Здравейте
Имам следното питане- някои може ли да сподели опит и да ми помогне да реша къде е по-добре да раждам в БГ или в Canada.
Малко информация за ситуацията: живея в София, съпруга ми е канадец (и той живее тук), бременна съм в 6-ти месец, ако реша да раждам там ще замина с туристическа виза (имам 5 годишна мнoгoкратна).
Ще съм благодарна за всяка информация.
Благодаря ви предварително
ти по-добре побързай щото като влезеш в седмия няма да те качат на самолета или поне ще се запънат яко. Инак така и не разбрах що искаш тука да го родиш? Нали знаеш че детето става канадец, ама ти кяр от това няма да имаш, ако си нелегална ще те депортират.
А и пиши на кирилица, да не те забършат.
Ако бащата е канадец, мисля че е най-добре да се обърнете към посолството в Букурещ ако ви интересува как стои въпроса с гражданството. Аз летях бременна в 7 месец и никой нищо не ме е питал, но не ми личеше съвсем явно - може би изглеждах по-закръглена с палтото. Могат да се запънат имат различни изисквания различните авиолинии. Сигурно със съпруг канадец и ти ще станеш канадски гражданин, детето също така че не знам защо точно да се притесняваш. Седми месец си е рисковано да пътуваш просто така. И после ако родиш в Канада сама ли ще си, къде ще живееш.....все важни въпроси - с малко дете нищо не е за подценяване. Късмет
Май е по-добре да родиш в Канада.Твърдя, че българските доктори са може би много добри, но ще ти искат много пари, за да се отнесат с теб като нормален човек. Там не знам как е, но тук особено за раждане доколкото съм чувала е голяма корупцията или пък отиваш на частно. Аз съм раждала децата си в Холандия и там просто не се наложи да дам 1 цент за доплащане или каквото и да е. А и там има добри доктори, условия и т.н. Всъщност ти трябва да решиш, къде ще се чувстваш по-добре и по-спокойна.
аз лично не съм раждал , но
бих предпочел Канада. не заради гражданството, то все едно ще дойде от бащата, но условията са съвсем различни (опита ни е от Кебек). И двата пъти със секцио, жена ми все едно беше претърпяла съвсем различни интервенции в двете страни. не знам какво е положението с покриване на разходите при туристическа виза, но това си е твоя грижа. успех
Благодаря ви за бързите отговори
Всъщност бащата иска да родя там, защото според него е по-добро здравното обслужване. Ще трябва да си направя някаква хубава застраховка, която включва и раждане. Но мен ме притеснява и факта, че ще бъда с туристическа виза и нямам представа колко продължителен може да бъде престоя ми с нея, и дали това няма да ми създаде някакви проблеми за следващи визити.
Честно казано незнам как ще стане да си направиш застраховка при положение, че си вече бременна... просто незнам кой би те застраховал... най-добре е бащата да провери дали може да се мине с неговата здравна карта по някакъв начин...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Може и да не се плаща в Канада и е по-спретнато в болниците, но системата тук в Британска Колумбия е лоша. Как ви се струва , че правят ултразвук само между 3-5 месец и докторката определяше положението на плода с опипване, ако не познае и тръгне страни4но или седалищно усложненията са за твоя сметка, колко слу4аи на умрели деца, здрави на 35-38 седмици от бременността защото не определят положението на плацентата и в случаи на ниско разположена плацента, когато с едно Цезарово се4ение нещата се оправят ако не се из4аква те губят детето когато запо4не раждане заради кръвоизлив. Нагледах се по новините на такива слу4аи. И коментара в медиите е"едно просто нажреме направено изследване можеше да спаси детето" -има се предвид УЛТРАЗВУК. Оставиха ме да раждам 3 ДНИ -72 4аса като след петия 4ас бях с контракции на 3 мин, а те ме връщаха в къщи. То о4евидно не вървеше, имах само 1 см разкритие, първо раждане, на 36 години И ТЕ 4АКАТ ДА СТАНЕ ОТ САМО СЕБЕ СИ. И ми казаха 4е драматизирам! И накрая направиха секцио по спешност. ПО ДОБРЕ ДА МОЖЕХ ДА СИ ПЛАТЯ ДА НЕ МИНАВАМ ПРЕЗ ТОЗИ АД!
Така 4е мъжа ти да не ти усложнява живота, ама наистина! Опасно е всякакъв стрес в 7 месец, ако нещо се слу4и да не стане вместо да изпишем вежди да извадим о4и. Има хубави клиники в БГ , колкото трябва платете да ви е мирна главата. И като се роди детето прегледи се налагат.....не можеш ги изплати тук, а и Любо е прав - кой луд ще те застрахова.
Lub0 написа:Честно казано незнам как ще стане да си направиш застраховка при положение, че си вече бременна... просто незнам кой би те застраховал... най-добре е бащата да провери дали може да се мине с неговата здравна карта по някакъв начин...
мдаммм, във дребните буквички на сяка застрховка има "пре ексистинг къндишънс", така че току виж раждането ти е излезнало 20-25000$ щото ще ти откажат покритие.
sasho71 написа:ти по-добре побързай щото като влезеш в седмия няма да те качат на самолета или поне ще се запънат яко. Инак така и не разбрах що искаш тука да го родиш? Нали знаеш че детето става канадец, ама ти кяр от това няма да имаш, ако си нелегална ще те депортират.
.
Това зависи от авиокомпанията. Някои разрешават да пътуват бременни до края на 8 месец. Но в повечето авиокомпании се разрешава до 7, с бележка от лекар.
Късмет!
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !
maryjoe, благодаря ти за мнението, благодаря и на останалите
И аз съм негативно настроена към тази идея и точно от такива реални мнения имах нужда. Може би ако бяхме обмислили нещата по-рано и ги бяхме планирали навреме щеше да е по-различно, но сега ме е много страх да рискувам за толкова важно нещо.
Да ви попитам друго- ако родя тук и тръгна с бебето за Канада (както ви казах имам 5годишна многократна, туристическа виза) трябва ли да се вадят някакви документи за бебо (доколкото знам трябва да има паспорт), но дали в посолството трябва да се кандидатства за някакво разрешение?
Благодаря ви
maryjoe, Това което казваш за Британска Колумбия наистина е стряскащо, но предполагам, че има разлика в болниците и докторите. Когато родих първото си дете в Холандия се заклех, че кракът ми повече няма да стъпи в тази болница. Ултразвук само веднъж в 5 тия месец и така до раждането на детето ми. Раждането беше много тежко, а ме оставиха на стажантка, най-накрая нещата наистина се усложниха и извикаха по-нормален доктор. Вакуум, изгубих повече от 2 литра кръв и т.н
За втората ми бременност отидох в друга болница. Там ми правеха ултразвук през 2 седмици, може би защото бях бременна с близнаци. Но обслужването и цялото внимание към мен беше на световно ниво. Имаше ОГРОМНА разлика между двете болници. А бях с една и съща медицинска застраховка и разстоянието на болниците една от друга беше на не повече от 40 км. Разликата в качеството беше от земята до небето. И не беше така само с мен, но много жени споделяха, че идват от първата болница и повече не искат и да си помислят за нея. Та може би и в Канада е така. Има добро, има и лошо. Знам ли...
На мен ми предстои раждане и съм се ужасила от сега от бг болниците затова ще раждам в частна такава поне мизерията да си спестя и си викам поне следващото живот и здраве ще е в Канада обаче след като прочетох Вашите постинги .
Успех на peppe, леко и безпроблемно раждане!
If you aren't the star of your own life, you're the supporting player in someone else's.