Преуспелите в Ca колко пъти сте бли на почивка?????????????

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Hullman

Мнение от Hullman »

Моля ivailo1968 да каже къде отидe той на екскурзия през полседните 2 години от както е в БГ с 19-те лева на ден които печели там.
Щото повечето хора по толкова печелят там.
На мен все ми се струва че 19 $ на час в Канада е доста по добре от 19 лева на ден.:)
Имам доста познати в БГ които имат собствени жилища не плащат за моргиджи, завършили са више образование, работят престижна работа за разбиранята в Бг, но заплатите им далеч не са престижни и като им кажа:
Ще ходя на Карибите елате и вие, или aйде да идем до Гърция, Испания, Италия като съм си в БГ се почва със следните отговори.
Много далече на Карибите, много скъпо в Испания, Италия, аре на нашето море на Балчик, Китен, Созопол.
Пак добре че не ме карат да ида на палатка на къмпинг Градина примерно.:)

Айде ivailo1968 кажи сега ти къде беше на кой къмпинг или на коя квартира за 8 лв на вечер спейки в легло с отпусната, амортизирана от времето пружина и сутрин като станеш имаш стойка на френски кроасан.:)
Аватар
paparazzo

Мнение от paparazzo »

-гледай сега една кръчмарска сметка-циганин боклукджия за 6-наряда седмично взема 590лв/чисто/-шофера за 6наряда-1120лв-пак чисти-това е приход за четири седмици...слагаш за първия+20%плячка-за втория+20%нафта-събираш...
:D :D :D
-АЗ СЪМ ЗА КЮЧЕКА....
ivailo1968

Момчета и момичета целта ми беше друга

Мнение от ivailo1968 »

Момчета и момичета целта ми беше друга
Вшички сме искали по добър живот нормално
Ама Canada май него дава тя просто зима
Защо е напуска 250 000 човека сяка година
сами се сете бегат от прекрасния живот или са видело робство Canada

Е се пак лично мнение
bateto

Мнение от bateto »

Иво,ми то като се замислиш ,че за последните 10 години я са дошли 20 чеха,унгареца или поляка е близко до ума колко и е стандарта на канада.Да не говорим ,че през последните 1,2 години и Софиянци спряха да идват,предимно хора от провинцията с 20-30% безработица.
Ето ти го отговора и стига си му мислил. :D
Hullman

Мнение от Hullman »

Ивайло ти пак не каза каде си бил на ваканция през последните 2 години?
Айде че имам и още въпроси към теб като:
Успя ли да отвориш собствен бизнес в БГ нищо че говориш на БГ език, на втората година ?
Назначи ли хора на работа в тази фирма?
Колко данък плати и с какво допринесе за икономиката там?
Купи ли си собствена къща в центъра на града срещу къщата на Премиера на БГ?
Подкара ли чисто нови коли които ги сменяш през 3 години?
Ходи ли на екскурзи в чужбина по 2 -3 пъти на година и до Канада няколко пъти
защото ние си ходим до БГ почти всяка година което е равно ти да пътуваш до Канада почти всяка.
Хайде казвай че ние това го постигнахме още на 2-3 година в Канада.

Ивайло тези дето тръгват от Канада не тръгват от робство. Това са две категории хора. Такива които отиват за по добра работа и повече пари.
Имам клиент Канадец който често идва за да получи финансова услуга от мен защото самолетните билети са му почти без пари. Човека е канадец и отиде да работи като пилот за Сауди арабиа айрлинес. Той си се връща при първа възможност но се води че работи в чужбина.
Другата категория са като батето. Дошли напечелили някой долар, авантюристи по душа, решават че могат да отворят бизнес другаде и заминават. Аз също съм в тази категория. Още някоя година тук и после на Карибите. Още от сега се оглеждам за бизнес и имоти там. Не бягам от робство а просто искам разнообразие, авантюра, да докажа на себе си че кадето и да ида пак ще успея. И в БГ да живеех пак така щях да мисля и да правя.

Я да видим дали това е вярно за поляци, чехи че не искали да идват в Канада.
Статияата е от вестник Глоб анд Майл от вчера.
Чехи и поляци много се натискат да им махнат визите за Канада.

