Пресни впечатления от БГ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
danielle

Мнение от danielle »

becks написа: Горната снимка е къща в цигански квартал в гр. Левски (с преобладаващо ромско население)
и ние си имаме подобни такива къщи, само дето там живеят братчедите на ромите... и слона моя приятел :lol: и малко в множко ми идват :shock:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

danielle написа:
becks написа: Горната снимка е къща в цигански квартал в гр. Левски (с преобладаващо ромско население)
и ние си имаме подобни такива къщи, само дето там живеят братчедите на ромите... и слона моя приятел :lol: и малко в множко ми идват :shock:
Разликата знаеш ли каква е със социалните жилища в Канада ?
Предполагам се сещаш - едните са за социално слабите, а другата, българската е притежание на заможна циганска фамилия /да не се казва как е станала заможна/.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
becks

Мнение от becks »

krimon написа:не е бе, бекс :)
що не снимаш сега ти торонтовските социални, да видим какво ще изровиш. За циганите само не ми напомняй - виж линка пуснат от Жени.
Чинята "БМВ" е силно символична :wink: ... и оградата :roll:

нали знаеш какво е казал Анатол Франс за оградите и гробищата ...
Нямам време да снимам, ама изглеждат ето така. предполагам, че ако се разтърся, мога и да намеря някое спретнато блокче, но реалността е друга ;)

Изображение
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Интересно, как ли крадат ток индийците, живеещи в този блок? Не виждам никакви куки, закачени на жици.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

ablood написа:Интересно, как ли крадат ток индийците, живеещи в този блок? Не виждам никакви куки, закачени на жици.
Ми що да крадат? :?: Нали им го плащат ... опс... плащаме!
8)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Иване, ти нали си в Албърта, как плащаш социални помощи в Онтарио :roll:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
danielle

Мнение от danielle »

ablood написа:Интересно, как ли крадат ток индийците, живеещи в този блок? Не виждам никакви куки, закачени на жици.
те са от образованите братчеди, ша да знаеш... :lol:

и понеже отнесoх хурката, че съм пропищяла за social и протчие помощи, предлагам на вниманието на всички, които живеят или имат намерение да живеят в B.C. следния сайт:
http://www.mhr.gov.bc.ca/bcea.htm
http://www.iaestimator.gov.bc.ca/

не знам до колко ще им послужи като информация, но дано съм била полезна...:wink:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

krimon написа:Иване, ти нали си в Албърта, как плащаш социални помощи в Онтарио :roll:
Ми сички сме в кюпа. Федералниите данъци.
8)
http://www.fin.gc.ca/FEDPROV/mtpe.html
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

Свестните хора в BC при нужда ползват този сайт
www.working.com
danielle

Мнение от danielle »

а моя съвет към свестните хора на B.C. (каквото и да значи това, след като вече има свеcтни и несвеcтни :shock: )е да погледнете тези сайтове и вие да прецените какво ви трябва за в бъдеще...

career cruising
www.careercruising.com
Username:aware
password: careers

and

www.access.ct.bridges.ca
login-
site ID: 0100301
password: AWARE (ГОЛЕМИ БУКВИ)
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

AWARE Society is a non-profit organization with a volunteer Board of Directors. AWARE's original mandate was to provide special employment counselling services to women with multiple employment barriers. Over the years, however, services have been extended to include both men and women. In November 1976, funded by the Federal Government Outreach Program, the AWARE Society opened the first office with a staff of three on 6th Street in New Westminster. In April of 1980, an office was opened in Surrey, and one year later, an office opened in Port Coquitlam. That office subsequently moved to Coquitlam and for eighteen years provided services to the Tri-city area. It closed in 1999.

Currently we provide services through offices in New Westminster, Surrey, and Cloverdale. The New Westminster office also provides Wage Subsidy programs for EI eligible clients, as well as for youth who are NOT in receipt of assistance.

AWARE specializes in facilitating employment services responsive to individual and community needs. We are client focused and resourceful at Assisting With Awareness Regarding Employment.

AWARE програмата е достъпна само за тези които са безработни,независимо дали е EI или Welfare.Тука май отново опира до "крадеца вика, дръжте крадеца"
danielle

Мнение от danielle »

Тука май отново опира до "крадеца вика, дръжте крадеца"
пак някой е станал/а с гъза си нагоре и света my е крив нещо...я по добре приемeте приятелски съвет от един свестен жител на B.C (хехехехе) и отидете гъвратнeте по едно :beer: и успокойте страстите ... :lol:, че накрая Коко ще ни сектирдоса и мен и теб :wink:
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

Ще ти останат соц.придобивките дет не можеш да ги откриеш :wink:
lilian100

Мнение от lilian100 »

Alina написа:охх, като чуя някой де се изцепи за "Родината" направо ми кипва кръвта.

Абе що не си оправите " вашЕта" български първо, и после се правете на големите патриоти. И като толкова си обичате свинската кочинка, що не си стоите доволно там, а сте тръгнали да ровите и да си губите времето по разни имигрантски форуми.

И като ми заговорят разни за "родоотстъпници, предатели", ала бала, тинтири-минтири... Скъпи госпожи и господа, ами откъде се е пръкнала България? Сигурно българите са живяли на тази територия от създаването на света!

Аре стига глупости! Това се нарича ЕВОЛЮЦИЯ. Човечеството е мигрирало от създаването си. Не сме открили ние топлата вода! И ако не мигрира и не търси по-добри условия за живот, как ще оцелее!

Това много ми напомня вица за глистчето и Родината! :lol:

За 4 години съм си ходила до БГ веднъж и ужасно се депресирах. БГ каквато беше през 1989 година никога няма да е същата. Сега е застроен *** до *** БОКЛУК. Природа неосквернена не остана, градинка между къщи и блокове не остана... всичко е съсипано. Така че БГ вече Не съществува. Сега има само Чалгария, Мутрария или ако искате Чалгистан и Мутристан, май тези и подхождат повече като име.
Това, че някой е емигрирал не му дава право да обижда сънародниците си, подобно на Libra и Chilli, оприличавайки ги едва ли не на изродени мутанти. Ако говориш гадости за своя собствен народ, какви ли "бисери" ще родиш за другите народи? Ако мразиш толкова своята родина, кой да ти повярва, че би обикнал, която и да е друга страна по света? Както вече казах, никоя емигранстка общност в Канада няма да си позволи да се самооплюва по подобен начин. Само ние. Интересно защо? Че да не би България да е най-ужасното място на света? Или пък българите да сме най-уродливия народ?
А пък като чуя как някой казва колко хубаво е било в България до 1989 г. направо се чудя дали тогава сме живели в една и съща страна. Защото това, което аз си спомням от 1989 г. или малко преди това, са празните магазини, режимът на тока, комунистическата пропаганда, двете програми на телевизията. Изобщо все "достижения" на цивилизацията. И много ми е интересно как някой, който изпитва носталгия за България от времето на комунизма, изобщо е решил да емигрира в "прогнилия запад", а не се е ориентирал към Северна Корея, Куба или Беларус, където все още има от "красотите" на тази "прекрасна" система, наречена комунизъм...
Жени

Мнение от Жени »

krimon написа: ...... За циганите само не ми напомняй - виж линка пуснат от Жени.......
krimon, циганските блокове, чиито линк пуснах, бяха по повод, че Любо смята, че В БГ държавата не се грижи примерно за циганите и те живеят в катуни и на улицата!А в Канада разбира се било обратно! :lol:

Аз му споделих, че дори да им даде социални благинки, те, БГ циганите, не се нуждаят от тях и ги съсипват. И в доказателство приведох снимковия материал. :wink:

Споделих още, че кнадците гледат на социалните жилища в канада както българите на циганските блокове и няколко пъти ти обясних, че сравнението не е буквално! Но ти нещо се обиди, та то се наложи снимки да правиш и т.н.

Още веднъж специално за теб: Мисля, че Средностатистическият българин, живеещ в нормален жилищен комплекс в голям български град смята за мизелни циганските блокове, които държавата е подарила на обитателите им. По същия начин средностатистическият канадец, живеещ в къща със зеленина , беседка и барбекю в задния си двор, смята за мизерни социалните жилища, които канадското правитество предоставя като подаяния на нуждаещите се!

Нямам против социалните помощи в Канада и хората, които ги ползват! 8)

Дано си разбрала паралела, който специално за теб разяснявам отново! :wink:
Заключено