Здравейте всички, както можеше да се очаква с подаването на първите документи започнаха и моите "мъки". Изчетох почти всичко написано и се надявах, че ще се оправя без проблеми с банковите преводи, но както се казва не ми било писано. Отидох в централния офис на Булбанк във Варна, надявайки се, че те са го правили много пъти и няма да се издънят. Да, ама не! Допуснах грешка, че се доверих на служителката в паричния салон. Естествено това го разбрах днес като получих писмо, че не ми достигат 43 CAD. Отново ги преведох, но естествено платих и всички такси за този нов превод -63 CAD

В една нормална държава банката щеше да си поеме разходите по направената грешка, но не и тук за съжаление. Сега след като разговарях със служителя, който прави преводите, мога да кажя, че проблемът идва от комисионните, които вземат банките през които минават преводите ( при такава валута те са няколко ). Абсолютно съм сигурна, че посочих всички такси да бъдат за моя сметка, НО е трябвало този който превежда парите да предвиди тези такси. Аз бях оставила допълнителна сума в сметката, но това не е било достатъчно, тъй като превода не е направен правилно и другите банки не могат да бъркат по сметката ми!!!
Съветът ми към всички е: Да искате среща със служителят, който ще извърши превода и да му обясните точно какво искате. Хората, които ви откриват сметката и ви приемат платежното нямат никаква представа какво трябва да направят. Те си знаят само как трябва да попълните формулярчето и нищо повече.
Е това е! Ето и писмото, което получих. Надявам се да е последното с такъв текст, но кой знае:)))
Nous accusons rèception de votre "Demande de certificat de sèlection" ainsi que des droits exigibles:
Au montant de
796,99 dollars canadiens. Ce montant est insuffisant et nous ne pourrons ètudier votre demande que lorsque la somme manquante, soit un montant de
43.01 dollars canadiens, aura été créditée sur notre compte!
Dans l'intervalle, nous vous demandons de ne communiquer avec notre service qu'en cas d'absolue nécessité. Tout paiement complementaire non demandé, tout envoi de document non requis ou toute d'information retarde en effet le traitement de votre demande.
Nous vous remercions de votre compréhension et vous prions d'agréer, Madame, l'expression de nos meilleurs sentiments.
Успех на всички и дано друг да не попада в моето положение!