И аз "изгорях" с таксата за Виена

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

общо взето кебекарската процедура и плащането по нея е нещо, с което банките не са длъжни да са запознати като се има предвид, че те имат всякакви плащания с които оперират ежедневно; трябвало е да се запознаете много добре как се прави и да дадете точни инструкции; БГ банките не са длъжни да са на ти с някаква процедура и плащанията по нея в един континент различен от европа.
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

http://www.micc.gouv.qc.ca/publications ... 060412.pdf

Това е един *.pdf С обяснения, срокове и адреси. Няма какво да го коментирам.
чак след като пуснахме плика си дадохме сметка,че в крайна сметка все едно сме сложили банкнотите вътре - така че чека си е малко "нож с две остриета".ако се загуби по някаква причина писмото край с парите!
Това не е вярно. Всъщност за българската реалност е факт малко или много. Ако се изгуби такъв чек никой не може да го осребри. В случай че чека се изгуби банката тука ти е гарант. Информира се банката в Канада и парите които са на акаунта там се прехвърлят на нов и се издава чека пак. Въпросът е човек да знае дали е изгубен чека и до колко са компетентни хората в банката.
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

peter_pan написа:общо взето кебекарската процедура и плащането по нея е нещо, с което банките не са длъжни да са запознати като се има предвид, че те имат всякакви плащания с които оперират ежедневно; трябвало е да се запознаете много добре как се прави и да дадете точни инструкции; БГ банките не са длъжни да са на ти с някаква процедура и плащанията по нея в един континент различен от европа.
пак се изцепи неподготвен братле :)
ако прочетеш всичките теми с такива проблеми ще забележиш че навсякъде хората обясняват по 20 пъти на служителите от къде да удържат комисионни и каква сума искат да пристигне,
факта че някои пъти "става" номера ,а други пъти-не ,сам по себеси означава че явно ИМА начин да се направи превода като хората .

+тфа ти да не би да си нещо много фамилиарен с банковата ни система че си толкоз надъхан с отговора?
аз не съм банкер но съм се нагледал на клоунади и изпълнения,имам и познати в тоя бранш и мога да ти кажа че трагедията е пълна.... назначават се разни завършили-недозавършили мамини синчета и дъщерички дето не могат да сменят кирилица с латиница на компа камо ли пък нещо изискващо умения
така че айде няма нужда от толко хейт по хората а ? кфо ше каеш ?
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!Изображение
emimilanova

Мнение от emimilanova »

Напълно съм съгласна! Много от банковите служители са некомпетентни! За щастие аз попаднах на такива, които си признаха, вместо да ми кимат разбиращо насреща и после да оплескат нещата :roll: Наложи ми се доста да разпитвам и да се обяснявам, докато стигна до точния човек :shock:
vincent

Мнение от vincent »

Welder написа:
vincent написа:Интересно, ние изпратихме документите на 08.01.2008, там са получени на 10.01.2008 и акюзето е с дата 16.01.2008г. Плащането е с чек, но докато ми го издадат беше голяма мъка. В повечето пощенски клонове, вкл. на ЦКБ не са го чували за това "животно". Накрая отидох с разпечатка от собствения им сайт що е това "Сертифициран чек".
В централното управление на ЦКБ- София, чека се издава за 20-30 мин. Не знам от кой град си и в кои клонове на банката си питал!
Точно там :)
kiko-01

Мнение от kiko-01 »

Искам да напиша края на историята с плащането на таксата. Аз лично се дразня, когато някой само иска информация, а после не пише как са се развили нещата.
Днес получих писмо от Виена, че сумата е получена и ми отварят досието. т.е. плащането този път е направено правилно :D . :D Служителят в банката ми начисли една допълнителна такса от 9 евро, за да може сумата да пристигне точно. Мога само да го похваля, че знае какво прави и този път нямаше грешка!
Ако някой реши да плаща с банков превод още един път го съветвам да отиде в банката и да говори лично с банковия служител, който извършва превода!

Пожелавам успех на всички и дано няма повече такива случаи!
deska

отговор и въпрос

Мнение от deska »

посаветвайте ме как да постъпя сега този месец ще изпраща ме документите до виена как е по сигурно .и колко точно е такасата за виена като сме 2 възрасни и 2 деца моля отговорете.благодаря предварително
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

peter_pan написа:общо взето кебекарската процедура и плащането по нея е нещо, с което банките не са длъжни да са запознати като се има предвид, че те имат всякакви плащания с които оперират ежедневно; трябвало е да се запознаете много добре как се прави и да дадете точни инструкции; БГ банките не са длъжни да са на ти с някаква процедура и плащанията по нея в един континент различен от европа.
по скоро служителите в бг банките са ги събирали с кол и въже кои на леля човек кои на оня познат и хоп нашия баи ганьо го уредили на добра службичка
то бива тва обаче и след неколко минутни обяснения как да се извърши превода и откъде да се вземат таксите връзкарите поради липса и на сиво вещество отнов правят абсурдни грешки които и първокласник в Канада не би направил никога :)
но така е в бг всеки работи тва което неразбира !!!!
vincent

Мнение от vincent »

Deska:
"Сертифициран чек" е единственото, което ти гарантира спокойствие.
Разпечатай си това:

http://www.ccbank.bg/display.php?page=check&sub=40

И го покажи на банковите служители. Сумата написана в чека трябва да е сумата, която ти се изисква по процедурата. Така поне няма да се налага да се чудиш дали ще получат точната сума или по-малко.
deska

отговор

Мнение от deska »

vinsent благодаря ти много но много моля знаеш ли точно таксата в момента по колко парички е за голям и колко за дете.благодаря отново
kiko-01

Мнение от kiko-01 »

Таксата, която платихме преди 2 месеца и която е все още актуална е:

390 CAD - за водещия кандидат
150 CAD - за всички придружаващи

ОБЩО:840 CAD
deska

отговор

Мнение от deska »

ами тогава за какви евро ми говорите бе хора за какво се плаща в евро.благодаря ти много кико.
colimacon

Мнение от colimacon »

Във евро се плаща когато се подават док. към Букурещ. За Виена са в CAD :thumbsup:
deska

Мнение от deska »

а за букурещ какви са таксите за възрастен и за деца ние сме 2 на 2 колко ще бъде таксата
kiko-01

Мнение от kiko-01 »

Говорят ти за таксите за Букурещ. След като получиш сертификат ( дава се на интервюто в повечето случаи ), тогава се подготвят документи за Букурещ, където е Канадското посолство. Там плащаш още един път за разглеждане на документите, правиш си медицински изследвания и ако всичко е наред плащаш за трети път визите.(всички такси за Букурещ са в евро). И след това вече можеш да заминаваш.
:P :P :P
Публикувай отговор