раждане в БГ или Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
peppe

раждане в БГ или Canada

Мнение от peppe »

Здравейте :)
Имам следното питане- някои може ли да сподели опит и да ми помогне да реша къде е по-добре да раждам в БГ или в Canada.
Малко информация за ситуацията: живея в София, съпруга ми е канадец (и той живее тук), бременна съм в 6-ти месец, ако реша да раждам там ще замина с туристическа виза (имам 5 годишна мнoгoкратна).
Ще съм благодарна за всяка информация.
Благодаря ви предварително :)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ти по-добре побързай щото като влезеш в седмия няма да те качат на самолета или поне ще се запънат яко. Инак така и не разбрах що искаш тука да го родиш? Нали знаеш че детето става канадец, ама ти кяр от това няма да имаш, ако си нелегална ще те депортират.
А и пиши на кирилица, да не те забършат.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
maryjoe

otgowor

Мнение от maryjoe »

Ако бащата е канадец, мисля че е най-добре да се обърнете към посолството в Букурещ ако ви интересува как стои въпроса с гражданството. Аз летях бременна в 7 месец и никой нищо не ме е питал, но не ми личеше съвсем явно - може би изглеждах по-закръглена с палтото. Могат да се запънат имат различни изисквания различните авиолинии. Сигурно със съпруг канадец и ти ще станеш канадски гражданин, детето също така че не знам защо точно да се притесняваш. Седми месец си е рисковано да пътуваш просто така. И после ако родиш в Канада сама ли ще си, къде ще живееш.....все важни въпроси - с малко дете нищо не е за подценяване. Късмет
prace

Мнение от prace »

Май е по-добре да родиш в Канада.Твърдя, че българските доктори са може би много добри, но ще ти искат много пари, за да се отнесат с теб като нормален човек. Там не знам как е, но тук особено за раждане доколкото съм чувала е голяма корупцията или пък отиваш на частно. Аз съм раждала децата си в Холандия и там просто не се наложи да дам 1 цент за доплащане или каквото и да е. А и там има добри доктори, условия и т.н. Всъщност ти трябва да решиш, къде ще се чувстваш по-добре и по-спокойна.
pumpy

Мнение от pumpy »

аз лично не съм раждал :? , но
бих предпочел Канада. не заради гражданството, то все едно ще дойде от бащата, но условията са съвсем различни (опита ни е от Кебек). И двата пъти със секцио, жена ми все едно беше претърпяла съвсем различни интервенции в двете страни. не знам какво е положението с покриване на разходите при туристическа виза, но това си е твоя грижа. успех
peppe

Мнение от peppe »

Благодаря ви за бързите отговори :)
Всъщност бащата иска да родя там, защото според него е по-добро здравното обслужване. Ще трябва да си направя някаква хубава застраховка, която включва и раждане. Но мен ме притеснява и факта, че ще бъда с туристическа виза и нямам представа колко продължителен може да бъде престоя ми с нея, и дали това няма да ми създаде някакви проблеми за следващи визити.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Честно казано незнам как ще стане да си направиш застраховка при положение, че си вече бременна... просто незнам кой би те застраховал... най-добре е бащата да провери дали може да се мине с неговата здравна карта по някакъв начин...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
maryjoe

daa

Мнение от maryjoe »

Може и да не се плаща в Канада и е по-спретнато в болниците, но системата тук в Британска Колумбия е лоша. Как ви се струва , че правят ултразвук само между 3-5 месец и докторката определяше положението на плода с опипване, ако не познае и тръгне страни4но или седалищно усложненията са за твоя сметка, колко слу4аи на умрели деца, здрави на 35-38 седмици от бременността защото не определят положението на плацентата и в случаи на ниско разположена плацента, когато с едно Цезарово се4ение нещата се оправят ако не се из4аква те губят детето когато запо4не раждане заради кръвоизлив. Нагледах се по новините на такива слу4аи. И коментара в медиите е"едно просто нажреме направено изследване можеше да спаси детето" -има се предвид УЛТРАЗВУК. Оставиха ме да раждам 3 ДНИ -72 4аса като след петия 4ас бях с контракции на 3 мин, а те ме връщаха в къщи. То о4евидно не вървеше, имах само 1 см разкритие, първо раждане, на 36 години И ТЕ 4АКАТ ДА СТАНЕ ОТ САМО СЕБЕ СИ. И ми казаха 4е драматизирам! И накрая направиха секцио по спешност. ПО ДОБРЕ ДА МОЖЕХ ДА СИ ПЛАТЯ ДА НЕ МИНАВАМ ПРЕЗ ТОЗИ АД!
maryjoe

