споделета ЗАЩО искате да имигрирате в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
prace

Re: споделета ЗАЩО искате да имигрирате в Канада

Мнение от prace »

.........Аз честно си признавам че се замислям все по често че Бг не е чак толкоз лошо място за живот и сериозно допускам че бих се върнал .Единици от имигрантите които успеят да получат тъй мечтаните канадски документи ще ''успеят в живота''--( всички от нас тълкуваме успех различно) и ще се нагодят към живота тук и да речем ще изкарват от порядака на $50 000-$90 000 годишно което си е сериозна сума(над 70 000) и хората с такива заплати се чустват доста комфортно ,НО 90-95% Ще СИ ПЛАЩАТ сметките и ще съществуват и никога няма успеят да спестят $100 000-150 000 доллара а обикновенно взима 10 години преди да разбере човек че и тук ще си е един обикновен работник --ЕДИН ОТ МНОГОТО

Моля споделете кое ви кара да мечтаете за имиграция в Канада :?: :?: :?: :?: :?:

Не се заяждам и не Казвам че в Канада няма живот , и тук се живее като навсякаде и пожелавам на всички подали документи да ги получат в най скоро време.Успех[/quote]

Дойдохме в Канада, защото искахме да живеем в законова и социална държава. Имаме деца, на които искаме да осигурим приличен живот и добро бъдеще, което включва добро образование, което да можем да платим
Сега, когато вече сме тук виждаме, че Канада има много недостатъци, НО добрите страни са повече.
Някой беше споменал в форума, че Канада печели много от емигрантите...но защо не казват колко пари Канада дава на емигрантите? Защо не казват критикарите как Канада помага на семействата с ниски доходи внасят пари за бъдещо образование на децата?
Досега на мен Канада ми е дала около 4500 долара за 4 те-месеца в които сме тук!!
Социалната система на Канада ми е помогнала да заведа и трите си деца на зъболекар, който да прегледа, изчисти и евентуално да излекува кариесите на децата ми БЕЗПЛАТНО в Онтарио, защото първите три месеца нямах право на здравна застраховка.
Но понеже Кралимарко няма деца не може да оцени това тук и говори някакви тъпотии за това, че "България не било лошо място за живеене".
А иначе в Канада има много неща, които неприятно са ме изненадали, но те не са толкова важни, че да ми идва на акъла да сравнявам Канада с България. Зимата и дълга и мнооооого студена. Да, ама имаме парно, нали, което можем да си позволим да платим, дори и с ниска бачкаторска заплата. И кой от нас, когато е идвал насам си е помислял, че тук няма да си плаща сметките?! А и къде по света е много лесно да се пестят $100 000-150 000 по честен път? Само в България и Африка тези пари се правят лесно от говеда и престъпници, които са ненаказани. А ако си един обикновен работник не е срамно и лошо. Лошо е когато си честен работник и не можеш да си изханиш семейството, да си платиш сметките и да не можеш да спестиш пари за детето си за да му помогнеш да отиде да учи в колеж или университет.
Тези теми Кралимарко се безмислени и безполезни за бъдещите емигранти. Всеки с малко акъл в главата знае защо иска да дойде в Канада.
По-добре дай съвет на хората, как по-лесно да се справят с първите месеци в Канада, като я познаваш толкова добре и да не се отчаят като се сбъскат с трудностите особено сега в тази криза и свиване на работния пазар.
Другото е губене на време.
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Защото:
1.Канада е на 4-то място по качество на живот,а България не е.
2.Защото в Канада има ЗАКОНИ,а в България не.
3.Защото ДЕЦАТА са уважавани в Канада,макар и да се спрягат като бъдещи данъкоплатци,а в България децата не са на почит.
4.Защото има уникална природа Канада,в България за съжаление се изсичат гори и това се подкрепя от министерството.

Това на първо време достатъчно ли е?
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
Жени

Мнение от Жени »

Mi6o76 написа: 1.Канада е на 4-то място по качество на живот,а България не е.
4.Защото има уникална природа Канада
Това за качеството на живот, предполагам имаш предвид стандарта на живот????
Защото качеството на живота като понятие означава:
Качество на живота е широко понятие, което се отнася до степента на благополучие и лична удовлетвореност, изпитвано от даден човек или група от хора. Въпреки че в някои контексти[1] то може да се срещне като синоним на иначе свързаното с него понятие „жизнен стандарт“, в това понятие се влага неизмеримата по икономически показатели субективна и динамично променлива оценка за личното благосъстояние, формирана по много и разнообразни критерии от физическо, психологическо и социално естество.
Аз както казах смятам, че в Канада се случва следното с новодошлите за определен период от време, а при някои то остова и за винаги:
Жени написа:.... Тези хора тук дори да поддържат висок стандарт на живот, загубват качеството си на живот, което са имали в БГ!
По четвъртата ти точка мога да коментирам, че усещането за природа е субективно понятие, а Канада е обширна територия и наистина има природа, но примерно аз, живеейки в Торонто, не мога да й се радвам интензивно и се чувствам бедна откъм природа. Живеейки в София, намирах природа, на която да се радвам много по-често и на не повече от няколко часа път и смятам, че Балканите (на малка територия в сравнение с Канада) имат в пъти по-уникална природа.
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Жени,нека не превръщаме и тази тема в поредната лишена от смисъл.Постарала си се с цитатите ,вижда се,но далие качество,стандарт,стойност и т.н. нека не се правим на велики с тълковни речници и други пособия.Ето го изречението:
Le Quebec occupe une des trois premiers places de qualite de vie dansle monde!
qualite-качество
За поголовното изсичане на горите в БГ и предвидените нови такива нека да не започваме тази тема,защото съм много близо до проблема.
Идея нямам къде в София си видяла тази невероятна природа? :D А София не е България!Както и Торонто не е Канада.Добре ще е да се сравни едно поне езеро в Канада с такова в БГ.А и темата е на кралимарко и човека иска отговори.
Странджата

Мнение от Странджата »

E Мишо , голяма грешка направи , че спомена Квебек , настъпи здраво котето по опашката :wink: А иначе за природата не съм съвсем съгласен , защото на тази огромна територия има страхотни кътчета , но пък и доста отдалечени едно от друго , в БГ мащабите са в пъти по-малки и кажи речи всичко ти е на една ръка разстояние за уикенда :D
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Странджата,разбирам какво намекваш,но темата на кралимарко беше преместена ТУК от форум КВЕБЕК..Справка:Форум Емиграция Квебек.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

На мене са мо КАНАДСКАТА ПРИРОДА ми е достатъчна причина да живея тука щастливо. :D И съм много по-мобилен от БГ, където и средствата и колата и другите неща си бяха проблем и пак ходех често. Само навити хора да има, секи уикенд отпрашвам за някъде.... Да не говоря, че природата тук е в самия град, между къщите. Едно многоетажно сити, бетонено и пренаселено, би ме угнетявало отвсякъде. Жени - премести се на село някъде.... :beer:
Embrace your climate change!
Жени

Мнение от Жени »

7George написа: Жени - премести се на село някъде.... :beer:
Надявам се един ден да мога да си го позволя и като че ли вашата провинция най ни допада! Тука ни липсва планината! :wink:
Ама да не разводняваме повече темата!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Тъй... качеството на живот... личната удовлетвореност.
От всички българи които познавам в няколко провинции, не ми е известен такъв който личната му удовлетвореност да е по-ниска отколкото е била в България. Познавам 3 семейства, които се върнаха, едното след около година престой, без никакви лоши чувства, просто нещо им беше скучно и "прекалено спокойно" намериха си хубава работа в България преди да заминат и така... Другите бяха изкарали 7-8 години, но нещо поради криза в IT бранша, мъжът беше изкарал повече от полвин година безработен (есен 2003). Третите изкараха 2 месеца в торонтски апартамент (при роднини) и накрая си заминаха с думите че "това въобще не е за нас". Та тези примери бяха неудовлетворени. Но някой дето да седи с години и да мърмори през цялото време - не се сещам. Имаше във форума един с неговите 800 дни :)
Обратно - познавам такива които мърмореха отначало, после си стъпиха на краката и спряха да мърморят.

