Сервиз (гараж) на булевард Gouin? Митко, май.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Е няма нужда да се чете "Панаир на суетата", това тук си е направо световно изложение...да, бедните духом се пъчат материално.
Егати пичовете!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
баси човек като чете постовете и ще си помисли че живеете в тия коли
Колата служи да те закара от точка А до точка Б и толкоз.
Марката на колата показва кои е производителя а не кой си ТИ.
Специално пък тук в канада нема никакав шанс да впечатлиш никои точно с колата си - тва е некав имигрантски импулс и обикновенно наи големите мизерници се докопват до некав кредит и после ясно - на гол тумбак ....
Една добре подържана 15-17г. кола е то4но толкова сигурна колкото и 90% от новите лъскави пластмасови боклуци made in China -важи за вси4ки нарки Мерцедес вклю4ително.

Колата служи да те закара от точка А до точка Б и толкоз.
Марката на колата показва кои е производителя а не кой си ТИ.
Специално пък тук в канада нема никакав шанс да впечатлиш никои точно с колата си - тва е некав имигрантски импулс и обикновенно наи големите мизерници се докопват до некав кредит и после ясно - на гол тумбак ....
Една добре подържана 15-17г. кола е то4но толкова сигурна колкото и 90% от новите лъскави пластмасови боклуци made in China -важи за вси4ки нарки Мерцедес вклю4ително.

Rall
Живеем на 800 от........, с изглед към
реката, и срещу П.М.
Вие си знаете какво е ПМ и какво е на 800 метра.
А преди това някой табарнак я скъса от каране. Нали средностатистическия канадец сменял по чифта гуми на година.
А грешиш.баси човек като чете постовете и ще си помисли че живеете в тия коли
Живеем на 800 от........, с изглед към
реката, и срещу П.М.
Вие си знаете какво е ПМ и какво е на 800 метра.

Вие от къде знаете колко добре е подържана като я купихте на 10-та година колата?Една добре подържана 15-17г. кола е то4но толкова сигурна
А преди това някой табарнак я скъса от каране. Нали средностатистическия канадец сменял по чифта гуми на година.

Ами аз ли4но рискувах но принципно можеш да я закараш на механик да я погледне и да ти каже.hullman написа: Вие от къде знаете колко добре е подържана като я купихте на 10-та година колата?
Моята я взех на 16 години за 1000$ преди 2 години.
за 2 години разходите за ремонти са ми до сега около 1500$ като 300 са абселутно по моя вина

Освен това като не я карам си седи на паркинга и струва $0 на месец пък ако е лййз поне $250 ще струва.
А значи така. Купувате кола за да я държите на паркинга, не я карате и тя така ви струвала 0 $.
Как не съм се сетил и аз за това гениално решение за да си намаля и аз разходите.
Това ми звучи като:
Ще живеем на палатка защото като идем на ваканция или на уикенд извън града да не плащаме напразно наем или моргидж.
Сгъваме палатката и не плащаме нищо на къмпинга.
Както на вас ви звучи зле 36 месеца * 300 $ така на мен още по зле ми звучи следното.
Купил кола за 1000 $ дал за ремонти 2000 $. Това в проценти са 200 % или два пъти стойноста на колата плюс загубено време да се ходи по майстори, да закараш колата на сервиз и да се ходиш с автобуса а после пак да ходиш да я взимаш.
А лесно сметката би могла да изглежда и 5000 $ за ремонти или 500 % от стойноста на колата

Как не съм се сетил и аз за това гениално решение за да си намаля и аз разходите.
Това ми звучи като:
Ще живеем на палатка защото като идем на ваканция или на уикенд извън града да не плащаме напразно наем или моргидж.
Сгъваме палатката и не плащаме нищо на къмпинга.

Както на вас ви звучи зле 36 месеца * 300 $ така на мен още по зле ми звучи следното.
Купил кола за 1000 $ дал за ремонти 2000 $. Това в проценти са 200 % или два пъти стойноста на колата плюс загубено време да се ходи по майстори, да закараш колата на сервиз и да се ходиш с автобуса а после пак да ходиш да я взимаш.

А лесно сметката би могла да изглежда и 5000 $ за ремонти или 500 % от стойноста на колата

- ablood
- Обратна връзка:
Hull, това беше кофти изказване.
Има много скапаняци които се възползват от системата изградена от и за бели хора.
1. Приемането обратно на закупена стока е направено за клиенти които го оценяват. Заради арабския начин на възползване се наложиха промени във фирмените правила от които страдат и честните клиенти.
2. Това, че си попаднал на безхаберен, прост продаваш не значи, че трябва да правиш каквото ти казва. Идиотът не знае, че клиента даже и в друг магазин да върне стоката, пак ще си загуби комисионната. Да! При върната стока няма комисионна за продавача.
Ако правиш евала на първите, или втория, значи не заслужаваш да живееш в това общество.
Никога не купувам стока с мисълта да я ползвам и върна. За това си има бюро за наемане. Другото си е кражба и селски тарикатлъци. Да, кражба е, защото и продавачът и производителят губят пари.
Сега разбрахме какво ти е нивото!
Има много скапаняци които се възползват от системата изградена от и за бели хора.
1. Приемането обратно на закупена стока е направено за клиенти които го оценяват. Заради арабския начин на възползване се наложиха промени във фирмените правила от които страдат и честните клиенти.
2. Това, че си попаднал на безхаберен, прост продаваш не значи, че трябва да правиш каквото ти казва. Идиотът не знае, че клиента даже и в друг магазин да върне стоката, пак ще си загуби комисионната. Да! При върната стока няма комисионна за продавача.
Ако правиш евала на първите, или втория, значи не заслужаваш да живееш в това общество.
Никога не купувам стока с мисълта да я ползвам и върна. За това си има бюро за наемане. Другото си е кражба и селски тарикатлъци. Да, кражба е, защото и продавачът и производителят губят пари.
Сега разбрахме какво ти е нивото!
Айде сега Хълман е виновен че има лакоми продавачи които искат да вземат комисионата без да се интересуват дали клиента ще върна стоката.
( Ако политиката на този магазин в който ти си работил е такава че върне ли клиента продукта ти взимат обратно комисионата още по зле за теб че си почнал да работиш там. Аз не бих почнал работа в такъв магазин работа при тези условивя. Явно човек трябва да е доста десперат за работа и пари за да се навие да работи при условие че ако клиента не хареса стоката и я върне да му вземат обратно комисионата.)
Имаш ли идея колко несериозни производители има по света които правят боклуци които са добре опаковани а клиента не може да ги проба за да види как работят за 5 мин в магазина. )
От къде си сигурен че клиента наистина е недоволен като връща стоката?
На теб не ти ли се е случвало да вземеш някаква стока от магазина а като се прибереш в къщи на спокойствие да включиш електрониката в контакта, в компютъра за камера за да видиш дигиталната снимка на голям екран а не на 2-ва на 2 -ва см на екрана на камерата, да чуеш звука и да решиш че не ти харесва.
Араби в Канада има сигурно от 50 години и до вчера нямаше проблеми. Днес ти дойде в Канада почна работа в смотания магазин, взеха ти комисионата защото някой арабин, индиец или руснак върнал стоката и ти сега реши че тези хора са селяни.
Някой да те е карал да почваш работа в този магазин на сила? Има и много други бизнеси на комисиона при които няма връщане на комисионата.
( Ако политиката на този магазин в който ти си работил е такава че върне ли клиента продукта ти взимат обратно комисионата още по зле за теб че си почнал да работиш там. Аз не бих почнал работа в такъв магазин работа при тези условивя. Явно човек трябва да е доста десперат за работа и пари за да се навие да работи при условие че ако клиента не хареса стоката и я върне да му вземат обратно комисионата.)
Имаш ли идея колко несериозни производители има по света които правят боклуци които са добре опаковани а клиента не може да ги проба за да види как работят за 5 мин в магазина. )
От къде си сигурен че клиента наистина е недоволен като връща стоката?
На теб не ти ли се е случвало да вземеш някаква стока от магазина а като се прибереш в къщи на спокойствие да включиш електрониката в контакта, в компютъра за камера за да видиш дигиталната снимка на голям екран а не на 2-ва на 2 -ва см на екрана на камерата, да чуеш звука и да решиш че не ти харесва.
Араби в Канада има сигурно от 50 години и до вчера нямаше проблеми. Днес ти дойде в Канада почна работа в смотания магазин, взеха ти комисионата защото някой арабин, индиец или руснак върнал стоката и ти сега реши че тези хора са селяни.
Някой да те е карал да почваш работа в този магазин на сила? Има и много други бизнеси на комисиона при които няма връщане на комисионата.
- ablood
- Обратна връзка:
Hull, аз проблеми нямах, защото бях много за кратко на позиция продавач. Не всеки е толкова смотан. Просто ме беше грижа за фирмата за която работех и се дразнех от селските номерца които бяха ЕЖЕДНЕВИЕ и все от една и съща раса.
Пък и нещата са така калкулирани, за да се продават стоки на клиенти, които ще останат доволни от тях. Ако клиента върне стоката значи е разочарован, магазинът губи време и печалба (или транспорт), производителя куби продукта. И това ли е тъпо според теб?
Ако ти се кефиш да си купуваш най-евтините неща и после да си ги връщаш...
Пък и нещата са така калкулирани, за да се продават стоки на клиенти, които ще останат доволни от тях. Ако клиента върне стоката значи е разочарован, магазинът губи време и печалба (или транспорт), производителя куби продукта. И това ли е тъпо според теб?
Ако ти се кефиш да си купуваш най-евтините неща и после да си ги връщаш...
ablood написа:
Какво значи калкулация ( ценообразуване, себестойност плюс разходи за транспорт и продажба )
Ако продукта е калпав ако ще да е 15 $ или 150 $ като не ти харесва го връщаш.
Пряко отношение към задържането на стоката има качеството а не цената.
Освен ако продукта не е купен от долар стора и струва 1 $ а разхода да идеш до магазина да го върнеш с колата е по голям от долара който ще вземеш обратно.
Не ми казвай че си работил в долар стор или подобен магазин.
В Монтреал е най голямата концентрация на араби в цяла Канада. Ако и квартала в който се намира магазина е предимно с араби ти кой искаш да дойде като клиент в магазина? Може би искаш говернер дженерал или прайм министъра да дойдат специално от Отава за да пазаруват в тоя магазин. Да беше отишъл в Келона нямаше да има толкова араби.дразнех се от селските номерца които бяха ЕЖЕДНЕВИЕ и все от една и съща раса.
Как точно са калкулирани? Като продавача те насърчава и ти казва: Вземете стоката и ако не я харесате я върнете в следващите 30 дни.Пък и нещата са така калкулирани, за да се продават стоки на клиенти, които ще останат доволни от тях
Какво значи калкулация ( ценообразуване, себестойност плюс разходи за транспорт и продажба )
Ако продукта е калпав ако ще да е 15 $ или 150 $ като не ти харесва го връщаш.
Пряко отношение към задържането на стоката има качеството а не цената.
Освен ако продукта не е купен от долар стора и струва 1 $ а разхода да идеш до магазина да го върнеш с колата е по голям от долара който ще вземеш обратно.
Не ми казвай че си работил в долар стор или подобен магазин.
Hullman, колата си я карам всеки ден с изкл. на времето когато съм ваканция което при мен като скромен ба4катор е поне месец и половина годишно. А при теб като преуспял бизнесмен би требало да е около 4 месеца. Са тиа 1200$ дето ще спестиш за 4 месеца по добре да ги изпиеш на пина-колада на акапулко примерно като тука е 5 метра снег 

Забравяш че колата на Хълман е лизната на името на бизнеса. И да ида на ваканция бизнеса си работи и докато се печа на плажа дохода ми не спира. Колата се кара от служители защото не е правилно да карат личните си коли по бизнес дела.
По ми е добре да плащам по 300 на месец но да не спира дохода от **** на седмица:)

По ми е добре да плащам по 300 на месец но да не спира дохода от **** на седмица:)
- Kan_Tangra
Хаха ... нямало да спре дохода
А кой ще върти парите? При такива малки бизнеси лесно се краде, и затова собственика е принуден да кибичи 24часа в дюкянчето 12 мес в годината. Като гледам и редовното ти присъствие във форума, или на карибските плажове трябва да са пуснали нет, или трябва да си закопчан във офиса редовно.
Знам един ливанец, дето продава дюнери на центъра. Макар да има поне 5-6 души персонал - като отида на обяд да си купувам дюнер, той е там. Като ида след диското в 3 сутринта - пак е там. В който и божи ден да съм отишъл, откакто живея в монреал, може да я лято, зима, болен или здрав сезон, може да е денем, може ад е нощем, може да е събота, неделя, делничен ден, тоя пич е винаги и неотменно там. Понеже се знаем, и му викам "Абе ти не спиш ли?! Нали имаш работници", а той:" Аа, не, трябва някой да ги наглежда винаги!"
Занаятчийските бизнеси са така. Няма ваканции и няма акапулко.
Е поне тоя "бизнесмен" пълни гушката на детето си, малкото арабче, да кара нови БМВ-та, и да не посещава Митко майстора, да се прай на баровец и да гони монреалските какички ..
Не ми е ясно, обаче, ти за какво складираш

А кой ще върти парите? При такива малки бизнеси лесно се краде, и затова собственика е принуден да кибичи 24часа в дюкянчето 12 мес в годината. Като гледам и редовното ти присъствие във форума, или на карибските плажове трябва да са пуснали нет, или трябва да си закопчан във офиса редовно.
Знам един ливанец, дето продава дюнери на центъра. Макар да има поне 5-6 души персонал - като отида на обяд да си купувам дюнер, той е там. Като ида след диското в 3 сутринта - пак е там. В който и божи ден да съм отишъл, откакто живея в монреал, може да я лято, зима, болен или здрав сезон, може да е денем, може ад е нощем, може да е събота, неделя, делничен ден, тоя пич е винаги и неотменно там. Понеже се знаем, и му викам "Абе ти не спиш ли?! Нали имаш работници", а той:" Аа, не, трябва някой да ги наглежда винаги!"
Занаятчийските бизнеси са така. Няма ваканции и няма акапулко.
Е поне тоя "бизнесмен" пълни гушката на детето си, малкото арабче, да кара нови БМВ-та, и да не посещава Митко майстора, да се прай на баровец и да гони монреалските какички ..
Не ми е ясно, обаче, ти за какво складираш

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола