Поздрави от Отава!
опа како, таман навреме идваш, за изборите
за киселото зеле, виж там в квебек-форума хората пишат, цяла тема има...чакаме подходящата температура...ама има по-важни работи от него, във виното е истината, обаче много бързо свършва, не можем да му насмогнем вече
ей сега като отметна спешните неща, че сутрин на всеки всичко му е много спешно, ще видя емайлите в яху
за киселото зеле, виж там в квебек-форума хората пишат, цяла тема има...чакаме подходящата температура...ама има по-важни работи от него, във виното е истината, обаче много бързо свършва, не можем да му насмогнем вече

ей сега като отметна спешните неща, че сутрин на всеки всичко му е много спешно, ще видя емайлите в яху
Мерси, успех и на теб на канадска земя!smotan написа:Не, не е труден. Ама мен ме мързи и не си давам зор. Разбира им се като се заслушаш. На мен интервюто ми беше някъде преди година и аз от огава забравих и малкото, което знаех. Какво ми е било нивото...знам ли, писаха ме франкофон. Да речем Панорама 2 минах и други разни от сорта...С езиците важна е практиката, а аз бях в Китай и нямаше такава ... (поне не на френски;).
Според мен е по-добре друг да ти определя нивото, защото сам си мислиш, че нищо не знаеш, ама като те чуе някой канадец, той те сравнява с всякакви оръфлеци, дошли от къде ли не...
Ако не знаеш английски, добре е да се гони едно разговорно ниво френски. Да речем да можеш елементарни неща да попиташ и да си поискаш...и да работиш нещо. Свиква се с акцента им с времето.
Успех!
Марето, аз като за първа зима и на едни кисели краставици да сколасам ще съм хепи
Даже вчера ходих да ги търся кебекарските зеленчуци около парламента, както ми препоръчаха тука във форума, ама засега се сдобих само с автобусна карта на града! И това е нещо, като за начало 
За изборите вече дори идваха да ни препитат...
И след като обиколих канадските инстанции, където хората съвсем по човешки се държаха с мен, стигнах и до бг посолството, където ми се накараха едно хубаво, да не забравям откъде идвам и да не ми минават идеи да се връщам
Поздрав най-сърдечен,
Кака ви Мара
frankofone, ти щом си frankofon, теб няма какво да те мислим

За изборите вече дори идваха да ни препитат...
И след като обиколих канадските инстанции, където хората съвсем по човешки се държаха с мен, стигнах и до бг посолството, където ми се накараха едно хубаво, да не забравям откъде идвам и да не ми минават идеи да се връщам

Поздрав най-сърдечен,
Кака ви Мара

Сега остава да убедя и проверителите, че съм франкофон и нещата ще си дойдат на местатаsmotan написа:

/Работата е, че съм франкофон /и то от френски, а не от квебекски тип, защото има разлика/ засега само по убеждение, а езика тепърва ще го изучавам. /
ще ти мине
не е ли малко рано за носталгия, но дори и така да е, ще ти минеsmotan написа:Да, Сашо, голяма мъка ме тресе. Носталгия!

Туршиите ще са ви последна грижа в Отава, като знам, че там и на чистачките им искат да са bilingue/bilingual.kralimarko написа:кави сте симпатяги немам търпение да се преместим у отавата та да си тураме туршии заедно

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill