Здравейте, пожелавам успех на всички. Тези, които сега започват процедурата и тези, които са вече на финала й. на тези, които сега се ориентират към езикови курсове или учители ще спомена само, че във Виена и после на интервюто гледат с добро око на сертификатите от Institut francais в София или сътветно от Alliance francaise в страната, където има. Проблемът е, че при тях курсовете не са толкова интензивни, едно ниво се минава за два месеца стандартно. Говоря за Institut francais, а това е твърде бавно, ако искате процедурата да не се проточи безкрайно. Мисля, че вече има и по-интензивни курсове, но не съм сигурен. Има вариант да ходите при учител или в други школи с по-интензивни занимания, а после само да се явите на изпит за сертификат в Института. Уточнявам само, че този сертификат НЕ Е задължителен, за да не настанат сега брожения към мнението ми, НО както казах, на този сертификат се гледа с добро око. както искате го разбирайте, не съм рекламен агент на института. И още един съвет, по-скоро мнение, ако ходите на учител, по-добре потърсете такъв, който паралелно да ви учи на френски и да ви подготвя за интервюто. Има такива в Сф, предполагам и в по-големите градове. Ще спомена едно име за Сф - Жана Николова ( да не се бърка с фирма ЖАНА Е)

не съм ходил при нея, но съм чувал само добри отзиви. Ако поразровите из темите, ще намерите координатите й. Искам да кажа и за срещите, тъй като видях, че стана дума. Сега лятото позамряха, хората ги няма просто. Но се надявам, че от септември ще ги подновим. Всички са добре дошли, разбира се. Мястото и денят са известни - обикновено събота след 17 на дървеното в заимовата градина или както там се казва сега този парк