Калгари / Ванкувър?
- Lub0
- Обратна връзка:
Pepon, технологично всичко е възможно, но я кажи защо тези 3500 сте в Канада, а не в БГ-то? И един приятеслки съвет ftp като услуга умря преди доста години, така че по-добре го замени с sftp или scp примерно, иначе все повече от вашите клинти няма да ви дават достъп 

Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Под шипките (Underneath the rosebud bush)...
Стига сте си мерили фирмите. Тази за която работи Pepon си е читава. Канадкият им офис е в Мисисага. Pepon е прав, че може да се намери добре заплатена за стандарта на страната ИТ работа в България.
Любо също е прав, че България не е пазар за тези услуги, а място за "аутсорсване" на труда. Фирмата в която работи Любо вероятно е един от големите канадски клиенти на фирмата в която работи Pepon, въпреки, че UNIX системите им ( пак вероятно) са предимно от друг производител.
A тези, които измислят проектите за големите немски фирми са в Германия, защото там са тези които взимат решенията. От България ги изпълняват и поддържат.
В крайна сметка всеки сам си знае къде се чувства по-добре.
Стига сте си мерили фирмите. Тази за която работи Pepon си е читава. Канадкият им офис е в Мисисага. Pepon е прав, че може да се намери добре заплатена за стандарта на страната ИТ работа в България.
Любо също е прав, че България не е пазар за тези услуги, а място за "аутсорсване" на труда. Фирмата в която работи Любо вероятно е един от големите канадски клиенти на фирмата в която работи Pepon, въпреки, че UNIX системите им ( пак вероятно) са предимно от друг производител.

A тези, които измислят проектите за големите немски фирми са в Германия, защото там са тези които взимат решенията. От България ги изпълняват и поддържат.
В крайна сметка всеки сам си знае къде се чувства по-добре.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аз познавам 2-ма който се занимават "нещо с компютри" лично не разпитвам какво.Та те изкарват добри пари наистина,имат си нови коли,лятото или зимата отиват на почивка навсякъде другаде но не и в БГ.Познавам и един ,който проектира згради и всичко свързано с изграждането им.На масата си винаги има прескъпо уйски,за гости.Той също е като другите двама. И никой от тези хора нито за момент се замислят да емигрират,Бг си им харесва.
Сега ,не мисля че тези хора са прости и глупави,но мирогледа може би им се опира само до финансовото благополучие и се задоволяват с това,което е сега.
Те може би не мислят какво ще стане с децата им ,защото малко вероятно е един ден децата им да заемат техните места(не че не е възможно,но...).Не мислят че карат новите си коли по абсолютно разбитите пътища на България.Все пак колите им са на лизинг, а не в кеш,което означава че не се завиват с пари.
А може би сега Батето ще се каже,че и в Канада пътищата не са добре?Явно не си е идвал скоро в БГ.
Явно тези мой "познати",не мислят,че един ден ,когато спрат да работят и това,което са спестили ,ако са спестили де.....ще свърши и после.Ами децата ми....не знам
Та някой хора в БГ си живеят охолно.Особено обаче бизнесмените и мутрите - всъщност разлика няма между тези 2 прослойки
Сега ,не мисля че тези хора са прости и глупави,но мирогледа може би им се опира само до финансовото благополучие и се задоволяват с това,което е сега.
Те може би не мислят какво ще стане с децата им ,защото малко вероятно е един ден децата им да заемат техните места(не че не е възможно,но...).Не мислят че карат новите си коли по абсолютно разбитите пътища на България.Все пак колите им са на лизинг, а не в кеш,което означава че не се завиват с пари.
А може би сега Батето ще се каже,че и в Канада пътищата не са добре?Явно не си е идвал скоро в БГ.
Явно тези мой "познати",не мислят,че един ден ,когато спрат да работят и това,което са спестили ,ако са спестили де.....ще свърши и после.Ами децата ми....не знам
Та някой хора в БГ си живеят охолно.Особено обаче бизнесмените и мутрите - всъщност разлика няма между тези 2 прослойки
В една обществена тоалетна влиза един огромен негър, озверял, изпотен, разгърден. разкопчава си панталона и вади от дюкяна една "паламарка" половин метър. Останалите мъже се втрещват. оня замахва и с един удар разбива миФката. Един чичко припада. негърът се завърта и помита един писоар, след което с къс удар избива вратата на едната кабинка. всички мъже, един през друг, панически избягват, само един остава вцепенен и не може да помръдне.
Негърът го поглежда в очите и изревава:
- ша та ебааааа!
Човекът изтрива потта от челото си и отговаря:
- ох, олекна ми! мислех си, че ще ме удариш!
Негърът го поглежда в очите и изревава:
- ша та ебааааа!
Човекът изтрива потта от челото си и отговаря:
- ох, олекна ми! мислех си, че ще ме удариш!
Драго ,ти си голям наивник бе брато.за теб оправия няма ,заради това нищо няма да ти кажа.
искренно се надявам за теб ,че това не са твои разсъждения и мисли ,а просто скучаеш и се намираш само на приказка.
ако дойдеш в мтл. обаче лично се ангажирам да те образовам,ще започнем със ситуацията с пътната настилка .децата на българите тук ,които масово едвам успяват да завършат средно образование и се дрогират до козирката обаче ти ги оставям на теб.на мен не ми се рови в помията само и само да те оборя в несъстоятелноста на мисълта ти.
искренно се надявам за теб ,че това не са твои разсъждения и мисли ,а просто скучаеш и се намираш само на приказка.
ако дойдеш в мтл. обаче лично се ангажирам да те образовам,ще започнем със ситуацията с пътната настилка .децата на българите тук ,които масово едвам успяват да завършат средно образование и се дрогират до козирката обаче ти ги оставям на теб.на мен не ми се рови в помията само и само да те оборя в несъстоятелноста на мисълта ти.