Ай да не измествам темата, но се сетих за един такъв синдром - може би е интересно за друга тема, че нашенец като иде в развита страна (не само Канада) и изведнъж развива едно яко чувство за справедливост, за това кое как трябва да бъде, как са му накърнени интересите, как ще се оплаче... имам предвид дори за свободи и удобства които преди никога не е имал.
Дори съм чувал такива абсурдни изказвания - Аууу, ма то е много мръсно тука по градинките... като си водят кучетата.... и тия кучета серат навред... (Смешното е че това го каза за Канада, човек дошъл преди 6 месеца от България)
Поздрави !
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

аз пък се опитах да размисля по зададената тема :oops: и установих, че вече не си спомням много точно защо. :lol: Във всеки случай знам, че назад не искам да си помисля да се върна за постоянно живеене. Чувствам интуитивно, даже без да чета новините, че България не е страна, в която искам да живея. Другата ми интуиция (7-ма женска), твърди, че е много гот да се ходи на туризъм през лятото, а понякога и през зимата, и даже можеш да видиш част от любимите си хора, които по случайност или малшанс са останали да живеят там. За съжаление, младостта и детството никой не може да ги върне, но се успокоявам, че и никой не може да ми ги отнеме :beer: :beer:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
pinko80
Обратна връзка:

Защо емигрирах в Канада?

Мнение от pinko80 »

Имам много прост отговор на въпроса "Защо емирирах в Канада?". И той е - заради легалния статус на постоянно пребиваващ, даващ ми правото да работя и да имам социални придобивки, възможност да уча и да се развивам. Канада за мен не е търсена мечта. Тя е остров на спасението. Предполагам за повечето хора това е най-правилния отговор. По интересен е въпросът - защо напуснах България? Кратките обяснения на другите съфорумци са точни, но изглежда не са достатъчно детайлни, за да се разбере че в България човек не може да се отърве от тези проблеми чрез "забиване на главата в пясъка:)" Преди година написах една дълга статия на тази тема и сега реших да ви я споделя, като се надявам накои хора да разберат, че ако до сега не са имали сериознои проблеми със системата в България, то това никога не е късно да се случи. На някои хора изглежда им трябват по-сериозни мотиви за емиграция, тъй като колебанието им понякога ги убива. Прочетете публикацията ми и след това ще сте по наясно защо сте емигрирали. Ето линк: http://bgcorruption.110mb.com/publicati ... ation.html
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Документи Букурещ - 08.12.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
покана за виза - 19.06.2007
ВИЗА - 26.07.2007
toni_mitko

otgovor

Мнение от toni_mitko »

Защото Канада ни даде сигурността и спокоиствието ,което неуспяхме да намерим в БГ .Защото тук ме4тите са постижими ,когато знаеш какво искаш от живота,нормален работен ден,добри доходи ,добра социална политика,4истота ,спокоиствие.За мен Канада е правилния избор и се 4уствам прекрасно дори и в студената зима,за БГ си спомням винаги с добро ,но неискам да се връщам там освен може би на по4ивка някои ден .Пожелавам на вси4ки запътилисе към дале4на Канада-бъдете наистина положително настроени към живота тук ,реалисти и търпеливи,защото си заслужава.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

optics написа:. Другите бяха изкарали 7-8 години, но нещо поради криза в IT бранша, мъжът беше изкарал повече от полвин година безработен (есен 2003).
Според някои добре известни съфорумци такова нещо никога не е имало :roll:

Или както казват те : Който си го може си го може :lol:
Странджата

Мнение от Странджата »

Жени , премести се нА село , там ще псуеш крави на ... воля :wink:
KVS

Мнение от KVS »

Защо си бихме шута ли? Ми интересен въпрос. Всеки има собствено обяснение и то е строго индивидуално. На мен ми писна да работя за чест, слава и трудов стаж (последните десет години не са ме осигорявали на реална заплата), писна ми да обслужвам роднини и приятели на шефове, писна ми да гледам боклуците по улиците, чалгата, простотията, провинциалното нахалство (извинете ме, но е факт), писна ми от криминалност, страх, от всичко, което определя името БГ.
Защо Канада? Ми тук емигрирах преди 16 месеца легално. Тук не ме е страх, че ще ми разбият колата или апатрамента, не ме е страх, когато видя няколко човека през нощта. Когато поздравиш някого на улицата, той също те е поздравява, а не те псува....
И ако тук има трески за дялане, но там (в БГ) има дървета за цепене.
Избийте балъците и тарикатите сами ще измрат!
kurta007 написа: Жени ,ти щом мислиш/макар да стана ясно че не ти се отдава много/ ...
mwanza написа: ако си на социал и деливъри си там форевър.
Публикувай отговор