Попаднах в доста интересен казус и сега трябва да напиша писмо до Виена.
Казус
22.11.2007 - изпратени документи до Виена
10.12.2007 - потвърждение за получаване
06.06.2008 - интервю - успешно
15.06.2008 - Сабина ми съобщава, че ще подпише двугодишен договор и (евентуално) няма да дойде с мен в Канада...
За мен този договор не е проблем. Проблемът ми е в това, че тя не иска деца. През месец март я попитах защо не иска, отговори ми, че не иска "сега". С празната си наивна тиква реших, че това "сега" означава преди да заминем и устроим. Аз също не искам деца преди да заминем и да се устроим. Обаче...
Тя не искала деца заради кариерата си на оперна певица! Тя допуска да няма деца ако има успешна кариера. Пожелавам й най-успешната кариера! Аз за себе си не допускам да нямам деца, независимо от славата и богатството на жена си!
Тя е знаела, че ще се разделим, но не е направила нищо по въпроса за "да не ме прецака"... Както и да е в момента задвижвам процедура по развод.
А, за малко да забравя да се самоомаскаря: когато се оженихме аз взех нейното име. Сега оценявам, че съм глупак и съм готов да си платя за "гяволъка". И ще си платя безропотно...
Имам един въпрос:
Според вас има ли вариант да изпратя до Виена само допълнителни документи (акт за развод, нов паспорт, ...каквото още е нужно), те да ми преизчислят точките и да продължа процедурата си сам на база успешно преминатото интервю?
Другият вариант е да започна процедурата отначало сам, но вече съм загубил доста време, а това ще ме забави допълнително. Разбира се готов съм и на този вариант, но ако има възможност да изпратя нужните документи и да продължа процедурата, ще е най-добре

Поздрави