Ех, няма да има вече Доларама :)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

Твърдо съм за доларамата - имам си една до нас и в събота първо там се отбивам - обикновено просто така, пък хвръкнат 10 - 15 д. Винаги има по нещо интересно с което да занимавам децата - книжки, пъзели, табла с букви и цифри....
Не мога да разбера на какви се правят някой ама да са живи и здрави :D
Изображение
survivor

Мнение от survivor »

И аз не мога да я разбера тази снобария. Винаги когато ми потрябва някоя дреболийка, която иначе мога изобщо да не се сетя откъде да я купя, си я намирам в Доларамата - като започнеш от безопасни игли, минеш през фенерче и стигнеш до бърсалка за прах. И това ми е на 10-ина минути пеша от вкъщи. Я кажете в кой квалитетен:) магазин мога да си купя маркови безопасни игли?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Докато работех в магазина за електроника, беше практика да купуваме от Доларамата разни консумативи за телбод, кламери, тиксо, пликове, цветна хартия и т. н. Скъпите неща ни ги изпращаха от централата в Онтарио, но за всички дреболии - Доларама.
Kategat

Мнение от Kategat »

Нещо май се дразните, че някой има различно мнение от вас, а? Oткога да не харесваш Доларама, А И НЕ САМО...те прави автоматично сноб? Никъде не съм казала -не ходете и не купувайте-само съм казала, че ЗА МЕН там няма нищо интересно, което да ми хване погледа, та да отида на касите и да си го купя.

Сигурно разните му телбодове, химикалки, моливчета.... са ок-ама си имам и няма нужда да купувам. И фенерите не са им кой знае какво-имам си челник(вондер) Petzl-дето и за планина и за вкъщи става, и който ползвам повече от 10 год, а като гледам и докрая на живота ми ще изкара. А сигурно на половината им безопасни игли в кутийката им няма върховете и после се чудиш що не влизат в плата...Пластамасовите им неща...освен че са грозни, ами и силно се съмнявам, че не използват BPA, за което вещество в Америка бая шум вдигнаха и което е силно канцерогенно...Та ако имате достатъчно кураж-моля, слагайте на децата си храната в тези съдове.
Няма нужда Кримон да ми обясняваш за алуминиевите тави за еднократна употреба-знам какво е това. Само че аз говорих, за другите им алуминиеви неща-разни тави, форми за кексове-които със сигурност за нищо не стават- и на тях трябва да се лепне етикет, че са за еднократна употреба. А пък да си украсявам къщата с техните недомислени грозотии-хайде мерси, или със свещите им мирищеши на умрели лебеди, или нескопосано направени вази...А и картичките не са им кой знае какво като дизайн и послание...А сигурно отверките им не се ронят като сирене, като вземеш да ги ползваш????

Въобще нещо не сте разбрали-въобще не говоря само за Доларама, а говоря за цялата идея на 98% от магазините (със сигурност и снобарските влизат в тях)-да продават боклуци, независимо на каква цена и да превръщат хората само в едни консуматори-купуваш, на другия ден го изхвърляш и после пак ходиш да купуваш. Всички трябва да са в Матрицата-какво да правиш:-).
"Може и в самия център на цивилизацията да живееш и пак да отгледаш някоя кукувица в гнездото си"
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Няма спор - 95% от продуктите им са болкуци, за еднократно ползване. Но в ежедневието имаме огромна нужда от такива неща.

Защо да мия голяма тава от полепнали, прегоряли остатъци след като мога да я изхвърля?
Защо да тъпча съдомиалната с лъжички, след като дървените бъркалки за кафе работят перфектно?
Синът ми се кефи еднакво на автомобилчета от $1 и $20. Играе си 60 секунди с него и го забравя. Дори не смогва да го счупи.
Защо да си взимам кафето в керамична чашка, когато отивам на работа? за да я връщам и мия после?
Никога не съм пробвал да мия съдове с доларамско ВЕРО, но за колите става супер.
Горчицата Hainz, химикалките BIC, сапуните CAMEY, и други такива са същите като в супермаркета, но доста по-евтини. Понякога в пъти.

Не знам, в чии дом си виждала доларамска вазичка, или кой точно сорт свещи мирише на умрели лебеди, но явно си се сблъсквала и с такива случай. Това обяснява ненавистта ти към тези магазини. Те не трябва да се използват за представителни цели.

Иначе, кламерът си е кламер.
Kategat

Мнение от Kategat »

ablood написа:Няма спор - 95% от продуктите им са болкуци, за еднократно ползване. Но в ежедневието имаме огромна нужда от такива неща.

Това обяснява ненавистта ти към тези магазини.
Къде пък я видя тая ненавист. :?: Просто фактите са си факти-99% от магазините продават боклуци, а много от тия боклуци хич не са безвредни. А иначе няма нужда да видя в някой дом вазички и свещи с миризма на умрели лебеди-в магазина ги има достатъчно...Иначе да-кламера си е кламер- и като ми потрябва все ми е тая откъде ще си го купя.:-)
"Може и в самия център на цивилизацията да живееш и пак да отгледаш някоя кукувица в гнездото си"
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Kategat написа:
ablood написа:Няма спор - 95% от продуктите им са болкуци, за еднократно ползване. Но в ежедневието имаме огромна нужда от такива неща.

