Чувствате ли се у дома си в Канада ???

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор

Каде бихте живяли ако имахте достатъчно средства за да не се лишавате почти от нищо ???

В Канада разбира се, за какво съм си загубил (загубила) толкова време и усилия да си построя живота отново тука иначе ???
17
29%
В България разбира се, тука съм ЕДИНСТВЕНО по икономически причини и ако един ден събера достатъчно пари ВЕДНАГА ще се завърна в Родината ...
10
17%
Все ми е едно: "Ubi Bene, Ibi Patria" (преведено на български: "Там кадето е добре, там е Родината".
21
36%
Бе ква Канада, ква България, аз нямам време да се обърна от кариери, деца, бизнеси и т.н. а ти искаш да мисля за това каде би ми било по добре ...
3
5%
Нито в Канада, нито в България, тука съм временно, не е това което изглеждаше когато попълвах молбата за постоянно жителство в Канада.
7
12%

Общо гласове: 58
Marginal39

Чувствате ли се у дома си в Канада ???

Мнение от Marginal39 »

Та след разни разисквания дали следващия папа щял да е черен и други от сорта, рещих да пусна една по конкретна за българо-канадски форум тема.
Та добре сте дошли да обсъдите дали живеете комфортно в Канада (не говоря за материалното въпреки че за повечето българчета друго няма - иначе как ше се разбере че сме откърмени (или тия които са ни възпитали са били откърмени) при мръсните комунисти) и дали се кефите общо взето, или като си легнете вечер да спите си мечтаете как един ден ще се върнете в България и как тука живеете по принуда и най вече по икономически причини.
:beer: :beer: :beer:
Sunny boy

Re: Чувствате ли се у дома си в Канада ???

Мнение от Sunny boy »

Marginal39 написа:Та след разни разисквания дали следващия папа щял да е черен и други от сорта, рещих да пусна една по конкретна за българо-канадски форум тема.
Та добре сте дошли да обсъдите дали живеете комфортно в Канада (не говоря за материалното въпреки че за повечето българчета друго няма - иначе как ше се разбере че сме откърмени (или тия които са ни възпитали са били откърмени) при мръсните комунисти) и дали се кефите общо взето, или като си легнете вечер да спите си мечтаете как един ден ще се върнете в България и как тука живеете по принуда и най вече по икономически причини. :beer: :beer: :beer:

:lol: Има ли още такива? :lol:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

"Ubi Bene, Ibi Patria"
И в БГ-то ми беше супер и в Канада ми е, и един ден като се преместя някъде другаде и там ще ми е...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Marginal39

Re: Чувствате ли се у дома си в Канада ???

Мнение от Marginal39 »

Sunny boy написа: :lol: Има ли още такива? :lol:
Има та дрънка, просто не можеш да си представиш колко много са.
Те си спомнят като са си бъркали по дупките с гаджетата на бригадите и са льокали скришно бира и е било супер купон, само че забравят че тогава са били на 18 години и от там идва цялата магия а не от тва че са били в България и на бригада (или нещо подобно) ...
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Lub0 написа:"Ubi Bene, Ibi Patria"
И в БГ-то ми беше супер и в Канада ми е, и един ден като се преместя някъде другаде и там ще ми е...
И мойто мнение е такова като се изключи частта относно супера, особено за България.
Също така не е сигурно че ако един ден се преместиш някаде другаде щи е супер, може да виеш врат яко ...
becks

Мнение от becks »

Много ме кефи като вземете да се самонавивате как сте направили правилния избор в живота си.
danielle

Мнение от danielle »

