Стори ми се че подкрепяш някакви предложения за 200лв на месец.
Както и да е. Мир!

Да поясня: като казвам търговски асистент, да се има предвид момче за всичко, като обикновена офис работа (писане на разни писма, разнасяне на разни документи)...даже нокторезачка и цигари съм ходил да купувам.valioiko написа:И в Бг може да се работи и учи едновременно, ама за да ти стигат парите от работата и тя да е по специалността, трябва да си истински късметлия, какъвто бях аз. Почнах да работя по специалността си в началото на 2-ри курс като търговски асистент в една фирма, после като ме видяха, че ставам ми възлагаха повече отговорности и така за 2 години аз водих преговори за сделки, логистика и т. н. В един момент се оказа, че нещата които учихме в 3-ти и 4-ти курс, аз вече ги бях вършил в работата. От тогава не съм работил нищо друго, освен това, каквото съм учил. Преди това обаче (1-ви курс) съм бил оператор в интернет зала и работник в авто-мивка, ама парите дето ми даваха бяха достатъчни само за кафета и излизания. Не можеше да се живее с тях.
Невъзможни неща няма.
в бг е така:(valioiko написа:valioiko написа:И в Бг може да се работи и учи едновременно, ама за да ти стигат парите от работата и тя да е по специалността, трябва да си истински късметлия, какъвто бях аз. Почнах да работя по специалността си в началото на 2-ри курс като търговски асистент в една фирма, после като ме видяха, че ставам ми възлагаха повече отговорности и така за 2 години аз водих преговори за сделки, логистика и т. н. В един момент се оказа, че нещата които учихме в 3-ти и 4-ти курс, аз вече ги бях вършил в работата. От тогава не съм работил нищо друго, освен това, каквото съм учил. Преди това обаче (1-ви курс) съм бил оператор в интернет зала и работник в авто-мивка, ама парите дето ми даваха бяха достатъчни само за кафета и излизания. Не можеше да се живее с тях.
Невъзможни неща няма.
Да поясня: като казвам търговски асистент, да се има предвид момче за всичко, като обикновена офис работа (писане на разни писма, разнасяне на разни документи)...даже нокторезачка и цигари съм ходил да купувам.
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Бе тука нещо не ми се връзва! Какви заплати вземате там в Канада, че 20 часа месечно срещу 200 лв. ви се струва "доста добро"?!? Аз съм чувал че в Канада минималната заплата е $8/час. Ако е вярно 200 лв. стигат за около 20 часа на месец. Първо - какъв ще е тоя програмист (пък бил той и стажант) дето ще му плащат абсолютния минимум? Второ - каква работа може да се свърши за 20 часа месечно? Това е около час на ден... или ако работи 3 пълни работни дни (+ малко овъртайм) трябва да не работи през останалата част от месеца..... или пък да работи веднъж в седмицата за малко повече от 1/2 работен ден..... Всичките варианти са много неприятни и най-вече не ефикасни ако ще се върши някаква що годе сериозна работа. Но и това е възможно - тук все още често се срещат отношения от типа "те ме лъжат че ми плащат, аз ги лъжа че работя".filipne написа:Е добре де, хем нямаш на представа колко часа на месец се заплащат 200 лв, хем твърдиш, че е мизерна .......ако става дума за 10 , дори 20 месечно , то тогава си е доста добро.....
Кой те издьржаше тия 2 години, а бурканите с храната ,а кой ти плащаше наема, точно в Бгто не можеш да учиш и да работиш , или ако си :Не си работил или не си учил !!valioiko написа:И в Бг може да се работи и учи едновременно, ама за да ти стигат парите от работата и тя да е по специалността, трябва да си истински късметлия, какъвто бях аз. Почнах да работя по специалността си в началото на 2-ри курс като търговски асистент в една фирма, после като ме видяха, че ставам ми възлагаха повече отговорности и така за 2 години аз водих преговори за сделки, логистика и т. н. В един момент се оказа, че нещата които учихме в 3-ти и 4-ти курс, аз вече ги бях вършил в работата. От тогава не съм работил нищо друго, освен това, каквото съм учил. Преди това обаче (1-ви курс) съм бил оператор в интернет зала и работник в авто-мивка, ама парите дето ми даваха бяха достатъчни само за кафета и излизания. Не можеше да се живее с тях.
