Дете от предишен брак - документи до Букурещ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
ninka

Дете от предишен брак - документи до Букурещ

Мнение от ninka »

Жена ми е водещият кандидат,аз съм придружаващ.Аз имам дете от предишен брак на 23г.,която учи редовно в СУ.Тя няма да ни придружава.Имам заверени нотариално декларации от нея и бившата ми съпруга,че не дължа издръжка.Не можем да разберем тя води ли се член на семейството и трябва ли да я пишем в документите и къде,ако трябва?Например още в началото,в молбата,има въпрос колко члена е семейството,трябва ли да я броим?
saimans

Мнение от saimans »

Мисля, че не се брои за член от семейството.Щом няма да идва с вас мисля че не трябва да я пишеш в документите.Освен това тя не живее с вас?! аз мисля така, но нека да се изкаже и някои по-запознат!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Брои се и още как, след като все още учи редовно, макар и да е навършило пълнолетие. Посочва се в молбата за селекция в раздела за семейството като се уточнява, че няма да ви придружава.
Добре е, че имаш подписани декларации от детето и от майката. Аз минах само с декларация от децата, базирайки се на факта че са пълнолетни. Не ми поискаха декларация от майката, но ми поискаха от Букурещ да подпиша в последствие декларация, че за в бъдеще няма да мога да доведа децата си от предишния брак в Канада по програмата "събиране на семейство", а те ще трябва да си кандидатстват по отделна процедура от възможните.
Виж тази тема - Искат ми допънително декларация
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
ninka

Мнение от ninka »

Благодаря,Линко!В началото на молбата колко члена пишем,ние имаме 2 деца,които идват с нас и дъщеря ми,която не идва,4 или 5?
ninka

Мнение от ninka »

Предполагам 5.А ако е завършила,как се променят нещата?Тя сега завършва,а може да е завършила миналата година :wink:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

След като е завършила и вече не се води под твоя отговорност, то не трябва да я посочваш в документите. Тя вече не е член на твоето семейство. Докато е под твоя отговорност обаче, броят на членовете на семейството ти е 5.
ninka

Мнение от ninka »

Благодаря,току-що завърши! :D
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

ninka написа:Благодаря,току-що завърши! :D
И моята дъщеря така набързо завърши. :)
Публикувай отговор