да

Мнение от maryjoe »

Така 4е мъжа ти да не ти усложнява живота, ама наистина! Опасно е всякакъв стрес в 7 месец, ако нещо се слу4и да не стане вместо да изпишем вежди да извадим о4и. Има хубави клиники в БГ , колкото трябва платете да ви е мирна главата. И като се роди детето прегледи се налагат.....не можеш ги изплати тук, а и Любо е прав - кой луд ще те застрахова.
maryjoe

да

Мнение от maryjoe »

Не искам да зву4а назидателно, извинявай! :)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Lub0 написа:Честно казано незнам как ще стане да си направиш застраховка при положение, че си вече бременна... просто незнам кой би те застраховал... най-добре е бащата да провери дали може да се мине с неговата здравна карта по някакъв начин...
мдаммм, във дребните буквички на сяка застрховка има "пре ексистинг къндишънс", така че току виж раждането ти е излезнало 20-25000$ щото ще ти откажат покритие.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
didi-did

Мнение от didi-did »

sasho71 написа:ти по-добре побързай щото като влезеш в седмия няма да те качат на самолета или поне ще се запънат яко. Инак така и не разбрах що искаш тука да го родиш? Нали знаеш че детето става канадец, ама ти кяр от това няма да имаш, ако си нелегална ще те депортират.
.
Това зависи от авиокомпанията. Някои разрешават да пътуват бременни до края на 8 месец. Но в повечето авиокомпании се разрешава до 7, с бележка от лекар.
Късмет!
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !

http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
peppe

Мнение от peppe »

maryjoe, благодаря ти за мнението, благодаря и на останалите :)
И аз съм негативно настроена към тази идея и точно от такива реални мнения имах нужда. Може би ако бяхме обмислили нещата по-рано и ги бяхме планирали навреме щеше да е по-различно, но сега ме е много страх да рискувам за толкова важно нещо.
Да ви попитам друго- ако родя тук и тръгна с бебето за Канада (както ви казах имам 5годишна многократна, туристическа виза) трябва ли да се вадят някакви документи за бебо (доколкото знам трябва да има паспорт), но дали в посолството трябва да се кандидатства за някакво разрешение?
Благодаря ви :)
prace

Мнение от prace »

maryjoe, Това което казваш за Британска Колумбия наистина е стряскащо, но предполагам, че има разлика в болниците и докторите. Когато родих първото си дете в Холандия се заклех, че кракът ми повече няма да стъпи в тази болница. Ултразвук само веднъж в 5 тия месец и така до раждането на детето ми. Раждането беше много тежко, а ме оставиха на стажантка, най-накрая нещата наистина се усложниха и извикаха по-нормален доктор. Вакуум, изгубих повече от 2 литра кръв и т.н
За втората ми бременност отидох в друга болница. Там ми правеха ултразвук през 2 седмици, може би защото бях бременна с близнаци. Но обслужването и цялото внимание към мен беше на световно ниво. Имаше ОГРОМНА разлика между двете болници. А бях с една и съща медицинска застраховка и разстоянието на болниците една от друга беше на не повече от 40 км. Разликата в качеството беше от земята до небето. И не беше така само с мен, но много жени споделяха, че идват от първата болница и повече не искат и да си помислят за нея. Та може би и в Канада е така. Има добро, има и лошо. Знам ли...
Аватар
perah

Мнение от perah »

На мен ми предстои раждане и съм се ужасила от сега от бг болниците затова ще раждам в частна такава поне мизерията да си спестя и си викам поне следващото живот и здраве ще е в Канада обаче след като прочетох Вашите постинги :( .

Успех на peppe, леко и безпроблемно раждане!
If you aren't the star of your own life, you're the supporting player in someone else's.
Публикувай отговор