имам няколко минути и реших да драсна една кратка тема за Обществения транспорт тук.Понеже аз нямам кола и всеки ден се придвижвам из града с автобусите и Sky train, тукашният варианр на нашето метро,с тази разлика че е на няколко метра над земята и докато пътуваш има какво да гледаш наоколо, а тук наистина има какво да се види. За тези на които им предсои да идват тук и са решили да си търсят квартира по интернет, както направих и аз, мога да кажа ,че като цчло най-удобни откъм транспорт са кварталите : Burnaby, New Westminster и Coquitlam - до тях има линии на Sky train, което автоматично ви дава бърза връзка между смите тях и с Downtown, Surrey също има линия на Sky trainн но според мен е малко отдалечен, но това си е мое лично мнение. Иначе има страшно много авт. линии, повечето от които тръгват от спирките на метрото и ви дават пряка врузка с други части на кварталите. Едномесечна карта за целия гр. транспорт струва около 65 $ за една зона, а за две зони е около 85$, ако ще работите в Downtown, ше ви е необходима карта за две зони (при положение че живеете примерно в някои от кварталите, които вече споменах).В библиотеките може да се вземат безплатни книжки с маршрутите на авт. и метрото, в които има и техните разписания.Много са точни и ако следите часовете на тръгване нйама да ви се налага да висите по спирките.Можете да си купите колело е да го качвате на авт. и метрото и така да сте оше по-мобилни. Е разбира се нишо не може да замени колата, особено, когато започнете да си търсите работа и трябва да се явявате на инервюта, или да подавате док. лично в офисите на фирмите.Тогава, ако нямате кола ше обикаляте много, ше губите много време, и ше се ядосвате.А да не говорим,че като решите да пазарувате от големите магазини, които са в центъра на квартала , примерно и сте без кола ше ви се откъснат ръцете от носене.Казвам ви вси4ко това от личен опит пък бил той и дест дневен. Добре че хазяйката при която живея е супер готина и ме взима с нея в събота да пазаруваме с колата и, иначе не ми се мисли...
Друго засега не се сещам.Видян някои теми за строителството в Кан., и искам само да спомена без да влизам в спорове, че във Ван. видях невероятни квартали, чисти, подредени, спокоини,с много, ама много красиви къщи.Квартали за каквито в Бг. само бих си и мечтал да живея.А тук те не само че на са 1 и 2, а не са и богаташки, просто нормални места, където живеят нормални средностистически канадци.Там където живея аз пейзажът спокойно може да съперни4и на реклама за туризъм, градините м/у къщите са като градините по нашите курортни комплекси, спокоиствиетон е като нашето...

Сега ще приключвам, понеже стана 12.30ч.
До скоро.
Ивайло