burnout и "щастливи" на работа
Не е лесно да не бърнеш пред переспективата да загубиш нещо, което имаш и си спечелил с много зор. В Бълагария обикновено или нямаш нищо или някой ти е уредил нещото без зор..та къв бърн персонално...просто бърна всичко и сега имате щастието-щастието да можете да сравнявате. Ама и това не е лесно, защото за да сравняваш готови неща без да ги познаваш детайлно си води до грешни изводи.
я си кажете направо - вие "щастливи" ли сте на работата си
иначе анкета ще правя
Можете ли да направите "бърнаут" на сегашната си работа в Канада?
още един въпрос за анкетка

иначе анкета ще правя

Можете ли да направите "бърнаут" на сегашната си работа в Канада?
още един въпрос за анкетка

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
krimon написа:я си кажете направо - вие "щастливи" ли сте на работата си
иначе анкета ще правя
Ми аз също съм сменил доста работи но "щастлив" от това, че съм на работа не мога да се похваля. Имало е 2-3 места на които съм работил, последното даже в Канада на които не ми е идвало да се гръмна в понеделник сутрин и които общо взето си беха купон нон стоп

Та за анкетата - Твърдо Нѝе
тогава кожата ти гърби или си на социал - тежко ли се живее на социал или си щастливMarginal39 написа:Аз не мога да ти отговоря щото не гърбя ...
![]()
![]()

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Изгарят обикновено хора, които прекалено много си обичат работата и едва ли не живеят само заради нея. Работохолици. Ипотеките и други подобни не са причина за това. Ако не си харесваш работата ти си напълно наясно с това, докато при изгарянето не го осъзнаваш докато то не се случи. Има и използвачи . Едната секретарка фирмата ,която работи мъжът ми излезе така за две седмици в отпуска поради "burnout" . Върна се и я уволниха. Не ги е съдила.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Тва с другата как го реши ???nini написа:Кримон, аз съм щастлива на работа и изобщо не си и помислям да я сменям. Друга такава и толкова платена няма да намеря.
Burn out мога да направя /много мои колежки го правят особено след месец януари/ и ще ми плащат пълна заплата, без данъци, но не искам и чукам на дърво да не ми се случва.

No tax?nini написа:Кримон, аз съм щастлива на работа и изобщо не си и помислям да я сменям. Друга такава и толкова платена няма да намеря.
Burn out мога да направя /много мои колежки го правят особено след месец януари/ и ще ми плащат пълна заплата, без данъци, но не искам и чукам на дърво да не ми се случва.

Браво ама не бъркаш ли "щастие" с "изгода"nini написа:аз съм щастлива на работа и изобщо не си и помислям да я сменям. Друга такава и толкова платена няма да намеря
Аз под щастлив на работа разбирам да ми е по-кеф понеделник сутрин от петък вечер, да нямам търпение да свърши уикенда а перспективата за официален празник или недай боже отпуска да ме плаши до смърт.
На работното място с колегите да ми е по гот от кръчмата с приятелите.
Да ми е по гот да цъкам некви рапорти на компа отколкото да дърпам музика, филми и игри от арена-та.
И те такиви неща общо взето. Ако това е твоя случай - евала благородна завист обзема душата ми