Канадско образование---работа?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Жени

Мнение от Жени »

IRA написа: Препоръките се дават на човек, който познаваш. Защо ви е толкова трудно да го разберете не знам.
Мила Ира,

Въпросът не е в препоръките според мен, а в НАДУТИТЕ и ВИСОКОПАРНИ мнения на нашите съфорумци!

А на теб това наистина ли ти е трудно да го схванеш? :D
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ето един невисокопарен и полезен съвет до автора нан темата: Почни да пращаш резюмета, не само СВ-та ,каквото и да значи това. :lol:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Жени написа:
Godis написа:Зорина и Жени ,
Виждам, че не можете да продължите смислено спор чието начало сложихте. Не се и учудвам много, то беше ясно че си разтягате локуми.

Темата беше за CV-тата, а не за препоръките, ако ти е кофти CV-то, до искане на препоръки не се стига.
Ами аз не претендирам, че нещо смислено мога предложа! :wink: Тя, Зорина точно за това ви попита тия дето се вземате на сериозно и само смислени съвети давате Защо не му дадете препоръки на човека, ами го залъгвате с описания на прекрасни сценарии за неговото бъдеще.

Пък и темата е Канадско образование и Работата. Ама ти нали си по-разбрал!
Явно не си си имала работи с "благодарни" българи.
Аз няколко пъти се опарих след като препоръчах няколко човека. След тия "случки" аз не давам препоръки за НИКОЙ.

Съветвам те и ти да направих това. Иначе си изгоряла. :D

А темата беше наистина за CV-тата. И явно на пусналия постинга(а явна и на някой други) CV-то му е кофти направено.

ПС: Да отидеш на "майната си" и да разбереш какво скапано племе сме е кофти работа.
Добре че има и по-скапани племена от нас, че така ми олеква поне малко. :D
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

IRA написа:Ето един невисокопарен и полезен съвет до автора нан темата: Почни да пращаш резюмета, не само СВ-та ,каквото и да значи това. :lol:
Абе той CV е разбрал какво значи, ама Resume май още не. :lol: :lol: :lol:

На вас ви е смешно, но и на мен са ми обеснявали как вече имат CV и скоро почват да си правят и Resume-то. :lol: :lol: :lol:

Мъка, мъка..........
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
becks

Мнение от becks »

Цялата дискусия е супер полезна.

Аз разбрах например, че на Любо не му е наред резюмето. По подразбиране трябва да получиш покана за работа на еди-кое си резюме, без значение за каква позиция кандидатстваш и къде.

Строителни инженери се оказа, че имало, но конкретна информация как, защо и къде може да продължи търсенето на работа не видях аз поне. Ордери, сертификати и прочие неща за подробности. По-важното е да отидеш специалист да ти 'оправи" резюмето.

Освевен това разбрахме, че БГ подразбиране всички току що сме слезли от клона, труда е все оше нешо непознато за нас и тук ни трябват минимум 2-3 години адаптация, оглеждане и ослушване, докато имаме честа да ни връчат поне метла като инструмент на труда.

:lol: :lol: :lol:
heat

Мнение от heat »

Æåíè написа:
Ìèëà Èðà,

Âúïðîñúò íå å â ïðåïîðúêèòå ñïîðåä ìåí, à â ÍÀÄÓÒÈÒÅ è ÂÈÑÎÊÎÏÀÐÍÈ ìíåíèÿ íà íàøèòå ñúôîðóìöè!
...
"Ñâîáîäà íà ñëîâîòî" è "ïðàâî íà ìíåíèå" ìó ñå êàçâà :"))

Àç òàêà è íå ìîãà äà ðàçáåðà çàùî èìà õîðà, êîèòî î÷àêâàò âñè÷êè îñòàíàëè äà ìèñëÿò êàòî òÿõ ...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

becks написа:Цялата дискусия е супер полезна.

Аз разбрах например, че на Любо не му е наред резюмето. По подразбиране трябва да получиш покана за работа на еди-кое си резюме, без значение за каква позиция кандидатстваш и къде.

Строителни инженери се оказа, че имало, но конкретна информация как, защо и къде може да продължи търсенето на работа не видях аз поне. Ордери, сертификати и прочие неща за подробности. По-важното е да отидеш специалист да ти 'оправи" резюмето.

Освевен това разбрахме, че БГ подразбиране всички току що сме слезли от клона, труда е все оше нешо непознато за нас и тук ни трябват минимум 2-3 години адаптация, оглеждане и ослушване, докато имаме честа да ни връчат поне метла като инструмент на труда.

:lol: :lol: :lol:
Ти не четеш явно :shock: . човекът е писал, че си търси работа като техник т.е ордери не го вълнуват. щом е пуснал 80-100 СВ-ита, очевидно знае къде да търси обяви, аз цели 80 фирми не знам т.е той е по напред от мен в това отношение. Специалистката е обяснила много добре как да си търси работа. Най-важното нещо в момента е действително да се консултира със специалист за резюмето си , това явно е слабата точка в кандидатурата му. Както вече казах добре е да си направи интернет страница и там да качи проектите които е правил , може и да си направи СД , но него ще може да показва само на интервюто.
В темата има много полезни съвети само да има кой да ги прочете.

