Tanita написа:Автобуса вече се движи цял ден
Всичко зависи ,кой какво търси,семеен ли си,сам ли си... Първата година ,когато учехме и имахме повече време,живеехме в центъра и излизахме много. Сега просто нямам това време, а и оценявам спокоиствието от това да не усещаш миризмата на разни екзотични кухни и когато заспиваш наоколо да е тихо и най-вече детето ти да ходи с желание на училище. Някой беше писал,че Западната част на Монреал е като санаториум и наистина е така! А може би просто остарявам
Според мен всеки трябва да опита сам ,за да избере своето място!
Таните, сайта на СТМ се ъпдейтва доста бързо с разписанията.
Нали не мислиш, че знам наизуст всеки автобус и графика му. Просто проверих по номера, който ти даде. Никога реалното разписание не се различава от това в интернет. А там е отбелязано до 2.40 и съответно до 18.40.
Казваш, че нямаш свободно време ...
Като си живеела в центъра си имала, а после си нямала свободно време ... и обяснението е ученето ...
може да си сметнеш на един лист колко от свободното ти време отива в път, и да си помислиш дали точно работата е причина да нямаш свободно време.
Да, наистина, хората имат различни приоритети, но някак ежедневието на човек да е само от работа - в къщи - от работа - в къщи - от работа - в къщи,
като тиренцето тук се равнява на някъде към час, час и половина ... и то в едната посока ...
някак това ежедневие не ми се нрави.
(вземете един лист и си сметнете времето - 8часа сън, 8 часа работа, 2.5-3 часа път, 3часа къпане,ядене, готвене, миене на зъби и тн, 1час пазарене - храна, дрехи и тн, 1 час ТВ или филми - ето ти 24 часа)
Е, сега сметнете същото, но ако пътувате 10-20 минути на ден, вместо 3часа ...
Разликата в придобитото свободно време е огромна !!!
С това пътуване си унищожаваш последните 2-3 часа време, които би имал иначе за себе си.
Годис,
за колата - дали имам или нямам конкретно в случая няма значение. Беше ми отговорено с примери с автобуси и влакове.
Приех тези примери без да ги обсъждам, защото с автобус е по-бързо от кола ....
Явно не си от Канада, нито си живял наскоро там, но да те светна, че за автобусите има отделена скоростна лента по магистралата.
Ако автобуса го прави за 20 мин, с кола ще изминеш същото разстояние сутрин за работа някъде за около 2 часа.
Хайде да стъпим малко по реално на земята и да казваме това, което сме видели, а не това, което си мислим че би трябвало да е.