)[/quotе]

Моите познанства са доста ограничени. Аз познавам само 20-на програмиста - масата работи за 45-60000Евро на година, има един-двама в САЩ дето правят около 100к $, та затова този със 160к е за мен #1. На твоите гении с по 250к $ и нагоре им правя евала - ми те вземат колкото Senior Customer Account Manager в моята компания, който движи поне 3 accounts над 200 милиона евро.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

valioiko написа:И в Бг може да се работи и учи едновременно, ама за да ти стигат парите от работата и тя да е по специалността, трябва да си истински късметлия, какъвто бях аз. Почнах да работя по специалността си в началото на 2-ри курс като търговски асистент в една фирма, после като ме видяха, че ставам ми възлагаха повече отговорности и така за 2 години аз водих преговори за сделки, логистика и т. н. В един момент се оказа, че нещата които учихме в 3-ти и 4-ти курс, аз вече ги бях вършил в работата. От тогава не съм работил нищо друго, освен това, каквото съм учил. Преди това обаче (1-ви курс) съм бил оператор в интернет зала и работник в авто-мивка, ама парите дето ми даваха бяха достатъчни само за кафета и излизания. Не можеше да се живее с тях.

Невъзможни неща няма.
Да поясня: като казвам търговски асистент, да се има предвид момче за всичко, като обикновена офис работа (писане на разни писма, разнасяне на разни документи)...даже нокторезачка и цигари съм ходил да купувам.
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

valioiko написа:
valioiko написа:И в Бг може да се работи и учи едновременно, ама за да ти стигат парите от работата и тя да е по специалността, трябва да си истински късметлия, какъвто бях аз. Почнах да работя по специалността си в началото на 2-ри курс като търговски асистент в една фирма, после като ме видяха, че ставам ми възлагаха повече отговорности и така за 2 години аз водих преговори за сделки, логистика и т. н. В един момент се оказа, че нещата които учихме в 3-ти и 4-ти курс, аз вече ги бях вършил в работата. От тогава не съм работил нищо друго, освен това, каквото съм учил. Преди това обаче (1-ви курс) съм бил оператор в интернет зала и работник в авто-мивка, ама парите дето ми даваха бяха достатъчни само за кафета и излизания. Не можеше да се живее с тях.

Невъзможни неща няма.

Да поясня: като казвам търговски асистент, да се има предвид момче за всичко, като обикновена офис работа (писане на разни писма, разнасяне на разни документи)...даже нокторезачка и цигари съм ходил да купувам.
в бг е така:(
и браво!
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

filipne написа:Е добре де, хем нямаш на представа колко часа на месец се заплащат 200 лв, хем твърдиш, че е мизерна .......ако става дума за 10 , дори 20 месечно , то тогава си е доста добро.....
Бе тука нещо не ми се връзва! Какви заплати вземате там в Канада, че 20 часа месечно срещу 200 лв. ви се струва "доста добро"?!? Аз съм чувал че в Канада минималната заплата е $8/час. Ако е вярно 200 лв. стигат за около 20 часа на месец. Първо - какъв ще е тоя програмист (пък бил той и стажант) дето ще му плащат абсолютния минимум? Второ - каква работа може да се свърши за 20 часа месечно? Това е около час на ден... или ако работи 3 пълни работни дни (+ малко овъртайм) трябва да не работи през останалата част от месеца..... или пък да работи веднъж в седмицата за малко повече от 1/2 работен ден..... Всичките варианти са много неприятни и най-вече не ефикасни ако ще се върши някаква що годе сериозна работа. Но и това е възможно - тук все още често се срещат отношения от типа "те ме лъжат че ми плащат, аз ги лъжа че работя".
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Невъзможни неща няма.
Кой те издьржаше тия 2 години, а бурканите с храната ,а кой ти плащаше наема, точно в Бгто не можеш да учиш и да работиш , или ако си :Не си работил или не си учил !!
такова чудо немь !! :wink: :beer:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

hadministratora написа:
filipne написа:Е добре де, хем нямаш на представа колко часа на месец се заплащат 200 лв, хем твърдиш, че е мизерна .......ако става дума за 10 , дори 20 месечно , то тогава си е доста добро.....
Бе тука нещо не ми се връзва! Какви заплати вземате там в Канада, че 20 часа месечно срещу 200 лв. ви се струва "доста добро"?!? Аз съм чувал че в Канада минималната заплата е $8/час. Ако е вярно 200 лв. стигат за около 20 часа на месец. Първо - какъв ще е тоя програмист (пък бил той и стажант) дето ще му плащат абсолютния минимум? Второ - каква работа може да се свърши за 20 часа месечно? Това е около час на ден... или ако работи 3 пълни работни дни (+ малко овъртайм) трябва да не работи през останалата част от месеца..... или пък да работи веднъж в седмицата за малко повече от 1/2 работен ден..... Всичките варианти са много неприятни и най-вече не ефикасни ако ще се върши някаква що годе сериозна работа. Но и това е възможно - тук все още често се срещат отношения от типа "те ме лъжат че ми плащат, аз ги лъжа че работя".
Как ти звучи да поработиш в неделя за 10 лева на час, още преди да си се дипломирал?
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

myhata II написа:

Невъзможни неща няма.
Кой те издьржаше тия 2 години, а бурканите с храната ,а кой ти плащаше наема, точно в Бгто не можеш да учиш и да работиш , или ако си :Не си работил или не си учил !!
Може разбира се, аз съм учил и работил в БГ-то, като фирмата в която работех освен добра заплата ми плащаше и обучението в частен университет + това на брат ми...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Lub0 написа:
myhata II написа:

Невъзможни неща няма.

Може разбира се, аз съм учил и работил в БГ-то, като фирмата в която работех освен добра заплата ми плащаше и обучението в частен университет + това на брат ми...
Ти коя година учи ,коя година имаше частни университети ... :shock:
И много важно,кьде учи ,в града в който живееше ли ?
И задочно ли учи или редовно !!
Щото разликата е от тука до небето :lol:
Стефан Цанев
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Учил съм 90те години, няма задочно и редовно, една програма е в София...
Lub0 for President!
###############
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Lub0 написа:Учил съм 90те години, няма задочно и редовно, една програма е в София...
:shock: каква програма !?
Стефан Цанев
prace

Мнение от prace »

да не си дете на партийни секретари?
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Дете съм на изселвани и внук на лежали по Белене...
Lub0 for President!
###############
Публикувай отговор