Аз отговорих "Ubi Bene, Ibi Patria" ... и считам, че това за сега е моя отговор. :D Етърва ми преди време ме беше питала нещо подобно; накрая каза, че май само аз се чувствам гот тук в Canada. 8) Имаше в предвид, 4е мъжа ми и децата ми не... но в началото всеки един от тях си изживя неговото/нейнoто адаптиране и слава Богу успяха да си намерят пътя;а може би и аз съм им повлияла с моя оптимизъм. :D Сега продължавам да твърдя, че се чувствам добре и съм си happy. :D Дацата също :D, за съпруга- ами де да знам... :? той все още не е напълно удоволетворен. Разбира се има моята подкрепа, но аз немога напълно да му помогнада бъде happy. Той сам трябва да си го постигне. :beer: Аз и БГ-то си бях добре... изживях си годините на "прехода" с кеф... (особено времето на режима на тока и купонната система - егати романтиката :lol: ). Преди това за бригaдите и комсомолските гoдини, няма кво да ги коментираме - те също си бяха супер - няма мама, няма тате за един месец... cool :lol: Е, че малко трябва да се погърчиш и да побачкаш... чудо голямо... беше с образователна цел... да знаем как се вади Лябо :oops:, в сравнение с тия хлапета тук дето им вземат акала в Маc Доналдс, нашeто си беше направо рай... :wink: :beer:
danielle

Мнение от danielle »

becks написа:Много ме кефи като вземете да се самонавивате как сте направили правилния избор в живота си.
Що бе becks-a, ти не си ли взел правилния избор? :lol: или нещо Canada-та не ти понася като за новобранец :wink:
Последно промяна от danielle на Пет Ное 07, 2008 1:53 pm, променено общо 1 път.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Маргинал, макар че първата опция се доближава донякъде, ей този отговор липсва в анкетата:
Marginal39 написа:Па и аз да мизерствах в Канада пак никога не бих се върнал в България (или поне не бих имал такова намерение, щото думата "никога" по принцип не се използва никога), кво от тва ???
Секи си е господар на к**а ...
Аз гласувам за него и моля не ме питайте, кога ми е почернял задника. 10 дневен опреснителен курс минах съвсем наскоро, а и както е казал Маргинала всеки си е сам господар :).
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

becks написа:Много ме кефи като вземете да се самонавивате как сте направили правилния избор в живота си.
За кой става въпрос?
becks

Мнение от becks »

danielle написа:
Що бе becks-a, ти не си ли взел правилния избор? :lol: или нещо Canada-та не ти понася като за новобранец :wink:
Аз ако го бях докарал до пенсия като вас, отдавна да съм продал талашита и да съм на някое топло място с евтини кръчми :D
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

drifter написа:Маргинал, макар че първата опция се доближава донякъде, ей този отговор липсва в анкетата:
Marginal39 написа:Па и аз да мизерствах в Канада пак никога не бих се върнал в България (или поне не бих имал такова намерение, щото думата "никога" по принцип не се използва никога), кво от тва ???
Секи си е господар на к**а ...
Аз гласувам за него и моля не ме питайте, кога ми е почернял задника. 10 дневен опреснителен курс минах съвсем наскоро, а и както е казал Маргинала всеки си е сам господар :).
Е, такива случаи са прекалено малко и са крайни за да ги споменаваме.
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

becks написа:
danielle написа:
Аз ако го бях докарал до пенсия като вас, отдавна да съм продал талашита и да съм на някое топло място с евтини кръчми :D
Пак ми е интересно кои са тия "нас" ???
danielle

Мнение от danielle »

becks написа: Аз ако го бях докарал до пенсия като вас, отдавна да съм продал талашита и да съм на някое топло място с евтини кръчми :D
абе много си в грешка за талашита... нямам такъв и нямам намерение да го имам. Второ и аз като теб съм новобрaнка... нямам 3 години служба тук, така че бая ша имам да чакам до пенсия (по вероятно да получа такава от БГ-то, отколкото тук :wink: ) и топли кръчми. :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

А мене лично талашита ме кефи максимално особено в сравнение със строителството в Булгаристан.
След като купих къщата, с жената решихме да уголемиме банята, познайте от 3 пъти как би могло тва да стане ако къщата не беше картонена ...
Публикувай отговор