Това обяснява ненавистта ти към тези магазини.
Къде пък я видя тая ненавист. :?: Просто фактите са си факти-99% от магазините продават боклуци, а много от тия боклуци хич не са безвредни. А иначе няма нужда да видя в някой дом вазички и свещи с миризма на умрели лебеди-в магазина ги има достатъчно...Иначе да-кламера си е кламер- и като ми потрябва все ми е тая откъде ще си го купя.:-)

:beer: :beer: Боклукът е всъщност 100% :wink:
Kategat

Мнение от Kategat »

Sunny boy написа: :beer: :beer: Боклукът е всъщност 100% :wink:
Е,нека бъдем честни-все още има производители, които не смятат че потребителите са за еднократна употреба. Но и те скоро ще изчезнат-и вината ще е на самите потребители, които не изискват качество-важното е да има шаренийка, да върви шопинг-терапията и тя да ни се пробутва-за долар, два, 10 или 50, до следващия уикенд.
Затова не съм учудена и със ставащото и в Maple Leaf, и със стоките в Доларама и подобни магазини-дето даже няма обозначение на етикетите и продуктите какво съдържат, а и да има-то е в сферата на измислиците (Ти Кримон нещо ми се виждаш много лековерна-да не би да вярваш че като е написано 100% памук-това е така!!??? Що не вземеш тия твои прехласнати подложки да ги изпратиш в някоя независима лаб за изследване-няма да си първата, която ще е учудена от резултата-току виж че са боядисвани с някоя токсична боя,но иначе са 100% памук). И в бъдеще това ще става повсеместно. Няма качество, няма контрол, а "падналите в боя" ще бъдат заменени от следващите тълпи зомбирани потребители-после ми кажете, че не даваме повод на производителите да ни мислят, че сме за еднократна употреба?
Така че май ще предпочета да си мия тавите, да си използвам порцелановата чаша за кафе, и все още да ползвам миксера на баба си :lol: и да разчитам на собственото си въображение и креативност(няма нужда да ги използвам по рафтовете на Доларамата и магазините, или пък недай си боже боклучетата там да ми служат за някакво вдъхновение :roll: ).
Днешното общество получава това, което е заслужило. И затова всички тук нещо скочиха като ужилени, като казах че по-добре да я няма тая Доларама и подобни...защото Доларамата е отражение на нашето общество. Е такава ни е екологията на поведение и мислене-купуване, консумиране, изхвърляне и на другия ден всичко това пак отново. Така че и потоп да ни залее-малко ще ни е :lol:
А като гледам тук пишещите как веднага при едно различно мнение почнаха да дават квалификации -то не беше "сноб," то не беше "на каква се прави тая"-ама като ви гледам здраво сте затънали в Матрицата, наречена Доларама. :lol: Не че ми пука, де-нито за вашето мнение, нито какво правите! Просто пробвайте да излезете един ден оттам без да сте купили нищо...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Kategat написа:Ти Кримон нещо ми се виждаш много лековерна-да не би да вярваш че като е написано 100% памук-това е така!!??? Що не вземеш тия твои прехласнати подложки да ги изпратиш в някоя независима лаб за изследване-няма да си първата, която ще е учудена от резултата-току виж че са боядисвани с някоя токсична боя,но иначе са 100% памук).
а зелени човечечета виждаш ли :rotfl: :rotfl: :rotfl:

нямам нищо против инакомислието, даже напротив :wave:
от снощи ме забавляваш максимално :)

п.п. кажи сега за вондера на Петцл - къде го купи ? в чужбинско или при алпийските български препродавачи на качествените професионални стоки. Още по-интересно ми е как го използваш в Квебек :lol: - вечер като вървиш по улиците носиш ли си го, или само като се ходи в гора-тилилейска :roll:

Умирам да науча нещо повече за производителите, които ги е грижа за качеството на стоките. Ти къде пазаруваш дрехи, храна, техника ? За дреболиите разбрахме, че си ги носиш от България ... ама като свършат къде отиваш :nenam:

Най ми е смешно, че някой, който говори за качество претендира, че ИКЕА е перфектното място да си купуваш бисквити. Ами това е супер тъпо!
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Жени

Мнение от Жени »

И аз пазарувам понякога в Доларама, но със сигурност винаги имам едно наум и внимавам с кое мога да си направя компромис и с кое не! :wink:
Като новопристигнали през миналата година по съвет на по-опитни имигранти бяхме запознати със съответния магазин и разбира се си купихме по 3 вилици, 3 лъжици, 3 ножчета (те така се продават по 3) и дори алуминиева тава, а не от алуминиево фолио за по 1 долар. Само за седмица ръждясаха.

За сега купувам от там опаковки за подаръци и мокри къпрички, с които забърсвам праха в колата.

