Балкански нощи 3

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Koko

Re: Инфо за купоните??!!

Мнение от Koko »

DIMELBE написа:Извинявам се много, но коя тема не прочетохме, в която са били обявени датата и мястото за това парти?! Или пък е само за привилегировани vip-персони?! Прекрасни неща се чуват за тези 'балкански нощи', че чак ми се прислуша чалга :partytime: - не може ли да се дава инфо преди въпросните купони, а не след тях (не се шегувам или подигравам - на всички ни се ходи на купони)?!
:roll:
Мерси ! :beer:

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=34629
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Jim

Мнение от Jim »

Няма проблем хората да си правят техно- фолк -поп - чалга и каквито си пожелаят сбирки.

Проблем има обаче когато уж "културни" хора започнат да проповядват чалгата. В България може да се каже че всички, дето смеят да се нарекат такива ( а и за които и другите смятат че са такива, щото собствената оценка много пъти лъже) са се разграничили тотално от онова дето се нарича чалга и поп фолк.

А в Монреал забележете - не кой да е а именно Българското КУЛТУРНО- Спомагателно Дружество е един от основните пропагандатори, да не казвам най-основния такъв.

Значи противоречието идва между тези две понятия - чалга и култура.
Те са несъвместими. Щом има чалга - няма култура. Щом има култура - чалгата не се толерира.

Къде стои мястото на интелигентността?
Интелигентните хора не винаги са привърженици на културата или по скоро на висока култура. Въпрос на избор е дали един интелигентен човек ще реши да избере чалга или култура.
За младите хора чалгата е много заразно нещо = знаете защо = понеже е лесно смилаема, създава лесни удоволствия и моментални. Нищо че на следващия ден може да ви се повръща от тая музика, отвратителни текстове и ориенталски ритми.

Това, което искам да кажа е че няма нужда да се прави реклама на чалгата, понеже тя така или иначе ще завладее българския Монреал, по същия начин както завладя България.

Мога също да похваля организаторите на Балкански Нощи и да съжаля че са включили такъв тип музика в програмата си. Организацията наистина е добра.
Не споделям мнението че музиката няма значение, и че важна е веселбата и купона. Напротив - музиката има значение. Поне за тези дето смеят да се нарекат културни. За останалите то си е ясно че веселбата е най- важна.
Жени

Мнение от Жени »

Jim написа:.....Значи противоречието идва между тези две понятия - чалга и култура...
Аз не виждам какво точно е противоречието тука! Че то културата ни е синоним на чалга. :wink:

Чалга означава свирня, музика. След като географски принадлежим на Балканите, как да очакваме свирните ни да са повлияни от Бетовен, Моцарт или Чайковски??? :?:
Jim

Мнение от Jim »

Жени написа:
Jim написа:.....Значи противоречието идва между тези две понятия - чалга и култура...
Аз не виждам какво точно е противоречието тука! Че то културата ни е синоним на чалга. :wink:

Чалга означава свирня, музика. След като географски принадлежим на Балканите, как да очакваме свирните ни да са повлияни от Бетовен, Моцарт или Чайковски??? :?:
Да речем че култура е много по-широко понятие.
Не е нужно да познаваш или харесваш Бетовен, Моцарт или Чайковски за да си културен.

Аз бих го казал с мои думи като търсене на хармония. И въобще културата не е едно застояло понятие - то е процес.
В културата има явления.

А нашата чалга е едно от явленията на обратната страна на културата.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Jim написа:Да добавя и още нещо, което за мен е показателно за целия културен живот. Българското културно-просветно дружество организира или подкрепя чаалга мероприятията, всъщност чалга дискотеката както каза бгмонтреал се превърна в символ на най-големия успех за организацията. Ами помислете си малко. Това е жалко и трагично. Какво общо имат културата и чалгата? Българско културно дружество рекламира чалга мероприятия? Майка България може само да си поскубе косите.
Дружеството нищо не е рекламирало. За бога от къде го измисляте това.

Мероприятието беше супер организирано и е ПРИМЕР как 21 годишен младеж успява да организира мероприятие, което да има такъв успех.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Преди Балкански нощи 1 изразих съмненията си относно музиката тук във форума, но отидох от любопитство и не съжалявам.
За Балкански нощи 2 бях във Ванкувър иначе щях да отида.
Балкански нощи 3 си беше пример за организация. Направо висш пилотаж.
Как не се намери някой да коментира това?
Българско дружество правило реклама, музиката била неинтелектуална.
Ами имаше си музика от мое време до 12 часа!

Аз просто останах да се любувам на организацията и да се уча (макар че имам много сериозни мероприятия организирани от мен). Учете се и вие за да организирате нещо и да може да изпитате на собствен гръб удоволствието от това да ви плюят и критикуват!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Странджата

Мнение от Странджата »

Жалкото е , че много хора не могат да проумеят , че чалгата (като съдържание ) , ако може въобще да има някакво съдържание в този стил , е пагубна за българското общество , както сектите за Православната църква!!! Ама вие си се кълчотите с чалги по църквите , та всичко май ви е на място!
Аватар
DIMELBE

Re: Инфо за купоните??!!

Мнение от DIMELBE »

Koko написа:
DIMELBE написа:Извинявам се много, но коя тема не прочетохме, в която са били обявени датата и мястото за това парти?! Или пък е само за привилегировани vip-персони?! Прекрасни неща се чуват за тези 'балкански нощи', че чак ми се прислуша чалга :partytime: - не може ли да се дава инфо преди въпросните купони, а не след тях (не се шегувам или подигравам - на всички ни се ходи на купони)?!
:roll:
Мерси ! :beer:

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=34629
Мерси Коко - аз си мислех, че такива обяви за предстоящи събития се поместват в ОБЯВИ (разделът ОБЯВИ се "набива" на очи още щом отвориш форума и все си мислех, че нещо подобно би се появило там), но от тук нататък, по-често ще гледам във въпросния раздел Предстоящи събития и важни съобщения, защото ето тази тема сме я пропуснали - грешката е наша.
МЕРСИ! :beer: :beer: :beer:
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Странджата, защо си на крайност само с чалгата? Защо не споменеш нещо и за рапа - съвсем не малко полулярен сред подрастващите. И двете не ги харесвам, но не изпадам в крайности нито за мен, нито да определям другите какво искат да слушат. Но ако съществуваха дори само тези два стила (Бог е милостив и човеколюбец и е създал доста други :D ) бих предпочел по-малкото зло - поп фолк музиката като далеч по-малко арогантна и нихилистично настроена. Който и стил да погледнеш винаги имаш предпочитани песни и винаги има такива които избягваш да слушаш. Какъв е проблема тогава с така наречената чалга? Докато има някой да я слуша ще си съществува както всичко останало...
Публикувай отговор