Ивайло ти пак не каза каде си бил на ваканция през последните 2 години?
Айде че имам и още въпроси към теб като:
Успя ли да отвориш собствен бизнес в БГ нищо че говориш на БГ език, на втората година ?
Назначи ли хора на работа в тази фирма?
Колко данък плати и с какво допринесе за икономиката там?
Купи ли си собствена къща в центъра на града срещу къщата на Премиера на БГ?
Подкара ли чисто нови коли които ги сменяш през 3 години?
Ходи ли на екскурзи в чужбина по 2 -3 пъти на година и до Канада няколко пъти
защото ние си ходим до БГ почти всяка година което е равно ти да пътуваш до Канада почти всяка.
Хайде казвай че ние това го постигнахме още на 2-3 година в Канада.
Ивайло тези дето тръгват от Канада не тръгват от робство. Това са две категории хора. Такива които отиват за по добра работа и повече пари.
Имам клиент Канадец който често идва за да получи финансова услуга от мен защото самолетните билети са му почти без пари. Човека е канадец и отиде да работи като пилот за Сауди арабиа айрлинес. Той си се връща при първа възможност но се води че работи в чужбина.
Другата категория са като батето. Дошли напечелили някой долар, авантюристи по душа, решават че могат да отворят бизнес другаде и заминават. Аз също съм в тази категория. Още някоя година тук и после на Карибите. Още от сега се оглеждам за бизнес и имоти там. Не бягам от робство а просто искам разнообразие, авантюра, да докажа на себе си че кадето и да ида пак ще успея. И в БГ да живеех пак така щях да мисля и да правя.
Я да видим дали това е вярно за поляци, чехи че не искали да идват в Канада.
Статияата е от вестник Глоб анд Майл от вчера.
Чехи и поляци много се натискат да им махнат визите за Канада.
Ето и коментарите на читателите някои от тях поляци живеещи в Канада.
Right now it’s pretty much impossible for Polish people to come to Canada, and I don’t understand why? Immigrants come to Canada every day, so why not poles?
Of course, it might happen that some poles would come to Canada and try to stay.
I’m polish and last year a member of my family wanted to come over for my wedding. Guess what? He couldn’t because he did not get a visa.
The truth is that polish immigrant, (with some exception maybe) upon arrival in Canada, work hard, buy houses, and contribute to the economy. Not sure if you will agree with me, but there are tons of immigrants from other countries that do not want to work, collect welfare, and basically eat up taxpayers money without making any effort to support their families.
Ето коментарите на друг читател
Yes, over a million poles have moved to UK to work......because there is shortage of workers in UK!!!! What do you think? Poles went to UK to be bums and look for work? No, the work is there, and they are usually linked with a job before they leаve Poland.
Какво научаваме от тази статия?
Поляците искат да дойдат в Канада и като аргументи да им махнат визите казват че са членове на Европейския съюз ама пак не става поне за сега.
Може да го кажем и така. Махнали се от Канада но не си отишли в къщи а отишли в Англия да работят като водопроводчици не защото има много работа а защото подбиват цената на Англииските водопровдчици. Я питай англичаните дали има работа за всички англичани или има и доста безработни между тях?
Голямия просперитет да идеш в Англия да работиш като строител или водопроводчик и то не защото много те искат а защото си готов да работиш за 50 % от това което биха искали майсторите там.
Аз предпочитам да работя за 100 % в Канада на равно с местните от колкото за 50 % в Англия и местините хора там да те мразят че им взимам работата и подбивам цените им.
Ето и линка на който му се чете.
http://www.theglobeandmail.com/servlet/ ... ional/home