Моля споделете кое ви кара да мечтаете за имиграция в Канада

Не се заяждам и не Казвам че в Канада няма живот , и тук се живее като навсякаде и пожелавам на всички подали документи да ги получат в най скоро време.Успех[/quote]
Дойдохме в Канада, защото искахме да живеем в законова и социална държава. Имаме деца, на които искаме да осигурим приличен живот и добро бъдеще, което включва добро образование, което да можем да платим
Сега, когато вече сме тук виждаме, че Канада има много недостатъци, НО добрите страни са повече.
Някой беше споменал в форума, че Канада печели много от емигрантите...но защо не казват колко пари Канада дава на емигрантите? Защо не казват критикарите как Канада помага на семействата с ниски доходи внасят пари за бъдещо образование на децата?
Досега на мен Канада ми е дала около 4500 долара за 4 те-месеца в които сме тук!!
Социалната система на Канада ми е помогнала да заведа и трите си деца на зъболекар, който да прегледа, изчисти и евентуално да излекува кариесите на децата ми БЕЗПЛАТНО в Онтарио, защото първите три месеца нямах право на здравна застраховка.
Но понеже Кралимарко няма деца не може да оцени това тук и говори някакви тъпотии за това, че "България не било лошо място за живеене".
А иначе в Канада има много неща, които неприятно са ме изненадали, но те не са толкова важни, че да ми идва на акъла да сравнявам Канада с България. Зимата и дълга и мнооооого студена. Да, ама имаме парно, нали, което можем да си позволим да платим, дори и с ниска бачкаторска заплата. И кой от нас, когато е идвал насам си е помислял, че тук няма да си плаща сметките?! А и къде по света е много лесно да се пестят $100 000-150 000 по честен път? Само в България и Африка тези пари се правят лесно от говеда и престъпници, които са ненаказани. А ако си един обикновен работник не е срамно и лошо. Лошо е когато си честен работник и не можеш да си изханиш семейството, да си платиш сметките и да не можеш да спестиш пари за детето си за да му помогнеш да отиде да учи в колеж или университет.
Тези теми Кралимарко се безмислени и безполезни за бъдещите емигранти. Всеки с малко акъл в главата знае защо иска да дойде в Канада.
По-добре дай съвет на хората, как по-лесно да се справят с първите месеци в Канада, като я познаваш толкова добре и да не се отчаят като се сбъскат с трудностите особено сега в тази криза и свиване на работния пазар.
Другото е губене на време.