Радой Ралин
LuboSlav

Мнение от LuboSlav »

Благодаря много за полезните съвети и отговори!
Наистина темата е много полезна за мен, а надявам се и за много други, които си търсят свястна работа.
Аз само искам да уточня, че CV-то го правих с помоща на агентката ми, но разбира се това не е гаранция за много добро качество. Също така в БГ сам завършил и строителен техникум и агентката ми каза да го пиша DEC. Та затова се ориентирах към техник.
Благодаря още вадназ на всички!
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Smart Dust написа: ... След тия "случки" аз не давам препоръки за НИКОЙ ....
Много крайно мнение изказваш.
Да, трябва да сме избирателни и внимателни, но да отказваме на общо основание ми се вижда много асоциално. Нали някога и ти може да имаш нужда от подкрепа.
Това е бизнес, аз - на тебе, ти - на мене (като спазваме правилата).
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Адаш, Емигранта е като вълк - оцелява само силния :idea:
Вълка, когато не може да си хване жертва яде когато има и то обикновенно мърша, когато са в глутница се храни първо водача на глутницата, а за останалите каквото остане :idea:
bateto

Мнение от bateto »

Аз пък друго не мога да разбера ,как може да има мъже които да се заяждат с дами особенно с такива хубави имена ,както случая в тази тема.Ми господа те жените са създадени за други работи ,а не да си мерите пишоците пред тях. :lol:
Аватар
troll

Мнение от troll »

Ако е строго по темата според мен има голяма доза късмет. Ако в кандидатстването няма груби грешки всичко може. Ако искат да те вземат ще те вземат, ако не искат много ти пука за какво е точно. Това нито някой ще ти го каже нито можеш го разбра със сигурност.

А да се описват тези процеси с думи е много едностранчиво. Отиваш на едно място да кандидатстваш/на интервю и ти е приятно. Приятна ти е температурата.Харесват ти цветовете. всичко ти харесва.Хората не са просто любезни с теб. И те те харесват. Естествено е да имат изгода от твоето назначаване.Ти - също. Естествено е да потърсят сведения за тебе както могат. Ти - също. О теб се очаква да изтъкваш добрите си качества. Други - няма. :lol: Те също не остават назад и като ги слушаш се питаш как има и други фирми по света със сходен предмет на дейност. Ако не ти харесва само как е боядисана тоалетната се търпи някак. :lol:
После като кажеш на някой човек , които харесваш, за това и той проявява желание. И като го заведеш какво е туй? Ходатайство?Връзки? Просто естествени процеси.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

LuboSlav написа:Благодаря много за полезните съвети и отговори!
Наистина темата е много полезна за мен, а надявам се и за много други, които си търсят свястна работа.
Аз само искам да уточня, че CV-то го правих с помоща на агентката ми, но разбира се това не е гаранция за много добро качество. Също така в БГ сам завършил и строителен техникум и агентката ми каза да го пиша DEC. Та затова се ориентирах към техник.
Благодаря още вадназ на всички!
Правилно си се ориентирал в началото към техник. Не знам какво те е посъветвала агентката, но е добре в СВ-то когато кандидатстваш за техник да не споменаваш много , че си инженер. Пиши се на позциите които си наемал преди това ,че си техник. Много от работодателите не искат да наемат човек с по-висока квалификация защото ги е страх , че ще ги напусне бързо. Извади си на предно място програмите които владееш, образованието го набутай най- накрая. Когато пратиш СВ може и да се пробваш да им се обадиш по телефона да провериш дали са го получили. На времето когато си правих СВ-то преписах някои основни дейности от този сайт и ги включих в описанието на задълженията ми в предишните ми работи - http://www23.hrdc-drhc.gc.ca/2001/f/groups/2253.shtml

А към ордера на инженерите мислиш ли да кандидатстваш?
Започна ли процедурата? Колкото по бързо започнещ процедурата толкова по -добре. Ако те интересува мога да ти пратя задачите давани на някои изпити от последните години. Също ако имаш въпроси по процедурата питай, за ордера става дума.

Радой Ралин
heat

Мнение от heat »

IRA написа:
À êúì îðäåðà íà èíæåíåðèòå ìèñëèø ëè äà êàíäèäàòñòâàø?
Çàïî÷íà ëè ïðîöåäóðàòà? Êîëêîòî ïî áúðçî çàïî÷íåù ïðîöåäóðàòà òîëêîâà ïî -äîáðå. Àêî òå èíòåðåñóâà ìîãà äà òè ïðàòÿ çàäà÷èòå äàâàíè íà íÿêîè èçïèòè îò ïîñëåäíèòå ãîäèíè. Ñúùî àêî èìàø âúïðîñè ïî ïðîöåäóðàòà ïèòàé, çà îðäåðà ñòàâà äóìà.
Tàçè ñòúïêà å ïðåïîðú÷èòåëíà ÑÀÌÎ àêî ñìÿòàø äà çàåìàø ïîçèöèÿ, çà êîÿòî ñå èçèñêâà äà ñè ìåìáåð. Èíà÷å ïðîñòî ñè ïëàùàø ÷ëåíñêè âíîñ çà ñëàâà.
IFF

Мнение от IFF »

analgin написа:Адаш, Емигранта е като вълк - оцелява само силния :idea:
Вълка, когато не може да си хване жертва яде когато има и то обикновенно мърша, когато са в глутница се храни първо водача на глутницата, а за останалите каквото остане :idea:
Оцелява най-приспособимия!
Заключено