Any, naplno si prava da si tolkova afektirana, zashtoto ot latinoamerikanski drjavi hora za nyakolo meseca bukvalno si urejdat dokumentite i idvat v Canada, a v bg, razni idioti cyalden ti pilyat nervite.
S malko vlast i mnogo samochuvstvie, otnasyat se s horata kato s goveda i samo pari iskat, zashtoto si misyat, che vsichki, koito shte hodyat v Canada sa milioneri. No, edinstvenoto,koeto mojesh da pravish zasega e zapazish spokoystive i da se uspokoyavash s fakta, che taka ili inache shte ya napusnesh taya idiotska drjava. Az kato byah na sofiyskata gara, mokr ot dajda, vbesen ot vsichki teya medicinski i treperyki ot stud, zashtoto prez dekemvri v na Sofiyskata gara spokoyno moje da te spoleti byala smrt, ta v tozi moment samo kato si pomislih, che shte hodya v Canada mi stana edno gotino i daje zabravih za studa i za vsichki idiotshtini za malko. V Canada vsichki sgradi sa topli prez zimata, kakto i avtobusite. Za transport ne sam chakal poveche ot 5 minuti. Bolni hora ima, no te se poyavyavat po-chesto na ulicata osobeno invalidite na kolichka, zashtoto kakto veche kazah, za tyah ima sazdadeni usloviya. Vozyat se na obshtestveniya transport bezplatno, ima specialen evtin transport za tyah, koyto gi kara do i ot jilishtata im i avtobusite spuskat specialni platformi za izdigane na kolichki. Vsichki publichni sgradi imat specialni toaletni daje za polzvane ot invalidi i t.n. i t.n. Tuk sashto kato se usmihnesh ne te pitat, shto se hilish i kato se drjish lyubezno ne se chudyat kakvo ti ima. Kato popitash nyakoy policay, kade e spirkata za posoka downtown, toy usmihnato ti obyasnyava kade e, a ne kato prosto bg chenge da ti kaje: "ti shto mi zadavash vaprosi be, ne vijdash li, che sam na rabota!" Ima imigranti, koito sa bachkatori, no ima i takiva s prestijni profesii. Az poznavam polyak i slovak, koito sa profesori po kanadska istoriya, Tara pisa za bulgarin manger v TELUS- Toronto, abe ima li smisal da izrejdam sega, ima mnogo uspeli hora, ne gi poznavam vsichkite za da gi izredya, a i da mojeh, nyamshe da moga ubedya nyakoi hora, che i takiva imigranti ima i che ot samiya imigrant sashto zavisi dali cyal jivot shte bade bachkator!
Opitay se da ne se yadosvash zaradi nekardni bg idioti, a kato doydesh tuk, toe yasno, che nyama da se vrshtash v bg i ti kato men, a samo prez 4-5 godini moje da se izlajem da idem za 2-3 sedmici da vidim blizki, koito ne mogat da patuvat, ama kato vidim kakva seleniya e brzo shte i dovolno shte se vrnem s udovolstvie AT HOME- in Canada!
Makar che, az chesnto kazano ako uspeya edin den da naviya mayka da se preseli tuk i sestra mi da moje da idva na gosti, prosto ne vijdam za kakvo bi mi stapil krakt v bg?! Nostalgiya? I po kakvo?