burnout и "щастливи" на работа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

С Рал май сме на един акъл :) :beer: :beer:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

Навремето в Бг. най мразех съботните и неделните дни и дългите национални празници.Просто затваряше дюкяна и машинката за стотинки спираше да цъка,бях се отвратил като се заредят 6 почивни дни по празници
и моята рая се кефеше на свободата докато тая свобода ми изцъкваше джоба от всякъде.
Тука сменихме топката ,още от понеделник сутрин,да не кажа неделя вечер започвам да чакам петъка след обяд и да чукна на дърво радвам се ,че предприех нужните мерки които ще ме оттърват от освиняването което ме налегна по необходимост последните няколко години.Толкова се бях отпуснал,че чак неусетно се смесих с раята чакайки някой друг да ми напълни копанката грухтяйки самодоволно от кочината в която се намирам. :lol:
ninka83
Мнения: 920
Регистриран на: Вто Яну 08, 2008 11:22 pm

Мнение от ninka83 »

все си мисля, че на повечето канадци отдавна са им изгорели бушоните", та незнам накъде им аповече да бърн-ват :wink:

мисля че като цяло се стресират от щяло и нещяло и просто всяват абсолютно ненужна паника.
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

Еми радвайте се че бърнват оут толкова бързо канадците.Какво толкова ги жалите? Да ходят да се каляват или да гледат филма "Как се каляваше стоманта". Това че бърнват оут е от добре та даже по добре за нас имигрантите.
Хълман ги прецени канадците че не могат да му стъпят на малкия пръст още на 3-тя ден в Канада. Още тогава реши че са слаба ракия и за тях никога няма да работи а ще работи за себе си.
Такава закалка като спортно училище, тренировки по 2-ва пъти на ден до изнемогване, военно обчуение без баня за мъжете ( имаше само "стая на девойката" заклевам се че така се казваше където девойките се подмиваха а ние мъжете си ходихме вмирисани и некъпани цели 2 седмици ), казарма в която се става в 5 часа сутринта, спалните помещения са студени, сутрин се бръснеш със студена вода, не е за подценяване и не сме минали през тази закалка за да им слугуваме на канадците като бели роби.
Хълман ако ще е бърнвал оут още в БГ преди и по време на казармата да бе бърнал.:)

За последно се убедих че от канадците нищо не става в колежа. Трябваше да се правят разни асайменти и да се предават резултатите ама условието беше да се работи в тийм по 4 човека. Разделихме се в класа и аз се паднах в група с още 3-ма местно родени канадци. Пълни шушумиги. Заради тях трябваше да ходя до колежа в библиотеката бяха срещите в извън часово време за да сме целия тийм заедно което много ме дразнеше. Ако си върших асаймента сам щях да го направя в къщи за 1/3 от времето което губих с тия шушумиги.
Винаги имаше някакъв проблем или закъсняваха, или си бяха забравили някакви листове с решение на задача или PC файлове. Все нещо се оправдаваха с времето, със снега, с трафика, с бойфренда като че ли аз не идвам като тях от в къщи а живея в библиотеката.
Събереме се, покажа им моите решения на задачата а те почват да бучат че това не било така, онова било грешно, не можели да разберат как така съм я решил задачата. Оставям ги да смятат заедно понеже или не са го направили в къщи или са си забравили листовете. Казвам че за мен задачата е решена и друго решение няма.
Надуваха ми главата с глупости, накрая се скараме като им кажа че не са прави и има грешка при тях. Проблема беше че не може да има две решения, те са трима а аз сам. Накрая нямам избор и поради мажоритарност се предаваше документа с тяхното решение. След 2-ва дни като ни го върне преподавателя и каже че не е вярно цялото или частично решение се разбираше чак тогава че моето решение е било вярно. Скъсаха ми нервите и заради тях поплучавах по нисък % на оценката.
Питах 100 пъти дали не може индивидуално ама не можело беше отговора на преподавателя. Тогава се заклех че завърша ли колежа не искам и да чувам за тийм уорк с Канадци.
Като са им слаби нервите да ходят да си ги лекуват.:)
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

Хъл ,ей заради това те признавам .Или целиш десятката и ставаш зависим единственно от себе си или се оставяш да бъдеш успан и после им бършеш осраните задници.Те това което казваш ти са го издигнали в култ и аз не знам поради какви си причини,но е факт ,че в моя бранш местните напоследък са се доста осеверили и предпочитата всякаква друга зган ,като индуси,рашъни,латинци и булгаря ,не ,че ние сме по стока ,но поне сме малко по болни от тях. :(
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

ninka83 написа:все си мисля, че на повечето канадци отдавна са им изгорели бушоните", та незнам накъде им аповече да бърн-ват :wink:

мисля че като цяло се стресират от щяло и нещяло и просто всяват абсолютно ненужна паника.
А така Нинке.
& аз съм на абсолютно същото мнение ...
:beer: :beer: :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Хълка, не ти ли писна да се фалиш сам ???
:beer: :beer: :beer:
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

Ти не разбра ли че Хълман не работи в тийм и няма кой да го види за разлика от тия дето работят в тиим като Кримон. Както виждаш Кримон обаче вижда и негативните неща като се работи в тийм което е другия недостатък да се работи по този начин. Сега Кримон вместо да се концентрира върху работата почва да мисли защо бърнвали, как тя е прецаканата че работи а другите са платени ама се скътават, оплаква се че сега по малко хора ще вършат цялата работа.
Аватар
7George
Мнения: 9672
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

Marginal39 написа:Хълка, не ти ли писна да се фалиш сам ???
:beer: :beer: :beer:
Абе в 3-то лице е друго, не говориш за себе си... Нещо като народната мълва за човека от Хъл... :wink:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Да, отдавна съм му обърнал внимание на третото лице,, ма той си прави оглушки ...
:beer: :beer: :beer:
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Има специални тестове за "стрес толерънс", явно тези дето не могат да понасят стрес изперкват...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
ninka83
Мнения: 920
Регистриран на: Вто Яну 08, 2008 11:22 pm

Мнение от ninka83 »

в случая става въпрос дали изобщо има стрес. или някои хора просто сами си го създават :roll: да кажем на работното място, вследствие на което изперкват.
Публикувай отговор