Цитат от “Semeen”:
“Приемам, че написаното е адресирано до мен (и други като мен), защото съм в съответното състояние. Ще имам предвид твойте точки. Кажи ми, обаче, как човек разбира, че е готов за емигрантския живот? Това не се ли вижда когато вече си имигрант. Да, това е парадокс, но живота е пълен с такива. Друго - как се държи човек от държава с история? Като се има предвид, че отива в държава с кратка история. Трябва ли да изнеса две-три беседи на тема българска история? (Последното беше шега)
Не казваш нищо за семейните с деца. Каква точка ще включиш по този въпрос? Децата са невръстни.”
За мен, този Форум, е невероятна възможност /поне за кратко да се почувствам като в България/ - защо ли?
Ми защото се срещам /дори да е виртуално/ със сънародници: обменяме ифо, шегуваме се , съпреживяваме и плюем, радваме се и страдаме -понякога се караме – Такива сме!, Тука сме!/във Форума/- защото родината ни е обща.
Никой не избира къде да се роди, но всеки може да избере начина си на живот.
По една или друга причина /политическа, икономическа , авантюризъм/- ние сме Тук./Канада/
.....та апела ми е: Не си харчи времето и парите да идваш до тук, ако не си абсолютно убеден в това.
Ако не си подготвен –шока е голям /всичко им е на обратно:
Голямото е малко, а малкото- голямо; хаоса е организиран, а организацията им е хаос / :nut:
......и всичко е в пъти по- голямо от БГ-то: кат започнеш – то- територия, заплащане, спокойствие; дори кучетата не лаят а котките им не мяукат и жените им са в пъти по-големи от нашенките/на килограми/,а умствено е обратното; тревата им обаче е по-зелена от нашата , а “тръстиката”/на “батето”/- необятна!
Английският си трябва/ в краен случай руски или китайски- а съм чувал ,че на някои места на север от 45 паралел вървял и френски- ОПА!- с’я шъ стане една!??/ :uhoh2:
, но ако пристигаш с повечко пари и тук можеш да го научиш!
За децата е рай!
От 1 до 8 клас ги учат на: език, рисуване, да броят пари, пеене и Gym; после обаче става- майка жална.
Ако са по-малки: се усложняват нещата за жена ти да започне работа или да учи,
но има варианти. :freak:
И накрая:на въпроса ти: Как се държи човек от държава с история?
Дръж се като човек с история.
Успех и късмет.