Балкански нощи 3

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Балкански нощи 3

Мнение от bgmontreal »

След всяко едно БГ събиране се чуват дежурните въпроси:
"Имаше ли бой?"

Вчера един 21 годишен младеж организира за 3 път ВЕЛИКОЛЕПНА дискотека.
Ако си помисли човек би трябвало да очакваш напрежение при парти със средна възраст 21-22 години (ако не бяхме аз и няколко "старци", слизаше и под 20 май ;)), много повече от такова с средна възраст 35+

Да, ама не!
Организацията беше великолепна, домакините се стараеха все едно правиха парти за Обама.
За пръв път съм оптимист за БГ общността! След като има хора като Sev Stan и сестра му, то ще се издигне. Младите няма какво да делят и няма на кой да завиждат. Те са си млади и изживяват своята младост, за разлика от родителите които по цял ден одумват тоя или оня.
Аз съм пушач и излизам да пуша често. В 35+ пушкома съм чувал такива гнусни клюки и злобни коментари, че съм потъвал в земята от срам (пикантни подробности до детайли). Не беше така в младия пушком, там се коментираха "мацките, колите, певците, дрехите" и то доста добронамерено (особено бяха добронамерени към "мацките").
Просто мноооого различно

БЛАГОДАРЯ на организаторите и чакам с нетърпение 4то издание
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Вто Ное 30, 2010 7:06 pm, променено общо 1 път.
Аватар
lz2arn
Обратна връзка:

Мнение от lz2arn »

IFF написа:Много бързаш,изчакай ги да станат на 35-40.
Да, ама не, той денят си личи от заранта.
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
Аватар
MoHTpeal_boy

Мнение от MoHTpeal_boy »

Аааа много си беше добре , Сев-чо за пореден път се доказа като наистина добър организатор , сега чакаме само Balkan Nights 4.
Двама интелигентни хора, единия, от които е българин, имат много повече общо, отколкото двама българи, единия, от които е интелигентен
Аватар
SevMontreal

Мнение от SevMontreal »

Първо, благодаря на всички тези които дойдоха и се повеселиха с нас и се надявам че ви е харесало.
Сега по другите въпроси да се отнеса лично.

Идеята за БГ партитата ми дойде на ум когато си бях в БГ едно лято и там ми хареса чалгата. Немога да кажа че е супер музика, но за танци и кълчене, става. До тогава, аз неслушах чалга. Само старите хитове на Слави, НЛО, Тутурутка и тнт. Но когато се върнах в Канада, и обсъдих някой неща с приятели и познати, идеята за дискотека тук в Монреал, където българските младежи могат да дойдат и поне за няколко часа се почувстват у дома си, ми се стори доста добра. За това се заех с търсенето на място където би било удобно да се направи подобно мироприатие. След доста труд, се намери такова място и първата вечер Балкански Нощи се проведе на 18ти Октомври 2008. Следващите дни получих доста добри отзиви за партито. Затова реших да има и следващи.

След второто парти, се забеляза нещо много интересно: оказа се че дори и 30+ обичат да купонясват. Това бе доказано още повече на третото парти (миналата събота), където имаше над 30 човека които бяха над 30 години. Което много ме радва. Аз започнах с идеята че младежите искат да се веселят, но сега когато виждам че не е важно годините, а душата, ще се постараем да направим програмата така че да се хареса от всички. НО.. и ето НО-то...
Ние сме Българи... много се извинявам ако засегна някой, ама на Българина угодия няма. Правим парти за да се веселин като едно голямо общество. А какво се получава накрая?? Коментари и злоба насочена към това което правим. И защо? Кажете ми защо? Питам защото досега един човек само е дошъл при мене и ми е казал: Сев, виж, това и това неми хареса на мене, мисля че може да се поработи по него. Съответно, това върху което трябваше да поработим бе музиката (да не пускаме само чалга, и а и златни хитове които се харесват на всички години).

На последното парти се получи нещо за което наистина съжалявам и поемам вината, и това беше че имаше твърде много хора които пускаха музика, и понякога ставаха гафове. Втори път няма да се повтори.
Другото за което искам да се извиня, е на всички дами. Идеята да се поздравят за 8ми март с песента която прозвъча не беше на организаторите. Много се извиняваме ако сме засегнали някои от вас.
Трето, навсякаде съм пуснал информация как можете да контактувате с мене. Ако има толкова недоволни, защо досега 1 емайл несъм получил с идея как да променим това което не ви харесва?
Само да се плюе е лесно, но никой невижда това което се влага в организацията на тези партита. Не е ЩРАК! и готово.
Последното нещо което искам да засегна тук, е пак за хората където са изкоментирали неща против партито и организаторите. Много съжалявам че не ви е харесало, но мисля че независико кои сме, какво сме, ние сме Българи. И невиждам смисъла в това да се говорти против нещо наше... не е ли по-добре да се говори не за колко смотано е било, а за колко добро може да е?

Както казах, дал съм еМайл и приемам всички коментари (дори и лоши) или идей за как да подобрим следващите партита.

Лек ден,
Севелин С.

