TOEFL iBT питане

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
bro

TOEFL iBT питане

Мнение от bro »

Има ли някой,който скоро се е явявал на него?Интересува ме колко дълги са били секциите за Reading i Listening.
От няколко дни взех да чета книгата на Barron's TOEFL iBT 2007. Вътре пише,че някои от тестовете могат да имат да речем 5 параграфа за Рийдинг или че Лиснинга може да бъде доста по-дълъг от нормалното.Това било с експериментална цел и по време на истинския тест не знаеш кои от параграфите били за реално оценяване и кои са просто експериментално.Ако това е вярно то е много е...о,защото ще те изтощат без да има смисъл,а това всъщност ще доведе до нисък скор. В Delta's Key to the iBT и в Longman тестовете са само с 3 параграфа за Риидинг, но Баррон'с е просто изродски.
Много моля тези,които са се явявали да споделят информация.Благодаря предварително.Важно е.
pumpy

Мнение от pumpy »

ако не ти е късно ще ти кажа на 2 август
ninka83

Re: TOEFL iBT питане

Мнение от ninka83 »

bro написа:Има ли някой,който скоро се е явявал на него?Интересува ме колко дълги са били секциите за Reading i Listening.
От няколко дни взех да чета книгата на Barron's TOEFL iBT 2007. Вътре пише,че някои от тестовете могат да имат да речем 5 параграфа за Рийдинг или че Лиснинга може да бъде доста по-дълъг от нормалното.Това било с експериментална цел и по време на истинския тест не знаеш кои от параграфите били за реално оценяване и кои са просто експериментално.Ако това е вярно то е много е...о,защото ще те изтощат без да има смисъл,а това всъщност ще доведе до нисък скор. В Delta's Key to the iBT и в Longman тестовете са само с 3 параграфа за Риидинг, но Баррон'с е просто изродски.
Много моля тези,които са се явявали да споделят информация.Благодаря предварително.Важно е.
съвсем наскоро. 5 параграфа рийдинг - не изродски, а извергни :lol:
лиснинга като че ли нямаше край :? може би около половин час, ако не и повече, около 10 парчета за слушане. не музикални :wink:
becks

Мнение от becks »

Ако рийдинга на TOEFL ви изглежда труден, пробвайте с рийдинг-а на SAT или GMAT. След един такъв тест си чувстваш мозъка изстискан ;)
ninka83

Мнение от ninka83 »

not at all Becks :wink:

скоро явявал ли си се на тойфл :shock: аз бях шокирана. те са променили всичко...
:roll: рийдинга в GMAT има някаква логика. докато при тойфела тия , които избират парчетата и въпросите мисля , че са лишени от такава :cry:
след тойфела 6 часа ме боля глава :oops:
becks

Мнение от becks »

Аз на ТОЕФЛ се явявах последно преди 10 години ;)
bro

Мнение от bro »

За мен най-голямата тъпотия е,че самия тоефл не бих казал да е индикация,че знаеш езика.
ninka83

Мнение от ninka83 »

becks написа:Аз на ТОЕФЛ се явявах последно преди 10 години ;)
аз сериозно говоря, че те променят формата нон-стоп, т.е. всеки месец и си правят различни експерименти.
хубаво де, кажи колко изкара преди 10 години :wink: аз не крия - 93 за тойфела, но без нула подготовка, ей тъй :beer:
becks

Мнение от becks »

ninka83 написа:
аз сериозно говоря, че те променят формата нон-стоп, т.е. всеки месец и си правят различни експерименти.
хубаво де, кажи колко изкара преди 10 години :wink: аз не крия - 93 за тойфела, но без нула подготовка, ей тъй :beer:
600 от 665 макс. Тогава им беше друга системаста от точки. това не е много. сега мога да ти изкарам 98-99% ;)
ninka83

Мнение от ninka83 »

becks написа:
ninka83 написа:
600 от 665 макс. Тогава им беше друга системаста от то
чки. това не е много. сега мога да ти изкарам 98-99% ;)
разбрах, сорри :wink: сега максимума е 120 за тойфел, но изпита е по-раличен от преди 10 години :lol:

бексаааа, знаеш ли, че и аз навремето можех да тичам добре :lol: като за медали :wink:
(немам общо с хълските) :P
Последно промяна от ninka83 на Сря Юли 09, 2008 10:08 am, променено общо 1 път.
ninka83

Мнение от ninka83 »

bro написа:За мен най-голямата тъпотия е,че самия тоефл не бих казал да е индикация,че знаеш езика.
знаеш ли, отчасти май е индикация :roll: колкото почвече си чел/а и имаш познания в различни областти, толкова по-лесно ще ти бъде бъде само да прошариш с очи пасажа за да схванеш идеята. все има някаква идея, повечето от пасажите са научни. т.е. когато ти е познато е много по-лесно. и печелиш време.

отделно изисква огромна концентрация за 4-5 часа, абе направо трябва да изпаднеш в медитация :lol:
dairymaid

Мнение от dairymaid »

Лично според мен Barron's iBT подготвя чудесно за теста. Пасажите за четене, които ми се паднаха бяха много подобни. Аз взех изпита края на Февруари 2007. По-дългата секция ми беше слушането, което не ми попречи да изкарам на същата 29 от 30 точки. Вече не помня всички учебници дето четох като се готвих.

Моята стратегия беше да взема първо GMAT и веднага след него TOEFL iBT. Втория ми се стори най-лесния изпит, на който съм се явявала някога. Според мен iBT не е толкова стратегия (както например GMAT), а повече практика. Повтаряш упражненията много пъти и на самия изпит ти е много лесно.

Поздрави и успех на всички кандидатстващи
На мен ми остава още няколко месеца до дипломиране и нямам търпение :-)

Весела

PS. В подготовката за iBT много ми помогна да се записвам като говоря. Малко е трудно да си представиш за колко време ще успеш да отговориш изчерпателно.
Публикувай отговор