Ето и коментарите на читателите някои от тях поляци живеещи в Канада.

Right now it’s pretty much impossible for Polish people to come to Canada, and I don’t understand why? Immigrants come to Canada every day, so why not poles?
Of course, it might happen that some poles would come to Canada and try to stay.
I’m polish and last year a member of my family wanted to come over for my wedding. Guess what? He couldn’t because he did not get a visa.
The truth is that polish immigrant, (with some exception maybe) upon arrival in Canada, work hard, buy houses, and contribute to the economy. Not sure if you will agree with me, but there are tons of immigrants from other countries that do not want to work, collect welfare, and basically eat up taxpayers money without making any effort to support their families.

Ето коментарите на друг читател

Yes, over a million poles have moved to UK to work......because there is shortage of workers in UK!!!! What do you think? Poles went to UK to be bums and look for work? No, the work is there, and they are usually linked with a job before they leаve Poland.

Какво научаваме от тази статия?
Поляците искат да дойдат в Канада и като аргументи да им махнат визите казват че са членове на Европейския съюз ама пак не става поне за сега.
Може да го кажем и така. Махнали се от Канада но не си отишли в къщи а отишли в Англия да работят като водопроводчици не защото има много работа а защото подбиват цената на Англииските водопровдчици. Я питай англичаните дали има работа за всички англичани или има и доста безработни между тях?
Голямия просперитет да идеш в Англия да работиш като строител или водопроводчик и то не защото много те искат а защото си готов да работиш за 50 % от това което биха искали майсторите там.
Аз предпочитам да работя за 100 % в Канада на равно с местните от колкото за 50 % в Англия и местините хора там да те мразят че им взимам работата и подбивам цените им.

Ето и линка на който му се чете.
http://www.theglobeandmail.com/servlet/ ... ional/home
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Hull, казано ни бе от Joy, че човека си прави майтап и само комплексарите му се връзват.
С тези свои въпроси и ти се нареди сред нас - нерваците и комплексарите. :)
Остави го човека да си се бъзика.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Sugarplum

БББ

Мнение от Sugarplum »

:wink: Хълски нещо бъркаш за батето и категориите, а?
Той е първа категория шофьор за сега :beer: Аз го "къпя" да ми става партнер в Танцовата академия, ама нямам положителен отговор. И батето не е напечелил само "някой долар" ами е издул пачките яко 8)
И ако прояви бизнес acumen не вярвам да откаже. А на тебе на слука в Джамайка :lol:
ivailo1968

Абе hallu halli си не знам

Мнение от ivailo1968 »

Абе hallu halli си не знам
аз се ощам имам pr card бре
ти май мнго си нервеш
да не си родом у онтарио бре

etoti link ot pamporovo tai sedmica

tazi deto idva ste ti prata ot bansko
a a po drugata ot maribor
i austria
bateto

Мнение от bateto »

Иво ти да плашиш Хъл със ски пистите на Пампорово и Банско е все едно да плашиш куче със салам.Когато Хъл е събирал бели пликчета от благодарни клиентки ти сигурно си ходил под масата прав. :D
Странджата

Мнение от Странджата »

Е пусни нещо и от черната , кво ни пускаш туристическата :wink:
ivailo1968

snimki ot cherna utre che se kachvat

Мнение от ivailo1968 »

Странджата snimki ot cherna chervena utre che se kachvat
bateto

Мнение от bateto »

аз ще ти повярвам когато видя снимките с белите пликчета :lol:
ivailo1968

bate kvi sa tia beli plikcheta

Мнение от ivailo1968 »

bate kvi sa tia beli plikcheta ako moje da me svetnesh
bateto

Мнение от bateto »

ами от благодарните скандинавки бе брато, дето си ги учил как да въртят ските на пистата и как да държат щеката :D
bateto

Мнение от bateto »

личи си ,че си незапознат,ама Хъл упорито си трае по въпроса и си е негово прао да реши дали да те осветли,заради това млъквам 8)
Публикувай отговор