Развод преди Букурещ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
sabina
Мнения: 36
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 1:19 pm
Местоположение: Montreal

Развод преди Букурещ

Мнение от sabina »

Здравейте, аз съм Петър - почти бившият съпруг на Сабина.

Попаднах в доста интересен казус и сега трябва да напиша писмо до Виена.

Казус
22.11.2007 - изпратени документи до Виена
10.12.2007 - потвърждение за получаване
06.06.2008 - интервю - успешно
15.06.2008 - Сабина ми съобщава, че ще подпише двугодишен договор и (евентуално) няма да дойде с мен в Канада...

За мен този договор не е проблем. Проблемът ми е в това, че тя не иска деца. През месец март я попитах защо не иска, отговори ми, че не иска "сега". С празната си наивна тиква реших, че това "сега" означава преди да заминем и устроим. Аз също не искам деца преди да заминем и да се устроим. Обаче...

Тя не искала деца заради кариерата си на оперна певица! Тя допуска да няма деца ако има успешна кариера. Пожелавам й най-успешната кариера! Аз за себе си не допускам да нямам деца, независимо от славата и богатството на жена си!

Тя е знаела, че ще се разделим, но не е направила нищо по въпроса за "да не ме прецака"... Както и да е в момента задвижвам процедура по развод.

А, за малко да забравя да се самоомаскаря: когато се оженихме аз взех нейното име. Сега оценявам, че съм глупак и съм готов да си платя за "гяволъка". И ще си платя безропотно...

Имам един въпрос:
Според вас има ли вариант да изпратя до Виена само допълнителни документи (акт за развод, нов паспорт, ...каквото още е нужно), те да ми преизчислят точките и да продължа процедурата си сам на база успешно преминатото интервю?

Другият вариант е да започна процедурата отначало сам, но вече съм загубил доста време, а това ще ме забави допълнително. Разбира се готов съм и на този вариант, но ако има възможност да изпратя нужните документи и да продължа процедурата, ще е най-добре :-)

Поздрави
Аватар
milla
Модератор
Мнения: 1115
Регистриран на: Чет Фев 19, 2004 3:09 pm
Местоположение: BG, Пловдив, вече в Монреал

Мнение от milla »

Кой от вас двамата е водещия кандидат в процедурата?
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
sabina
Мнения: 36
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 1:19 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от sabina »

milla написа:Кой от вас двамата е водещия кандидат в процедурата?
Аз, Петър

Поздрави
arogance
Мнения: 172
Регистриран на: Вто Яну 09, 2007 8:51 am
Местоположение: Варна - Монреал-Едмънтън

Мнение от arogance »

sabina написа:
milla написа:Кой от вас двамата е водещия кандидат в процедурата?
Аз, Петър

Поздрави
Ти можеш да отидеш и без нея там, защото си водещ кандидат, но тя без теб не може.
sabina
Мнения: 36
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 1:19 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от sabina »

arogance написа:
sabina написа:
milla написа:Кой от вас двамата е водещия кандидат в процедурата?
Аз, Петър

Поздрави
Ти можеш да отидеш и без нея там, защото си водещ кандидат, но тя без теб не може.
И това го има като вариант, но както споменах, аз нося нейното име, а не искам да имам канадски документ с нейното име...

Поздрави
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Петър,съжалявам за това,което се случва....
Но човече,гледай сега на теб да ти е добре.Пък дори и да трябва да стъпиш на Канадска земя с нейното име.После ще си го променяш.
Хайде заради една жена да си объркаш и твоя Живот.
Хич не трябва да те интересува ,че ще носиш известно време нейното име,пък и ти си имаш кращелно и там е истинското ти име.
Успех и няма да гледаш назад :)