SevStan@Gmail.com
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Sev кой не му е харесало? тук само хубави неща пишем за партито!
Беше чудесно!!!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Jim

Мнение от Jim »

Българите се делят на 2 основни групи. Почитатели на чалгата и останалите. Чалгата е последното нещо дето може да служи за национално идентифициране. Фактът че младежите в чужбина залитат толкова или по-скоро толкова лесно се поддават на чалгата е много жалък. Днешните "интелигентни" младежи в България се разграничават от такъв тип музика..
Jim

Мнение от Jim »

Да добавя и още нещо, което за мен е показателно за целия културен живот. Българското културно-просветно дружество организира или подкрепя чаалга мероприятията, всъщност чалга дискотеката както каза бгмонтреал се превърна в символ на най-големия успех за организацията. Ами помислете си малко. Това е жалко и трагично. Какво общо имат културата и чалгата? Българско културно дружество рекламира чалга мероприятия? Майка България може само да си поскубе косите.
Странджата

Мнение от Странджата »

За срам , чалгаджия и срам са несъвместими , ама чак пък да се гордеете , че пълните главите на и без това неиндефицираните културно млади емигранти , с чалготиии...Грях ви на душата!
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

И аз не харесвам чалгата, нито чорбата, но не за това става дума.

Ако някой толкова не му харесва, вместо да се оплаква, да организира събиране където да пускат само стари градски песни, трио Българка, арии на Гюзелев и някое-друго парче на Акцепт :)
Странджата

Мнение от Странджата »

Kато се видим , ще видиш какво ще ти пусна :D
Аватар
teomat.com
Обратна връзка:

Мнение от teomat.com »

Организаторите на проявата заслужават само похвали и благодарности.

Не е важно каква е музиката а дали хората са се забавлявали.

Да коментират събитието хора, които не са присъствали, е най-малкото смешно.

Поздравления на организаторите за хубавата вечер. :beer: :beer: :beer:
Жени

Мнение от Жени »

Каквото и да се организира, колкото и хубаво да е, то със сигурност няма как да отговори на всички вкусове и настроения!

Ами като има кой да слуша чалга какъв е проблимът? Най-ми е смешно хора, които разправят наляво и на дясно, че не слушали чалга! Ами като не слушат, защо е нужно да го разказват и особено без да ги пита никой! :roll: А да не говорим като се окаже, че всъщност слушат. Редовоното оправдание е, че сега са си пийнали и настроението им го позволява! :beer:

По повод на различните вкусове и особено на античалгарските искам да разкажа мои наблюдения от една скорошно събитие!

Става въпрос за концерта на Тони Димитрова в Торонто, на който аз лично присъствах! Беше чудесно, но не в това е въпроса! Към края на програмата Тони Димитрова обяви, че дечицата на нейн приятел - българин, живеещ в Торонто, чиито деца разбира се като родени в Канада не говорят прекрасен български, ще изпеят една песен, защото тя им е обещала да пеят на нейната сцена в знак на благодарност за тяхното приятелство. :wink:

Това - чудесно! Дечицата - братче и сестриче запяват...... O' Canada! Изпяват си песента прекрасно, но какво се получава - от зала 500 човека има няма 50ина станаха както е подобаващо да се стои на крака, когато се пее химн! После се чуваха изречения от рода колко неуместно било да се пее химна на Канада, а защо не се изпял химна на БГ, а защо пък да ставаме(т.е. поведение демонстриращо колко сме по-велики от тези некви канадци и т.н.). :twisted:

Честно казано по-голяма простотия и чалгария от подобно пуешко поведение аз не бях виждала! Потъвах в земята от срам пред тези дечица. Те със сигурност очакваха всички да станат и да ги подкрепят, ако не заради любов към Канада, поне като уважение към невръстните певци!
Ами нали българинът си води децата на имиграция в Канада. Нали българинът ги праща на училище, където канадците ги учат на родолюбие и всяка сутрин във всяка класна стая звучи канадския химн. Всъщност това е техният химн - на децата на българския имигрант! :evil:
Аватар
SevMontreal

Мнение от SevMontreal »

Всеки слуша това което харесва. А искаме ли го или не, чалгата се харесва от много младежи...мога да ви дам по име и фамилия поне 100 тук в Монреал. А и по-възрастните неостанаха назад с танците миналата събота :)
Джим спомена как "интелигентните младежи в България" отбягват чалгата. Да, ама на каква цена? Да слушат хеви метъл?! Техно? Хаус? Транс? Рап?!

Аз правя тези партита защото на някой хора не им допадат збирките които се правят по мазетата на цуркви. Просто хората които ходят там, и тези които идват на нашите купони, се забавляват по различен начин. Не всички... има доста които биха присъствали и на двете.
Ако на някой не им харесва музиката, несъм накарал никой на сила да идва.

А какво неискам да чувам, е това че младежите знаят само как кючеци да въртят. Който го мисли това, то значи не е присъствал на партитата ни. Щом на Бяла роза се хванаха двама чужденци И КИТАЕЦ да играят, заедно със стотината Българи които бяха направили 3-4 кръгчета в дискотеката от липса на място за хорото...

Ако имате предложения за песни за следващото парти, моля ми пишете имената и ще ги намерим :)
Аватар
DIMELBE

Инфо за купоните??!!

Мнение от DIMELBE »

Извинявам се много, но коя тема не прочетохме, в която са били обявени датата и мястото за това парти?! Или пък е само за привилегировани vip-персони?! Прекрасни неща се чуват за тези 'балкански нощи', че чак ми се прислуша чалга :partytime: - не може ли да се дава инфо преди въпросните купони, а не след тях (не се шегувам или подигравам - на всички ни се ходи на купони)?!
:roll:
Мерси ! :beer:
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Публикувай отговор