Мнение за Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

CFS 801 написа:важи ,ако е жълта.
:lol: :beer: Важи още и , ако е спестовна :wink:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Sunny boy написа:
:lol: :beer: Важи още и , ако е спестовна :wink:
Не си струва :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

каква да бъде швепса.
-няма смисъл :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Две баничка, две кифличка и колко струваш :lol: .
:beer: :beer: :beer:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

filipne написа:Ха ха ! Шофъорска книжка в Кебек без изпит !

Голяма партенка - ама който си може ( и си вярва ) той си го може.

Назддраве за можещите !
Мда, който го може, го може, това вече сме го коментирали...
За книжката: от организацията за която работех ми дадоха едно писъмце от хюмън ресурситеи с него и с БГ книжката право в САК, там ми попълниха документите, направиха ми снимка и ми разпечатоха кебекарската книжка и даже в момента плащам с 10на долара по-малко като си сменям книжката и всеки път се чудят в САК, всъшност плащам само за Кебек застраховката и нищо повече...

Ако някой е много отворен и иска да се хванем на бас, че не съм се явявал на изпит, за примерно някое хубаво уиски или коняче да свирка...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
tztania

Мнение от tztania »

Това за българската книжка в Албърта е истина, наистина ти я вземат и унищожават, книжки от други провинции и САЩ само се подменят
Здравеопазването е зле, достъп до специализирана помощ - това е величина клоняща към нула.
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

ха :D преди няколко седмици си вадих медицинско за презаверка на шоф. книжка и докторката от уолкинг клиниката ми премери кръвното налягане .оказа се ,че границите му са малко по височки и ми препоръча малко да се поизследвам.не ,че много се стреснах ,предната вечер бях на 6 мастики ,но реших и аз един път да чуя какво казва доктора ,щото имам доста горчив опит от моето непослушание и реших да потърся среща с капацитет и вече я имам.След 6 месеца ще ме прегледат що ми е толкова високо кръвното и ще ме светнат как да водя по здравословен начин на живот,единственното условие е да не пукна до тогава.
Аз обаче реших -Да го духат,след 6 месеца я камилата ,я камиларя. :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Бате, уискита, ракии и чесън и високото кръвно ше замине ...
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

и повечко чикии :lol:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

аре ся батка - недей лъжи хората!
аз в Бг-то съм луд, но в КанаЛа съм нормален.

и не мога да разбера как така имам 2 шофьорски книжки и никой не е искал да ми унищожава българската, въпреки че съм я показвал навсякъде.
имам С категория от бг-то, от цру задължително искаха да мога да возя цял камион теро-вци горд съм с нея и не я давам.

междудругото единия ми съквартирант от България - Наполеон Бонапарт и той има няколко книжки, пък другия Александър Македонски се депресира и замина за щатите
:lol:
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
Аватар
Marto

Re: голямо щастие само за някои хора

Мнение от Marto »

Pepon написа:
drusterbuck написа:Поздрави!
Тези хорица тук не признават нищо извън Канада...
Ей това е самата истина, много самоизолирана и егоцентрична държава. Аз си го обяснявах с големия студ и липсата на комуникации с останалия свят през дългите зими в продължение на десетилетия. Но гледах един документален филм на един канадски журналист за историята на апартейда в Южна Африка. Той излага тезата, че егоцентризмът е част от процеса на самоутвърждаване на младите нации. Отричането на всичко чуждо или извън и издигането в култ на собствените постижения, колкото и скромни да са те, просто ги прави по-значими в собствените им очи. Иначе, от където и да го погледнеш си е комплексарска история.:)
Това важи и за по-старите нации, които така и не са дали чак толкова много на света ;)
Rilec

Re: голямо щастие само за някои хора

Мнение от Rilec »

drusterbuck написа:Поздрави!
И аз бях малко ентусиазиран когато минахме интервюто през 2005.
Идвайки тук разбрах че Канада е само име на 13 обединени около валутата си провинции от които Квебек е най- прокълната и необичана. Поживяхме в Монтреал и видях само нещастни хора, и
имигранти и местни.Отидох в Манитоба-супер зле, после бях в Саскачуан-тук времето е спряло и е див комунизъм, сега сме в Албърта, аз съм пилот, жена ми харчи щастливо, ходим по екскурзии из цял свят, ще напуснем Канада, отиваме в Щатите.
Но като цяло е супер зле. Канада е пясъчни кули!Тук няма конкуренция, няма пазар, няма сервиз, нищо няма, само безлични индивиди, които се развеждат като луди.
ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ САМИ!
Тези хорица тук не признават нищо извън Канада, даже не си признават шофьорските книжки ако са от друга провинция, а в Албърта, ако си дойдете с българска книжка и вземете Албъртска, ще ви унищожат българската, без да им мигне окото– и това ако не е супер отвратително, здраве му кажи.
Елате, опитайте, в Квебек е най голямата дискриминация на хора която съм виждал, на другите места е по-малка, бил съм в над 100 страни, такова безхаберие не съм виждал.
Не се отказвайте! Следвайте мечтите си!
Само влезте в правилния коловоз и газ, ще стигнете до вашата гара!
АМИН!
НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАЙТЕ! ТУК ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НЯМА!
:lol: :lol: :lol: ,
Много здраве на Америката....
Като поживееш малко,Канада ще ти се стори като рай...и недай Боже да се разболееш...тогава тукашното здравеопазване ще го търсиш.
Айде и аз да кажа АМИН и дано нищо лошо не ти се случва. :wink:
Оти да се косим,като че ми мине...
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

& аз така мисля, ма проблема не е само в разболяването а също да не рече някой самодеец да те съди за еди кво си че може да ти почерни живота от нищо ...
А иначе е верно че в Табарнашко са само нещастни хора, аз също съм ужасно нещастен щото не съм в Щатите, ма кво да се прави, не сме сички толкова пробивни :lol: :lol: :lol:
Lz1cbk

Мнение от Lz1cbk »

[quote="Bubi"]Това с книжката е голяма глупост и не мисля, че е вярно. Абсолютно никой не може да ти унищожи документ, издаден от друга държава. Ами след като имаш двойно гражданство и си отдеш в България с каква книжка ще караш? Това не е възможно.

И между другото аз съм си щастлива в Канада. Щастлива си бях и в България....

Ми тогава защо емигрира в Канада ??

В много страни при издаване на техен документ, еквивалентният му се задържа в полицията , и когато ти трябва може да си го прибереш временно, като върнеш издаденият от тях. Това важи особено за шофьорските книжки.

Със здраве !

Боби
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Lz1cbk написа:Ми тогава защо емигрира в Канада ??
Позволявам си да отговоря вместо нея, за да е още по-щастлива ;-)
Публикувай отговор