Послеслов : Ти предполагам не си искал или мислил да се разделяте,не си мислил и че няма да имате деца,но сам знаеш Живота поднася понякога горчивини.Същото е и с Името- ще трябва да преодолееш и това и да го приемеш като нещо моментно.
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

sabina написа:И това го има като вариант, но както споменах, аз нося нейното име, а не искам да имам канадски документ с нейното име...
Това наистина го има като вариант, но означава до края на процедурата да няма никакъв развод и тя (процедурата) да си върви като за двама - с плащане на всички такси, правене на медицински прегледи от двамата и т.н. Та чак след получаването обратно на паспортите с визи в тях да се мисли за развод - в периода от получаването им до самото заминаване.
Иначе другият вариант сам си го споменал - развод, уведомяване на Виена и преизчисляване на точките за теб като сам кандидат. При положение, че покриваш минимума, получаваш нова сертификат на твое име. След което продължаваш с процедурата за виза.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
sabina
Мнения: 36
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 1:19 pm
Местоположение: Montreal

Благодаря ви Dparo u TaHq,

Мнение от sabina »

Dparo u TaHq, вашият съвет звучи мъдро. Този вариант наистина е най-добър и лек :-).

Linko, имаш ли идея дали ще трябва да чакам 6 месеца за ново интервю и да се явя на него сам или преминатото интервю ми върши работа? Сам покривам точките...

Ще си поблъскам още малко главата и ACTION! :-)

Поздрави
mimi-pande
Мнения: 70
Регистриран на: Пет Май 02, 2008 12:38 pm
Местоположение: PLOVDIV

Мнение от mimi-pande »

Здравей Петър,много е кофти това ,което става с твоето семейство,но Драго е много прав.Та за твоят казус ,моят девер се разведе след интервюто '' по други причини'', той беше водещ, изпрати писмо за да уведоми емиграционните при което те му отговориха веднага да върне двата сертификата-неговия и на съпругата му.Той им изпрати сертификатите заедно със посмо в което описваше ситуацията и ,че иска да продължи сам.От Виена му отговориха ,че покрива точките и му изпратиха нов сертификат само за него,без ново интервю.Ако искаш повече инфо пиши на лични.
Nonika

Мнение от Nonika »

Петре няма страшно. Тука имената в документите ги слагат по акта за раждане. Т.е. дори българския паспорт да ти е с нейно име ще видиш че на документите ти ще си фигурира твоето.
zenman
Мнения: 185
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 11:12 am

Мнение от zenman »

Само да допълня, че съдът по правило връща името на съпруга(съпругата), каквото е било преди брака, ОСВЕН ако в исковата молба този, който носи името на другия изрично не поиска да го запази. И въпреки това, съдът пак преценява дали има достатъчно мотиви да го остави с чуждото име(ако например е станал известен с него в обществото и др.). Така че, след решението за развод, ще се казваш пак както преди.
annie77
Мнения: 40
Регистриран на: Нед Яну 14, 2007 1:37 pm
Местоположение: София

Мнение от annie77 »

Аз се разведох след подаване на документите до Виена и преди получаване на дата за интервю. Преведох решението за развод, сканирах него и българския оригинал и ги изпратих с мейл до Виена (на Лиза Шрайбер Lisa.Schreiber@micc.gouv.qc.ca ). Получих отговор (по мейла), който гласеше приблизително следното: "преизчислихме точките ви като индивидуален кандидат (аз бях водеща), събирате точките и в този случай, датата ви за интервю е..., на интервюто носете оригиналните документи и превода". Но си задължен да уведомиш имиграционните власти за всяка промяна в семейното положение (или други факти касаещи информацията, която попълваш във формулярите) независимо в кой стадий на процедурата си- пишеше го изрично на някой от формулярите за Виена, но не си спомням кой точно. Надявам се да съм била полезна, успех и попътен вятър!
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

Аз лично бих продължил така и бих кацнал оженен в Канада. После ще се окаже че половинката не иска да дойде и ще се разведеш със съответната промяна на името.
sabina
Мнения: 36
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 1:19 pm
Местоположение: Montreal

Благодаря на всички!

Мнение от sabina »

Благодаря ви, хора!

Вчера изпратих писмо до Виена. Според това, което ми отговорят ще взема решение кой от двата варианта ще е по-подходящ :-)

Ще ви държа в течение, защото не се знае кой има нужда от подобна информация...

Благодаря ви

Петър
didi1979
Мнения: 196
Регистриран на: Чет Апр 17, 2008 8:21 am

Мнение от didi1979 »

Следя с интерес темата,за6ото и моето положение е разклатено! Sabina моля те като полу4иш отговор да пишеш какво са ти отговорили
Публикувай отговор