превод и легализация на английски

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
aneliakaramiteva

превод и легализация на английски

Мнение от aneliakaramiteva »

Необходимо ли е дипломите,актовете за раждане,трудови книжки ,удостоверение за липса на произшествие и шофьорски стаж и т.н. освен да се превеждат и да се легализират?Препоръчайте ми агенция в Пловдив,моля :conf:
интервю - 20.11.07- Успешно
Изпратени док.Букурещ-29.11.07
Получени док.Букурещ-03.12.07
Получени баркодове-17.01.08
Получени медицински-07.02.08
Направени медицински-13.02.08
покани за визи-10.03.- 13.03.изпратени пас.
получени паспорти-17.04.08
Bary

f

Мнение от Bary »

не трябва да се легализират :)
Аватар
aneliakaramiteva

Мерси,значи по евтино ще минем :lol: ,а удостоверението от КАТ,ама хич не ми е ясно какво и защо? :roll:
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

Да и аз много искам да разбера за КАТ - защо е нужно това удостоверение, какво би помогнало то в Канада, от къде точно се вади
Ако някой може да сподели ще почерпим :beer: :beer: :beer:
Изображение
emimilanova

Мнение от emimilanova »

А въобще има ли смисъл да се превеждат всички документи тук, след като там държат да са преведени от техни преводачи? :roll:
colimacon

Мнение от colimacon »

Удостоверението от КАТ трябва, за да докаже че имаш шофьорски стаж. В Канада след като минеш листовките не можеш веднага да кормуваш, трябва да минат поне 9 месеца ( може и да греша), а с този документ те допускат направо до изпита за шофиране без да чакаш... Който ще ходи към Торонто може да си го изкара и от консулството ни там, ставало по-бързо отколкото в КАТ. Аз се пробвах във КАТ-Варна но там са такива малоумници, че мисля от консулството ни да си го извадя живот и здраве.. :lol: :lol: Успех на всички.
Аватар
aneliakaramiteva

Нашите приятели заминаха март и си извадиха такова удостоверение от кат по адрес , но ходиха в софия специално да го легализират и превеждат :roll: та в някой фирми за превод легализират документи от кат 64лв,а в мнвр в софия е около 45 :( и превода.
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

Много благодаря на анелия и колимакон за бързите и изчерпателни отговори
Анелия ако идва в Пловдив да мине да я почерпя а колимакон сори много сте ми далечко ама все някой ден може и да се видим пък тогава аз ще черпя :wink: :beer: :D
Изображение
Аватар
aneliakaramiteva

Ще идвам до Пловдив дръж се :lol: ,но можеш ли да ми препоръчаш агенция или фирма за превод.
Bary

f

Мнение от Bary »

значи за удостоверението за кат, в момента си го извадихме и разбрахме, че няма никакъв смисъл, защото то не е за шофьорски стаж , а за липса на произшествия и евентуално може да послужи при застраховател за по-малка застраховка, но за шофьорската книжка не оказва влияние, според мен, и затова незнам дали то ще ни трябва въобще,
от друга страна легализацията на шофьорските книжки ще спести чакане, но друг е въпросът като искат превода да е при техен преводач как ще признаят легализация без превод!
така че мисля че не трябва и това, все пак книжката може и да мине номера защото и на нея самата има и на френски!
Успех!
Последно промяна от Bary на Сря Апр 09, 2008 10:58 am, променено общо 1 път.
becks

Мнение от becks »

Уточнявайте в коя провинция отивате. Това прословуто удостоверение от КАТ е нужно в Онтарио и само с него се доказва шофьорски стаж. За другите провинции не знам.
Аватар
mice

Мнение от mice »

Удостоверение от КАТ и аз си извадих. Но още като видях как изглежда (в София поне ги вадят на тези принтери най-старите и нищо не се чете), казаха ми че трябва да ходя да го легализирам и реших, че мога и без него да мина понеже си бях извадила международна книжка (която също никъде не са ми искали..).
Тук си преведох шофьорската книжка при оторизиран преводач, без превод мисля че няма да стане, защото гърбът на шоф. книжка е само на български. Ние си ги преведохме в Монреал и като ходих на теста моята шоф. книжка с превода бяха напълно достатъчни.
Bary, легализации в Канада не се признават, а и за какво ще легализираш шофьорска книжка? Тя си е официален документ.
Bary

книжка

Мнение от Bary »

mice, благодаря ти много за съветите, бяха ми много полезни! :D
bp_de

Мнение от bp_de »

Що не си направите труда малко да прочетете това онова за тая така бленувана Канада ?
И например какво е легализация и за какво служи и т.н ....
Тогава щахте да разберете че по причина че Канада не е подписала едикое си международно споразумение -думичката легализация е непозната в Канада т.е каквото и да легализираш е пари на вятъра щото тва легализиране НЯМА НИКАВА СТОИНОСТ в Канада.

Но маи е по лесно да се деиства на стаден принцип.....щом едкикои си го е направил и е станало и ние след него....
Публикувай отговор