Относно другите вериги като Walmart, Winners, Zellers мога да кажа, че страшно ми приличат на магазини Втора Употреба най-вече в частта си с облеклото и обувките. Даже на няколок пъти съм се разревавала :cry: от мъка и безсилие, че не мога да си избера нищо от тях, а примерно ми се е налагало да си купя определена дреха в кратки срокове! Да не ме вземете за някаква ревла пък сега! :lol: Това в самото начало на пребиваването ми в Канада.

По-късно сама си отсрих малкия процент от по-добри магазини, ама доста нерви ми отне! :wink: Сега дори ми е смешно как съм се чувствала тогава, но не трябва да забравям това усещане, че ако започнат да ми харесват обувките от зеларс примерно, значи съм се канадизирала или канализирала и лоша работа тогава! :wink:
Kategat

Мнение от Kategat »

krimon написа:
а зелени човечечета виждаш ли :rotfl: :rotfl: :rotfl:
нямам нищо против инакомислието, даже напротив :wave:
от снощи ме забавляваш максимално :)

п.п. кажи сега за вондера на Петцл - къде го купи ? в чужбинско или при алпийските български препродавачи на качествените професионални стоки. Още по-интересно ми е как го използваш в Квебек :lol: - вечер като вървиш по улиците носиш ли си го, или само като се ходи в гора-тилилейска :roll:

Умирам да науча нещо повече за производителите, които ги е грижа за качеството на стоките. Ти къде пазаруваш дрехи, храна, техника ? За дреболиите разбрахме, че си ги носиш от България ... ама като свършат къде отиваш :nenam:

Най ми е смешно, че някой, който говори за качество претендира, че ИКЕА е перфектното място да си купуваш бисквити. Ами това е супер тъпо!
Не, не виждам зелени човечета Кримон. А ти вярваш ли на всичко дето ти се пише по етикетите и ти се рекламира?
Иначе си се забавлявай, не ми пречиш въобще!
Колкото за дреболиите-казах вече, не ми пука откъде ще си ги купувам-кламера си е кламер, ...само че ако не си схванала идеята на темата е че то все така се почва-от нещо малко-нали си гледала филма "Ледена епоха"....ако си го схванала ще разбереш за какво говоря. (Абе тия кламери, тиксо, телбодове...ядете ли ги , какво-не вярвам до края на живота ми да ми се наложи да купувам такова нещо отново. Ако децата рисуват, пишат-разбираемо е да трябва да презареждате, ...но за лично ползване по един пакет от тия канцеларски материали стига за мин 100 години. :D )
А за техниката, дрехите и подобни-казах вече-няма го качеството от едно време. И все едно от коя фирма купуваш-все същия боклук ще е и ще трябва да го сменяш в най-добрия случай след 6 месеца. Е, попаднала съм и на фирми с качествена стока, ама проблема е, че като попаднеш на такива и после се побъркваш и почваш да купуваш само от тях-и това не си е работа :D :lol:
Никъде не съм казала, че Икеа и бисквитите, които продават са някакво качество-а и Икеа е само вносител на въпросните. Иначе това са основните бисквитки дето ги ядат по Скандинавието-оттам съм се научила. Всъщност-вкусни са-не мога да отрека :lol:, което не мога да кажа за китайските бисквити, които и на кучето си не бих дала-нищо че той яде всичко и не подбира. Вкусове всякакви!
На теб пък кой ти каза, че живея в Квебек???!!! Около мен планини колкото щеш-така че не се притеснявай, има къде да си ползвам активно екипировката. А темата за българските продавачи на алпийска екипировка-няма да я захващам-не си струва да губя време за поредните "доларамовци".
Ако не си разбрала не говоря само за Канада, Кримон. Тенденцията е повсеместна, не само в Канада. А името на Доларама го използвам като нарицателно-почти всички магазини са като този.
Кримон, научи се да четеш внимателно и без допълнителни емоции-за да не се окаже, че пак нещо не си разбрала. И като все знаеш много и си много начетена, като гледам и по постовете ти- бая време седиш на стола пред PC-то-вземи да се поинтересуваш за неща, извън досегашния ти мироглед. Може и да научиш неща, за които не си и предполагала.
А току виж си спряла да се прехласваш пред покривчиците си от 100% памук, боядисани с китайска токсична боя. :roll:
Аватар
some

Мнение от some »

Малей, каде ше си хварляме буклука сега.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

хахахх, Kategat,

кефиш максимално! Отдавна не сме си имали такова комплексирано същество да забавлява форума.

Момент, може ли и аз да се отъркам в скандинавието, че да почерпя малко самочувствие. Те там не са хора, ами направо богове, дегустиращи бисквити.

Как изобщо се престраши да се смесиш с обикновените хора като нас и да ни караш да прогледнем.

Бтв, една боя може да е канцерогенна само като се яде. Ако си е на покривката нищо не може да ти направи, освен ако не е нещо радиоактивна. Но трябва да има някой горе, за да ги съобразяваш тия елементарни работи.
Като те слуша човек туй не ползваш, онуй не ползваш, ще си помисли човек че не само седиш по цял ден, съзерцаваш идеята за антиконспирациите, увита в жилетката на баба си и пишейки с моливите на дядо си.
:lol: :lol:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола