TOEFL iBT питане
TOEFL iBT питане
Има ли някой,който скоро се е явявал на него?Интересува ме колко дълги са били секциите за Reading i Listening.
От няколко дни взех да чета книгата на Barron's TOEFL iBT 2007. Вътре пише,че някои от тестовете могат да имат да речем 5 параграфа за Рийдинг или че Лиснинга може да бъде доста по-дълъг от нормалното.Това било с експериментална цел и по време на истинския тест не знаеш кои от параграфите били за реално оценяване и кои са просто експериментално.Ако това е вярно то е много е...о,защото ще те изтощат без да има смисъл,а това всъщност ще доведе до нисък скор. В Delta's Key to the iBT и в Longman тестовете са само с 3 параграфа за Риидинг, но Баррон'с е просто изродски.
Много моля тези,които са се явявали да споделят информация.Благодаря предварително.Важно е.
От няколко дни взех да чета книгата на Barron's TOEFL iBT 2007. Вътре пише,че някои от тестовете могат да имат да речем 5 параграфа за Рийдинг или че Лиснинга може да бъде доста по-дълъг от нормалното.Това било с експериментална цел и по време на истинския тест не знаеш кои от параграфите били за реално оценяване и кои са просто експериментално.Ако това е вярно то е много е...о,защото ще те изтощат без да има смисъл,а това всъщност ще доведе до нисък скор. В Delta's Key to the iBT и в Longman тестовете са само с 3 параграфа за Риидинг, но Баррон'с е просто изродски.
Много моля тези,които са се явявали да споделят информация.Благодаря предварително.Важно е.
Re: TOEFL iBT питане
съвсем наскоро. 5 параграфа рийдинг - не изродски, а извергниbro написа:Има ли някой,който скоро се е явявал на него?Интересува ме колко дълги са били секциите за Reading i Listening.

лиснинга като че ли нямаше край

600 от 665 макс. Тогава им беше друга системаста от точки. това не е много. сега мога да ти изкарам 98-99%ninka83 написа:аз сериозно говоря, че те променят формата нон-стоп, т.е. всеки месец и си правят различни експерименти.becks написа:Аз на ТОЕФЛ се явявах последно преди 10 години
хубаво де, кажи колко изкара преди 10 годиниаз не крия - 93 за тойфела, но без нула подготовка, ей тъй

разбрах, сорриbecks написа:600 от 665 макс. Тогава им беше друга системаста от тоninka83 написа:аз сериозно говоря, че те променят формата нон-стоп, т.е. всеки месец и си правят различни експерименти.becks написа:Аз на ТОЕФЛ се явявах последно преди 10 години
хубаво де, кажи колко изкара преди 10 годиниаз не крия - 93 за тойфела, но без нула подготовка, ей тъй
чки. това не е много. сега мога да ти изкарам 98-99%

бексаааа, знаеш ли, че и аз навремето можех да тичам добре

(немам общо с хълските)

Последно промяна от ninka83 на Сря Юли 09, 2008 10:08 am, променено общо 1 път.
знаеш ли, отчасти май е индикацияbro написа:За мен най-голямата тъпотия е,че самия тоефл не бих казал да е индикация,че знаеш езика.

отделно изисква огромна концентрация за 4-5 часа, абе направо трябва да изпаднеш в медитация

Лично според мен Barron's iBT подготвя чудесно за теста. Пасажите за четене, които ми се паднаха бяха много подобни. Аз взех изпита края на Февруари 2007. По-дългата секция ми беше слушането, което не ми попречи да изкарам на същата 29 от 30 точки. Вече не помня всички учебници дето четох като се готвих.
Моята стратегия беше да взема първо GMAT и веднага след него TOEFL iBT. Втория ми се стори най-лесния изпит, на който съм се явявала някога. Според мен iBT не е толкова стратегия (както например GMAT), а повече практика. Повтаряш упражненията много пъти и на самия изпит ти е много лесно.
Поздрави и успех на всички кандидатстващи
На мен ми остава още няколко месеца до дипломиране и нямам търпение
Весела
PS. В подготовката за iBT много ми помогна да се записвам като говоря. Малко е трудно да си представиш за колко време ще успеш да отговориш изчерпателно.
Моята стратегия беше да взема първо GMAT и веднага след него TOEFL iBT. Втория ми се стори най-лесния изпит, на който съм се явявала някога. Според мен iBT не е толкова стратегия (както например GMAT), а повече практика. Повтаряш упражненията много пъти и на самия изпит ти е много лесно.
Поздрави и успех на всички кандидатстващи
На мен ми остава още няколко месеца до дипломиране и нямам търпение

Весела
PS. В подготовката за iBT много ми помогна да се записвам като говоря. Малко е трудно да си представиш за колко време ще успеш да отговориш изчерпателно.