Я не се занимавай с наще пътища преди да си дошъл тука.А може би сега Батето ще се каже,че и в Канада пътищата не са добре?Явно не си е идвал скоро в БГ.
Ако не ми вярваш тия дни може да ти наснимам малко дупки, и то не малки улички а основни пътища.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Kоя е Aлберта?
Айде сега глупости - много добре знаеш че това е от снега и до края на пролетта всички дупки са изчезнали, еле на основни пътища.iliana написа:Я не се занимавай с наще пътища преди да си дошъл тука.А може би сега Батето ще се каже,че и в Канада пътищата не са добре?Явно не си е идвал скоро в БГ.
Ако не ми вярваш тия дни може да ти наснимам малко дупки, и то не малки улички а основни пътища.
То затва в Канада има два сезона - зима и конструкшън.miteto написа:Айде сега глупости - много добре знаеш че това е от снега и до края на пролетта всички дупки са изчезнали, еле на основни пътища.iliana написа:Я не се занимавай с наще пътища преди да си дошъл тука.А може би сега Батето ще се каже,че и в Канада пътищата не са добре?Явно не си е идвал скоро в БГ.
Ама как ги оправят тия дупки - ум да ти зайде. Един с една лопата в един хубав дъждо-сняг сипва по малко асфалт в дупките и дори не си прави труда да го понатисне. Седмица по-късно същите тези оправени дупки зейват два пъти п-големи.
Всеки ден ми се налага да слаломирам между тях

Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
Kоя е Aлберта?
Проблемът на Драго е ,че е ходил в Москва и Берлин и си мисли ,че и тук е така както там.Мотивацията
му не разрешава на съзнанието му да допусне ,че тук не е като там.Мотивацията му според мен не е добър съветник,няма да му спести разочарованията му и го виждам поредния водолаз.
Драго в интерес на истината тук много дупки няма ,ситуацията е още по трагична.в Бг може да има дупки но пътната настилка е добра и шоф. ги избягват.тук просто е трагично положението,асфалта е неравен като макадам и няма на къде да бягаш искаш не искаш караш и си трошиш колата и пломбите по зъбите .аз лично смених преди месец предни амортисьори и щанги на сравнително новата си кола с/у 500 долара.просто си блокираха ,не са пригодени за полупостинна местност.
най големият проблем тук ,е че всичко се върши през куп за грош както го описа и Илиана.в бг.може и да има дупки ,но когато ги запълват го правят качественно,тук качество няма ,всичко е набързо набързо да издържи седмица -две.то и заради това са им в такова окаяно състояние пътищата.

Драго в интерес на истината тук много дупки няма ,ситуацията е още по трагична.в Бг може да има дупки но пътната настилка е добра и шоф. ги избягват.тук просто е трагично положението,асфалта е неравен като макадам и няма на къде да бягаш искаш не искаш караш и си трошиш колата и пломбите по зъбите .аз лично смених преди месец предни амортисьори и щанги на сравнително новата си кола с/у 500 долара.просто си блокираха ,не са пригодени за полупостинна местност.
най големият проблем тук ,е че всичко се върши през куп за грош както го описа и Илиана.в бг.може и да има дупки ,но когато ги запълват го правят качественно,тук качество няма ,всичко е набързо набързо да издържи седмица -две.то и заради това са им в такова окаяно състояние пътищата.
Какво значи "им" батеbateto написа: ... тук качество няма ,всичко е набързо набързо да издържи седмица -две.то и заради това са им в такова окаяно състояние пътищата.

Циганите - на Сатурн !
Хаха, Москва с първокласните си пътища - батка, ти да не си пийнал малко дизел от камионаbateto написа:Проблемът на Драго е ,че е ходил в Москва и Берлин и си мисли ,че и тук е така както там.

bateto написа:в бг.може и да има дупки ,но когато ги запълват го правят качественно,тук качество няма ,всичко е набързо набързо да издържи седмица -две.то и заради това са им в такова окаяно състояние пътищата.