Невъзможни неща няма.
Как ти звучи да поработиш в неделя за 10 лева на час, още преди да си се дипломирал?hadministratora написа:Бе тука нещо не ми се връзва! Какви заплати вземате там в Канада, че 20 часа месечно срещу 200 лв. ви се струва "доста добро"?!? Аз съм чувал че в Канада минималната заплата е $8/час. Ако е вярно 200 лв. стигат за около 20 часа на месец. Първо - какъв ще е тоя програмист (пък бил той и стажант) дето ще му плащат абсолютния минимум? Второ - каква работа може да се свърши за 20 часа месечно? Това е около час на ден... или ако работи 3 пълни работни дни (+ малко овъртайм) трябва да не работи през останалата част от месеца..... или пък да работи веднъж в седмицата за малко повече от 1/2 работен ден..... Всичките варианти са много неприятни и най-вече не ефикасни ако ще се върши някаква що годе сериозна работа. Но и това е възможно - тук все още често се срещат отношения от типа "те ме лъжат че ми плащат, аз ги лъжа че работя".filipne написа:Е добре де, хем нямаш на представа колко часа на месец се заплащат 200 лв, хем твърдиш, че е мизерна .......ако става дума за 10 , дори 20 месечно , то тогава си е доста добро.....
Може разбира се, аз съм учил и работил в БГ-то, като фирмата в която работех освен добра заплата ми плащаше и обучението в частен университет + това на брат ми...myhata II написа:Кой те издьржаше тия 2 години, а бурканите с храната ,а кой ти плащаше наема, точно в Бгто не можеш да учиш и да работиш , или ако си :Не си работил или не си учил !!valioiko написа:И в Бг може да се работи и учи едновременно, ама за да ти стигат парите от работата и тя да е по специалността, трябва да си истински късметлия, какъвто бях аз. Почнах да работя по специалността си в началото на 2-ри курс като търговски асистент в една фирма, после като ме видяха, че ставам ми възлагаха повече отговорности и така за 2 години аз водих преговори за сделки, логистика и т. н. В един момент се оказа, че нещата които учихме в 3-ти и 4-ти курс, аз вече ги бях вършил в работата. От тогава не съм работил нищо друго, освен това, каквото съм учил. Преди това обаче (1-ви курс) съм бил оператор в интернет зала и работник в авто-мивка, ама парите дето ми даваха бяха достатъчни само за кафета и излизания. Не можеше да се живее с тях.
Невъзможни неща няма.
такова чудо немь !!![]()
Ти коя година учи ,коя година имаше частни университети ...Lub0 написа:Може разбира се, аз съм учил и работил в БГ-то, като фирмата в която работех освен добра заплата ми плащаше и обучението в частен университет + това на брат ми...myhata II написа:valioiko написа:И в Бг може да се работи и учи едновременно, ама за да ти стигат парите от работата и тя да е по специалността, трябва да си истински късметлия, какъвто бях аз. Почнах да работя по специалността си в началото на 2-ри курс като търговски асистент в една фирма, после като ме видяха, че ставам ми възлагаха повече отговорности и така за 2 години аз водих преговори за сделки, логистика и т. н. В един момент се оказа, че нещата които учихме в 3-ти и 4-ти курс, аз вече ги бях вършил в работата. От тогава не съм работил нищо друго, освен това, каквото съм учил. Преди това обаче (1-ви курс) съм бил оператор в интернет зала и работник в авто-мивка, ама парите дето ми даваха бяха достатъчни само за кафета и излизания. Не можеше да се живее с тях.
Невъзможни неща няма.
Кой те издьржаше тия 2 години, а бурканите с храната ,а кой ти плащаше наема, точно в Бгто не можеш да учиш и да работиш , или ако си :Не си работил или не си учил !!
такова чудо немь !!![]()